Sayfa 66/1023 İlkİlk ... 1656646566676876116166566 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 521 - 528 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    tarım ve hayvancılık ülkesi olan bir yerde önemli olan 3 sene önceki veya şimdiki fiyatının ne olduğu değil insanların ne kadar et tükettebildiğidir.
    etin en pahalı saıldığı ülkelerden biriyiz
    Ayhan bey maalesef Türkiye'de et her nedense hep pahalı olmuştur. 80 ler dizisini izleyin oradaki Fehmi karakteri toto da 13+ 1 tutturuyor o hafta çok bilen olduğu için çok ikramiye olmuyor ve hepsiyle kuzu pirzola alıp ailecek mutlulukla yiyorlar ..İstanbulda 80 li yada 90 li yıllarda ilk metro açıldığı zaman millet kamyonetlerle gidiyordu kıyma almaya buzlukta koymak için.cunku ilk grosmarket idi ve kasaptan yüzde 20 aşağı satıyordu ...neden insanlar 40 50 km gidip kıyma alsınlar demek o zamanda pahalı idi ....aslında ben size diyim türkiyenin ayarı 24 ocak kararları ile bozulup sonradan Özal dönemi ile tümden değişti ...babam anlatır eskiden 1960 70 yıllarda biz benzinin lafını etmezdik der yani benzin diye mal sakız alınır gibi alınırdı der...şimdi öylemi bir yere gitmeden ilk yapılan hesap benzin ne kadar yakar. ..

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Ayhan bey maalesef Türkiye'de et her nedense hep pahalı olmuştur. 80 ler dizisini izleyin oradaki Fehmi karakteri toto da 13+ 1 tutturuyor o hafta çok bilen olduğu için çok ikramiye olmuyor ve hepsiyle kuzu pirzola alıp ailecek mutlulukla yiyorlar ..İstanbulda 80 li yada 90 li yıllarda ilk metro açıldığı zaman millet kamyonetlerle gidiyordu kıyma almaya buzlukta koymak için.cunku ilk grosmarket idi ve kasaptan yüzde 20 aşağı satıyordu ...neden insanlar 40 50 km gidip kıyma alsınlar demek o zamanda pahalı idi ....aslında ben size diyim türkiyenin ayarı 24 ocak kararları ile bozulup sonradan Özal dönemi ile tümden değişti ...babam anlatır eskiden 1960 70 yıllarda biz benzinin lafını etmezdik der yani benzin diye mal sakız alınır gibi alınırdı der...şimdi öylemi bir yere gitmeden ilk yapılan hesap benzin ne kadar yakar. ..

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Katılıyorum...
    Sanırım biraz daha eskilerde memurlar yılda 3 yada 4 kez çift maaş alıyorlarmış sonra kaldırılmış...

Alım gücü olarak 80 ler demi yoksa şimdi mi daha pahalı kırmızı et ?
    Net bir fikrim yok

saygılar/başarılar

IPhone8s cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Kamu İktisadi Teşebbüsleri çiftlik iken vardı ikramiyeler. TPAO gibi kurumlar 4 ve daha fazla da ikramiye verirlerdi diye hatırlıyorum.

Memurun ikramiye aldığını hatırlamıyorum.

Et her zaman pahalıydı yerine, halkımız her zaman fakirdi demek daha doğru bir yaklaşım bence.

Hele hele köylerde, İç Anadolu, Doğu Anadolu gibi yörelerde, köylü ancak kurban bayramında kırmızı et yiyebilirdi.

Damdaki Kemancı filminde bir repliği hala hatırlarım:

- Köylü tavuk yiyorsa ya tavuk hastadır, ya da köylü...

4. Tşk ederim doğrusunu öğrenmiş olduk...

saygılar/başarılar

IPhone8s cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

5.  Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    6 ay önce 4.05 mi neydi al 3000 euro koy işte köşeye.. şimdi 3000 lirada kur farkından girdi..
    hostelde 12 kişilık odada 1 kişilik yatak 20 euro.. adamlar burada ulltra herşey dahil 5 yıldızlı otelde 50 euro civarına kalıyorlar..
    çok sinirliyim..
    Valla dostum Bu yaz kısa Yunanistan Tatili için bende bakıyorum,orada 2 yıldızlı otelde 2 kişi kalacağımız paraya bizde 4 kişi 5 yıldızlı otelde kalıyor ama bazı şeylerin ölçüsü yok,bekle beni Taşoz..

6.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    İyi bir şeyler demediği açık...

Bana göre bana bu yaklaşımıyla gerçek (!) müslüman olduğunu da göstermekte.
    Yanılmıyorsam,Konya da ,Mevlana nın Hocasının sandukasıda dik,Mevlanaya duyduğu saygıdan öyle kalmış derler,daha ayrıntılı veya farklı bilen arkadaşların fikrinide almak isterim...

Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Yanılmıyorsam,Konya da ,Mevlana nın Hocasının sandukasıda dik,Mevlanaya duyduğu saygıdan öyle kalmış derler,daha ayrıntılı veya farklı bilen arkadaşların fikrinide almak isterim...
    tamamen uydurma o sanduka sonradan konmuş mevlannın oğlu yada babası için derler
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Valla dostum Bu yaz kısa Yunanistan Tatili için bende bakıyorum,orada 2 yıldızlı otelde 2 kişi kalacağımız paraya bizde 4 kişi 5 yıldızlı otelde kalıyor ama bazı şeylerin ölçüsü yok,bekle beni Taşoz..
    neden otel bakıyorsunuz yunanistan merkezde en fazla 300 tl ye 2 kişi çok rahat ev bulursunuz
    adalarda ararsanız çok daha uyguna buursunuz
    https://www.airbnb.com.tr/s/Yunan-Pa...s_tag=voIE2WDm
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 66/1023 İlkİlk ... 1656646566676876116166566 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •