Arkadaşlar cahilliğime verin günlük mevduat hesabı açarsam hafta sonu para bildiğim kadarıyla vadesiz hesaba aktarılıyor hafta sonu yada resmi tatillere denk gelen günler için günlük faiz işlemiyor mu?E-TURUNCU YADA Oksijen hesap düşünüyorum hiç günlük vadeli açmadığım için işleyişi bilmiyorum.
Hafta sonu , resmi tatil vb.. hiç fark etmez. Faiziniz çalışır. Mesela Cumartesi+Pazar faizinizi Pazartesi günü hesap hareketlerini incelediğinizde hesabınızda görürsünüz. Keza resmi tatil faizlerinizi de tatil dönüşü ilk iş gününde hesabınıza tahakkuk ettiğini görürsünüz.
'' Oksijen hesapta en fazla 50 bin tl. ye uyguladığınız %13 oranı, en az 300 bin tl. için uygulamalısınız. Zaten 3000 tl. boşta kalıyor. Oysa vov ve kiraz hesaplarda üst sınır 500 bin tl. Sinema bileti vereceğinize daha fazla paraya 13 orandan faizimizi veriniz '' şeklinde e-postalar gönderdim. Bir kaç arkadaşım da yazdı. Bu foruma bunu teklif ettiğimde rxpu ve birkaç kişi '' işin yokmu senin '' türünde tepki yazdılar.
Aslında toplumun yozlaştığını, bölündüğünü, bencilleştiğini, hep bana rap bana dediğini biliyorum. Yine de kelaynak gibi olsa da kişisel olarak paylaşmaya, bilgilendirmeye, araştırmaya, yardımlaşmaya gayret ediyorum. Bu durum bazen en yakınlarımdakilerde bile '' bu adam manyak mı, çıkarı yok sa neden bize yardım ediyor '' noktasına getiriyor. Hatta yüzüme karşı müteahhit bir komşum '' Abi sen nasıl bir adamsın yahu, apartmanda kimse bilmiyor, ikimiz kırışalım dedim, başkası olsa balıklama atlar. Sen beni dava konusu yapıyorsun '' dedi. Uzun hikaye...... Paylaşmaya devam....
Yer İmleri