10-20 yıl ev kredisi çekip sefil takılanların yaptığı normal karşılanıyorsa , ekonomik özgürlüğe yatırım yapmak daha mantıklı;)
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
10-20 yıl ev kredisi çekip sefil takılanların yaptığı normal karşılanıyorsa , ekonomik özgürlüğe yatırım yapmak daha mantıklı;)
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Bence en dogru cumle bu.
En yanlisi da 30 yil Mortgage ile ABD'de ev almak.
Ortalama bir Amerikali omru boyunce en az 10 kez isten atilir.
Diger taraftan teknolji degisir, insanlar yeni meslek ogrenmek zorunda kalir. 50 yaslarinda pc den nefret eden birinin surekli pc ile calismak zorunda olmasi vs.
Is'te bu ozgurluge yatirim yapmak konsepti icinde ev almamak, Turkiye'de ise cocuk sahibi olmamak gerekiyor, bu atilim yapabilme ozgurlugunu sagliyor.
ABD'de bir turlu basarili olamayan arkadaslarin en buyuk sorunu her iki ulkeden vazegec-ememe-leridir.
Kisisel deneyimim olarak, Turkiye 30 yil oncede boyleydi, 30 yil sonar da boyle olacak, belki duzelir beklentisi icinde olmamak lazim.
Yukarda biri arsa payi diyor, hangi cevre sorunu ile mucadele edecek insan, havayla mi ?, trafikle mi ? cocugun okuluyla mi ? Is'e git-gel de kaybedilen zamanlami ?
Bunlar biraz yasanabilir olsa, tamam ver o fiyati.
Ama bunlarin hicbiri yoksa, harcin icine altin tozumu koyuyorlar da, milyon TL. fiyat cekiyorlar.
ABD de basarili olmak ne demek?
Oyle ev araba aldim bankaya 1 milyon dolar atinca basarilimi oluyor? Alakasi yok
Ben oyle dolar milyoner taniyorum adam haftasonlari evinde kurufasulye yapmasi en buyuk zevk senede 4 hafta tatili var ama hicbir luksu yok isten cikamaz kafasina gore takilamaz erken emekli olamaz mavi yolculuga bile cikamaz
bizim Turk kafasi maaslari ayliga vurup vergileri cikarip sonrada TL ye cevirmesidir. Oysa hic alakasi yok
En mutlu adam kafasinda sorun olmayan hic borcu olmayan ve istedigi zaman istedigini yapabilendir bankada 1-2 milyon dolari olan degil.
1 milyon dolarim olmasada rakam olarak yakinim ve en guzel ornekte benim. En guzel hayat Turkiyede yeterki paran olsun.
Simdi Agaoglu nun en son videosunu seyrettim off off. O hayat kimsede yok arkadas
Bu nasil degerlendirme ?
Basari icin bir benchmark olarak buna mi bakacagiz.?
Senin yakinin nasil yasiyor ?
Agaoglu'nun, Zorlu'nun, Cayci'nin nasil kazandigina bir bak.
Hukuku olmayan, hukukcusu olmayan zavalli bir toplum bu.
Kazanan neden burada yasasin ?
Bak bakalim ABD ve Kanada'ya son sene icinde is guc sahibi kac is adami goc etmis, ustelik her bir aile birayi icin en az 500 Bin dolar odeyerek..
Yasin genc olmali.
24 yildir amerikadayim ve binlerce Turkle tanistim bu esnada ve sunu gordum
Ne kadar zengin ve varlikli aile varsa hepsi dondu Turkiye'ye. Ne kadar paspal varsa Amerikada kaldi
ABD deki Turklerin hic abartisiz %90 indan fazlasi TR nin koylerinden ve mezralarindan gelme. %10 belki daha azida bilim adami yok muhendis falan ama onlarda ac olduklari icin burdalar.
Hickimse ama hickimse oyle bogazdaki yalisini yatini katini rahat hayatini birakip buradaki kesmekese gelmez. Ben o kadar aptal bir insan hic tanimadim.
Hocam 2. Cümleniz birinci cümlemizin sebebi. Herkes TR'de paranın herşeyi satınalabileceğini gördüğü için kafa hemen ne kadar elime geçer ne kadar kenara atarımmodunda.
Ayrıca dediğiniz gibi; parası olan TR'de kral olmayan köle.
Türkiyede parası olan emniyet şeridinde ambulans gibi öncelikli gider, parası olanın çocuğu kaza yapıp adam öldürür tutuklanmaz bile. Parası olanın çocuğu askerlik yapmaz oğlu vatanseverlik taslar babası şehitlik edebiyatı yapar vs. vs.
Mesele paramız olmadan da bırakın kralı insan gibi yaşayabileceğimiz memleket neresi?
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birgun NY a git veya San Fransisco ya. Ben oralarda yasamiyorum ama bir git. Metro duraginda beklerken fareleri say. Sonra metroya binen insanlara bi bak. BIr tane beyaz gorecekmisin? Eger guzel duzgun bakimli insan goruyorsan nadirdir ve oda ya Turktur ya avrupalidir.
Bazen kendime kiziyorum neden laf yetistiriyorum buralara diye. Ama dayanamiyor insan. THY nin perondaki kapisi acilip Istanbul havalimanina indigin zaman etrafindaki herkes insane manken gibi geliyor. Turk insani bir cok konuda Amerikalilardan fersah fersah ileride. Her konuda degil ama hayat kalitesi cok cok ustlerde.
Son senelerde araplar ve orta asyalilar zenciler cok geldi Istanbula ve Istanbul cirkinlesti ve bir Amerikan sehri gibi oldu. Cirkin cirkin insanlari bende goruyorum artik Istanbulda eskiden bu yoktu. Elinde kopekle gezenler, her tarafta Amerika daki gibi meyhaneler barlar, suratina baktigin zaman erkekmi kadinmi anlayamadigin tippler, bosanma oranlarindaki patlama, evlenmeden yasayanlar yalnizlar homeless lar yani Istanbul Amerikan sehrine donuyor yavas yavas. Iste ben guzel Istanbulu kacirdigim icin uzuluyorum
Emekli olupta TR ye yerlesinceye kadar herkes Amerikali gibi olacak, bakimsiz cirkin obez yasli.... Kaciriyoruz treni...
Konuyu degistirdigim icin ozur dilerim forum ahalisinden
İstanbul bir politika ile bu hale getiriliyor. Daha fazla beton satabilme politikası.
Baya aradan sonra Aksaray'a bir arkadaş ile görüşmeye gittim. Tr'olduğuma delil bulamadim.
Araplar afrikalilar suriyeliler vs. vs. Sırf o çok sevdiğimiz betonu alsınlar diye topladi iktidar.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri