Originally Posted by
richardbozkurt
en son JasonFieberin portifoliosuna baktigimda benim dusundugum pek cok hisse zaten orda var demek dogru yoldayiz
kesinlikle bu adam gibi yapmak lazim, zaten tailandttan yeni dondum, rahat yer, yasam ucuz
hic gozum kesmiyor, 50 den sonra calismayi , sehirde yasamayi
birde yenilenebilir enerji sirketlerine bakiyorum, malum gleicek potansiyel orda,
solar panel ureten firmalar,
yenilenebilir enerji santralleri kuran firmalarin hisseleri hakkinda ne dusunuyorsunuz
aynen bende Jason Fieber'ın portföyünü excele çektim.
En çok gelir getirenleri takibe almakta fayda var..
Adam rahat USD geliri var. Ülke arbitrajı yapmış. Sizinde dediğiniz gibi ucuz ülke Tayland.
Ben zaten şuan temettüden emeklisiyim. Makul derecede gelir olması yeterli. Önemli olan disiplinli bir yatırım planı olması.
Hedefim yılın 3-4 ayını Jason Fieber tarzı ucuz bir ülkede yurtdışı temettü kazancı ile yaşamak
Porföy çeşitliliği için solar power veya diğer yenilenebilir enerjiler çok güzel fırsatlar sunabilir temettü açısından.
Geçmiş sayfalarda bir arkadaşımız önermişti. TAN güneş enerjisi yatırım fonu
https://www.nasdaq.com/symbol/tan/dividend-history
Tek dezavantajı enerji fiyatlarının düşmesi. Bu da getiriyi azaltabilir.
Onun dışında BP ve Shell (RDSb) firmalarıda yenilenebilir enerji için çalışmalar yapmakta. Hem büyük firmalar hemde temettü verimliliği bu yıl %5-%6 seviyelerinde.
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer İmleri