Birazcık ironi yaptım açıkçası, hani diyorlar ya DOLAR çıkarsa bize ne biz Dolar mı kullanıyoruz işte o kafalara idi göndermem ama onlar dışındaki herkes olaya açıklama getirdi sağolsun.Hani siz Park mavera 3 başlığında adama ahbap sertifikaları 42.5 dan bir sene önce millete kakaladılar ama şimdi 33 lerde demeyip ironi ile açıklama yapıyorsunuz ama adam 2 sene sonra duvarlara kafanı vuracaksın diyor ya benimkide aynen öyle bir şeydi.
![]()
Ekonomi Bakanı Zeybekci: Dolardaki hareketlilik ekonomimizi etkilemez
"Niye böyle bir şey oluyor?"
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son günlerde dolarda yaşanan hareketliliğe ilişkin, "Ekonomimizi etkileyecek bir şey değildir. Türkiye'nin mükellefiyetleriyle ilgili bir sorunu yoktur. Kısa bir süre sonra bu durularak tekrar olması gereken yere doğru dönecektir" dedi.
Zeybekci, Denizli'de katıldığı sivil toplum kuruluşlarının toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Zeybekci, dolarda yaşanan hareketlilikle ilgili, gerek kamu gerekse özel sektörde kısa vadeli döviz anlamında mükellefiyetleri yerine getirmekle ilgili sorun bulunmadığını söyledi.
"Niye böyle bir şey oluyor?"
Gerek Merkez Bankası rezervlerine gerek döviz tevdiyat hesaplarına gerekse özel sektör kuruluşlarının yurt içi ve yurt dışındaki imkan ve kaynaklarına bakıldığında, 1 yıllık kısa vadedeki döviz mükellefiyetlerini yerine getirmenin çok üzerinde imkan ve kaynakların bulunduğuna dikkati çeken Zeybekci, şöyle devam etti:
"Peki niye böyle bir şey oluyor? Maalesef spekülatif hareketlere yatkın günler geçiriyoruz. Belki konumuzun dışında ama atalarımızın güzel bir sözü var, tamahkar ve sahtekar birbirini en hızlı bulan ikili olurmuş. Bunun da örneklerini görüyoruz zaten. Gerek Çiftlik Bank, gerekse diğer alanlardaki kripto para sistemleriyle ilgili de maalesef böyle bir yatkınlık var. Bu, aynı psikolojiyle dövizi de spekülatif amaçla kullanma hevesi olarak önümüze ve ortaya çıkıyor.
"Mükellefiyetlerle bir sorun yok"
Cari açığın finansmanıyla ilgili de Türkiye'nin bir problemi yoktur. Peki dövizle ilgili bu hareketlilik neden oluyor? Başta da söylediğim gibi Türkiye'de bir bölümde elinde imkan ve kaynağı olanların spekülatif hareketlere yatkın olması. Bu da ekonomimizi etkileyecek bir şey değildir. Türkiye'nin mükellefiyetleriyle ilgili bir sorunu yoktur. Kısa bir süre sonra bu durularak tekrar olması gereken yere doğru dönecektir."
"Sahtekarlığa dayalı girişimlere zamanında müdahale edeceğiz"
Bakan Zeybekci, Çiftlik Bank ile ilgili bir soruyu yanıtlarken de şunları kaydetti:
"Vatandaşımızın bu konulara 'tamahkar yaklaşımı var' diye meydanı boş bırakmayacak düzenlemeleri yapmamız gerekiyor. Bu konuda bir çalışmamız var. Gerek Hazine gerek Maliye, Gümrük ve Ticaret, Ekonomi bakanlıkları birlikte bir tedbir mekanizması ortaya koymamız lazım. Ortaya çıktığı anda müdahale edilecek şekilde, bunları kontrol altında tutabilecek şekilde bir çalışma yapmamız lazım. Zaten bir keşfini yaptık. Şu anda torba kanunda bazı düzenlemeler, ardından da Başbakanlıkta bekleyen bu hafta içinde Meclise gelmesini beklediğimiz piyasa gözetim ve denetimiyle ilgili yeni kurallar… Tüketiciyi ve tasarruf sahiplerini kandıranlarla ilgili daha zorlayıcı tedbirlerin, daha yüksek maliyetlerin olduğu, sorumlulukların en yüksek seviyeye çıktığı bir düzenlememiz var. Onun arkasından da tekrar bu şekilde tamamen kötü niyetli, sahtekarlığa dayalı girişimlere zamanında müdahale edebilecek kanuni düzenlemeleri derhal yapacağız."
http://t24.com.tr/haber/ekonomi-baka...kilemez,589353
Essah mı diyon sayın Bakan ?
Enflasyonu gizlemek için çok güzel formüllerinizi miletçe öğrenmiştik...
Neysa sen şu Denizli belediyesi başkanı iken Denizlispor-Fenerbahçe maçında ne gibi filimler çevirmiştin anlat ?
http://sosyal.paraanaliz.com/2018/03...alonu-endeksi/
Kira fiyatları bireyin gelir düzeyine daha hassas olduğu gerçeğinden yola çıkılarak formülize edilmiş Emlak Balonu Endeksi=Konut Fiyatı / [Aylık Kira Getirisi x 12]
12-15 yıl rasyonel olabiliri anlıyorum..
Çiftlik Bankın CEO'su İçin yazılmış şiirler (maksat stresi üzerimizden atalım)
romanovdu koyunlar
maviydi yumurtalar
tezgahı kuran tosun
para kaptıranlara koysun.
kazanç diye kandırdılar bizi
inek gibi sağdılar bizi
mavi yumurta kapıya dayanınca
çomar gibi tokatladılar bizi
tosunumun yemi bitmiş
olmaz hiç böyle iş
sonumuz hayrolsun
umutlar tükenmiş
ne tosun var ne koyun
ulan bu ne biçim oyun
mal gibi kaldı tüm soyum
tabletten aldım sığırları
ardından sayacaktım paracıkları
ama birden uruguay düştü gündeme
allahsız kitapsız, ağzımıza sıçtı.
kendim ettim
kendim buldum
ben bu bok çukurunda
nasıl boğuldum
uruguay'dan selamlar
yesin sizi benim koyunlar
koyun gibi yattınız
artık beni çok ararsınız
)
100 bin bastım bu oyuna
hem tosuna hem koyuna
her gece baktım yemine suyuna
dön gel memedim özledik seni
medyada çıkan haberlere baktım
baktıkça bir sigara yaktım
bu ara kafayı bitcoin'e taktım
bunca insan sana kandı
varı yoğu satıp çiftliğe abandı
kaçtığını duyunca ***** andı
ineklerimi kimler aldı
hayallerim suya daldı
bak ahırım öksüz kaldı
kredi çektim yatırdım bir tomar para,
hayalimdi 3 ayda geçecektim kâra,
kandırdı beni de koca kafalı tosun paşa,
geri gelmez giden, götümü soksamda şapa.
verdim parayı aldım koyunu
zaten çok severim ben böyle oyunu
yavaş yavaş koydum rakima suyunu
bekliyorum şimdi gelsin paralar
kaçtı gitti şimdi dombili soysuzu
bu kadar kötülük etmedi rumu pontusu
saticam yarın ipekten bornozu
götümüze girdi tosunun boynuzu
devamı : https://eksisozluk.com/ciftlik-bank-...irler--5596609
Anadolu'da bazı tarihi kiliselerde "önemli" din adamlarının cesetlerinin kilise duvarlarının-sütunlarının içine dik olarak yerleştirildiğini bir yerlerde okumuştum. Ayrıca özellikle kadınların çok yaramazlık yapan çocuklarına "mezarında dik durasın" diye beddua ettiklerini de sık sık işittim.
Sanırım bunu yazan arkadaş "islamiyete bu kadar laf ettiğinize göre (ki ben böyle bir şey yaptıgınızı düşünmüyorum) hristiyan gibi defnedilmeyi planlıyor olmalısınız" demeye getiriyor.
Yani ben öyle anladım.
Nexus 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri