Sn. Cumartesi saðolsun yukarýdaki yazýya þöyle bir yorum geçmiþ:
Ayný bankada yukarýdaki gibi %50-%50 vade yapacaðýnýzda,.örneðin TL mevduat baðlama zamaný geldiðinde, MT merkezden onay alacaðý zaman, hmmmm þu kadarda dövizi varmýþ deniyor , ama pek dövizin o kadar etkisi olmuyor zannediyorum(tamamýnýn TL mevduat yapýlmasýna göre)..
Yanlýþ mý düþünüyorum..fikri olan?
Arkadaþýmda sizinle ayný ay içinde Dolarý 3.77 den maliyetlendi , 2 gün sabredip ayný fiyattan sattý ve sonraki 2 ay içinde iyikide sattým aylýk 3.80 kuruþ TL faiz kaybým olacaktý dedi. Taki Cuma gününe kadar, eðer satmayýp tutsaydý Dolar faiz getirisini de eklersek Tl faizden daha fazla getiri elde etmiþ olacaktý. Kýsacasý Dolar iyi maliyetle alýndýðýnda belli bir sürede en az TL faizi kadar getiriyor , hem insan bu ülkede kendini daha güvende hissediyor hemde bazen kýsa zamanda yaptýðý atakla Tl den daha fazla kazanmanýza olanak saðlýyor.
Daha önceleride yazdým bir kaç sefer, her zaman kazanç olacak diye bir þey yok..gidiþatta bir sakatlýk varsa bir kaç puan az getiriniz olsa ne olacak ki..býrakýn her þeyi %10'un üzerinde enflasyon olan bir ülkede bekleyen için dolarýn hiç artmamasýda mümkün deðil zaten..en basit o günlerde (Ocak veya Þubat) þunu alýntýlamýþtým..
Þekil kýrýlgan beþlinin cari açýk arakamlarý diye verilmiþ;
Yukarýdaki þekil Aralýkta yayýnlanmýþ..yani 2018 ile bir alakasý yok..kaldýki ben yapýlan bir takým revizyonlardan sonra büyüme ve cari açýk rakamalarýnada pek inanmýyorum..![]()
Yer Ýmleri