Sayfa 28/1023 İlkİlk ... 1826272829303878128528 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 217 - 224 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Facebook skandalı büyüyor: Trump'ın seçilmesinde önemli rol oynadık

Facebook'taki 50 milyon kullanıcının kişisel verilerini izinsiz şekilde aldığı iddia edilen analiz şirketi Cambridge Analytica'nın yönetim kurulu başkanına ait gizli çekim görüntüler, verilerin ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump'ın lehine kullanıldığını ortaya koydu

http://www.haberturk.com/facebook-sk...ynadik-1884885

2. bim'in nereden 15 bin mağazası oluyormuş, 101 market zinciri 7.000 mağaza ile en çok bizde diyor..?

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    35 F/K mı olur derken, aynı balondan yıllardır faydalanıp cari açığını büyük oranda sıcak paraya finanse ettiren ülkeye ne demeli..

Geçmiş olsun bu ekonomi ihracat yapmak için ithalata bağımlı artık..ve sıcak paraya..

Finanse edildiği müddetçe sorun yoktu, değil mi?..Şimdilerde salak durumuna düşmemek için bu lafı söyliyen var mı, yok..

Tam rakamı bilmiyorum ama Türkiyenin yıllık ticaret hacmi 400 milyar dolar civarında sanırım..Afrika'ya ticaret bunun %10..hayal kurmanın anlamı yok..
    Bu Afrika goygoyuda her möt ! sıkıştığında cankurtaran simidiymiş gibi ortaya atılır durur. Yıllar önce adı lazım olmayan Türkiyenin büyük bir bisküvi ,şekerleme firmasında ihracat bölümünde bölge müdürlüğü yaparken Rusya krizi patlak vermiş bize Afrikaya mal satarak bunu telafi etmemiz söylenmişti. Bende o a zaman kendilerine mıçınızı satsanız Rusya ve etrafındaki eski Sovyet ülkelerine yaptığınız 150 Milyon Dolarlık ihracatın onda birini o da çok şanslıysanız yapabilirsiniz , bu tip hayallere kapılmayın , benim bu safsataya harcayacak zamanım yok, hadi bana eyvallah demiş işten ayrılmııştım. O yıl geride kalan arkadaşlardan duyduğum kadarıyla Afrikaya ancak 300 bin Usd lık ihracat yapabilmişlerdi. .

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Türkiyede balon EMLAK sektöründe vardı patladı. Diğer sektörlerde balon yok. F/K sı 5-9 arası olan çok şirket var BIST te.

Amerikada bulut bilişim şirketlerini şişirdiler balon oluştu patlıyor. Facebook skandalından sonra bulut işi patlamıştır. Kimse buluta güvenmez. F/K 35 e kadar şişirdiler. Gidişat Amerikan borsalarında F/K 15 olmadan durulmaz. %50 düşüş kaçınılmaz.
    Sanırım durumu kavrıyamadın..2008'de emlak balonuda yoktu değil mi..dolayısıyla sana göre 2008 balonsuz bir yıldı, değil mi..peki biz krizin merkezindeki yada merkezine yakın ülkelerden daha fazla niye küçüldük?..yada dolar/TL'de niye rekorlar kırdık o yıl?

Sıcak para, borç miktarı vb.. 2008'in rakamlarını ve 2018'in rakamlarını bir kenara yaz..bir daha düşün bence..

5. Sabah 3,9086 gece 3,9386
    Bir ülkede yalakalığın getirisi, dürüstlüğün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Doların artması çok faydalı oldu.

Vestel cep telefonu satışlarında adet bazına 1 numaraya yükselmiş. 500 TL ve altı bantlarda en optimum cep telefonu Vestel.

Kur artışı olmasa bu olmazdı! BIM ve A101 peynir ekmek gibi Vestel Venüs telefon satıyor X bin mağazasında.

https://www.cimri.com/cep-telefonlar...axPrice=749.99
    İyide bu fiyatlara eski model Samsung Telefonda alınabilir hatta bence Vestelin bu modeli yerine bunları almak daha akıllıca olur.
    Öte yandan Vestelin telefonlarının % kaçı yerli malı acaba ? Unutmayın bu ülkede HAYVAN YEMİ bile dışarıdan ithal ediliyor.

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bu Afrika goygoyuda her möt ! sıkıştığında cankurtaran simidiymiş gibi ortaya atılır durur. Yıllar önce adı lazım olmayan Türkiyenin büyük bir bisküvi ,şekerleme firmasında ihracat bölümünde bölge müdürlüğü yaparken Rusya krizi patlak vermiş bize Afrikaya mal satarak bunu telafi etmemiz söylenmişti. Bende o a zaman kendilerine mıçınızı satsanız Rusya ve etrafındaki eski Sovyet ülkelerine yaptığınız 150 Milyon Dolarlık ihracatın onda birini o da çok şanslıysanız yapabilirsiniz , bu tip hayallere kapılmayın , benim bu safsataya harcayacak zamanım yok, hadi bana eyvallah demiş işten ayrılmııştım. O yıl geride kalan arkadaşlardan duyduğum kadarıyla Afrikaya ancak 300 bin Usd lık ihracat yapabilmişlerdi. .
    Afrika işi yıllardır söylenen ''katma değerli üretime yönelmeliyiz'' beylik lafına benzer bir laf anladığım..

Ülkeyi ithalat cenneti haline getir, millet üretimdem elini ayağını çeksin..yada çekilmeyen, üretimini ucuz ithalatla devam ettirsin..

Üretimi, ihracaatı, ithalata dayalı hale getir..sonra sıkışınca ''katma değerli üretim''......oldu gözlerim doldu..

8. 2008 de ABD emlak balonu bilerek patlatıldı. Fakat şişirme katsayısına sşöyle bak.

SnapChat geçen IPO oldu. içi boş bir şirket. kaçtan çıktı?

X Coin, Zik Coin, Zart Coin, Zurt Coin diye balon pazar çıktı. hacim ne kadar ulaştı?

2008 deki patlayan emlak balonu şimdikinin yanında solda sıfır kalır!

Aslında aynı şeyleri farklı açılardan söylüyoruz. Teğet falan geçer demiyorum. Yanlış anlaşılmasın.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sanırım durumu kavrıyamadın..2008'de emlak balonuda yoktu değil mi..dolayısıyla sana göre 2008 balonsuz bir yıldı, değil mi..peki biz krizin merkezindeki yada merkezine yakın ülkelerden daha fazla niye küçüldük?..yada dolar/TL'de niye rekorlar kırdık o yıl?

Sıcak para, borç miktarı vb.. 2008'in rakamlarını ve 2018'in rakamlarını bir kenara yaz..bir daha düşün bence..

Sayfa 28/1023 İlkİlk ... 1826272829303878128528 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •