Sayfa 205/1024 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 1,633 - 1,640 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. [QUOTE=rxpu;197010]Şahsi fikrime göre bankaların şu an mevduatı fiyatlarken baktıkları tek oran aşağıdaki AOFM. Tabiiki bankalara dilekçe ile lobi faaliyeti yapmak psikolojik olarak bize güç verir, ama inanın 100 bin kişi de toplansak şu aşağıdaki oran 50 bazpuan düşsün bankayı hayır 50 değil 40 düşsün şeklinde ikna edemeyiz. Tl nin sahibi merkez bankasıdır o ne derse o olur. Biz ve bankalar inatlaşırsak ancak TL nin değerini düşürebiliriz ama faiz oranıyla tcmb izin vermedikçe pek oynayamayız.
    TCMB nin bu gücüne karşı yapılabilecek tek lobi döviz lobisidir. Bankalar genellikle bizlerden çok daha organizedir.Şahsi fikrime göre dövizi kullanmadan TL kapalı döngüsünde dilekçe vererek TL faizine etki edemeyiz. (bileşik kaplar prensibi)

Sn.rxpu , sizin yazılarınız kaliteli olduğu için ilgiye izliyor ve yararlanıyorum. lakin , çok uzun yazdığınızdan benim anafikrimi kaçırmışsınız. Elbette dilekçe ile faiz yükseltilemez. benim bahsettiğim yüksek orandan faydalandırılan üst limitin artırılması. yani 50 bin değilde 100 bin tl. ye kadar 13 verilmesi.... iyi akşamlar.

2.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    promosyon miktarları bana az geldi. maaş promosyonu alıyorum, oranlıyorum devede kulak kalıyor.
    Tam da bu doğru tespit için mücadele ediyoruz. Bunca yıl verilmeyen ( belki de SGk nın açıklarını kapatmakta kullanılan ) promosyonun zamanlaması - referandum rüşveti gibi - manidar. Ama ne olursa olsun bu bir haktır.

3. Dolar bu yüzden mi fırladı:

"Halkbank Genel Müdür Yardımcısı, Rıza Sarraf soruşturması kapsamında tutuklandı"

Sent from my iPhone using Tapatalk

4.  Alıntı Originally Posted by ihtiyar Yazıyı Oku
    Sn.rxpu , sizin yazılarınız kaliteli olduğu için ilgiye izliyor ve yararlanıyorum. lakin , çok uzun yazdığınızdan benim anafikrimi kaçırmışsınız. Elbette dilekçe ile faiz yükseltilemez. benim bahsettiğim yüksek orandan faydalandırılan üst limitin artırılması. yani 50 bin değilde 100 bin tl. ye kadar 13 verilmesi.... iyi akşamlar.
    Banka açısından üst limitin arttırılması faiz arttırılması demek zira boşta kalan 3000TL, 50kTL için 12.26 faiz oranına denk gelirken 100kTL için 12.62 oranına denk geliyor. Aslında banka bu 3000TL ile matematiksel olarak bir algı operasyonu yapıyor, yani tamamen bir pazarlama faaliyeti. Rodeobank'ın üst limiti 50kTL den 100kTL ye çıkarmasının sebebi de yukarıdaki listede belirttiğim AOFM faizinin 10.80 den 11.33 e çıkmış olması , Rodeo o yüzden üst limiti 50KTl den 100kTL ye çıkarak aslında günlük verdiği faizi de AOFM ye paralel olarak aynı oranda arttırdı.

AOFM ye paralel bu tür güncellemeler küçük bankalar için 1 hafta 10 günlük gecikme ataletleriyle geliyor. Büyük bankalar içinse belki 15-20 günü buluyor. Çok uzun bir süredir mevduat faizi AOFM ile ufak bir gecikmeyle senkron gidiyor.

Ama psikolojik açıdan bankaya bu tür dilekçelerin verilmesi yüksek katılım sağlanması durumunda faydalı olacağına bende katılıyorum. Bu tür toplu dilekçeler yukarıda belirttiğim AOFM ile arada oluşan güncelleme gecikmesi zamanını kısaltabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Reklam icin ole - iceri gidip baktiniz mi
    sitesinden baktım

35 yada 42 gun gibi 7nin katlari ile hesap acip, hesaplamada kolaylik yasayabilirsiniz, bayramlari da dikkate alin tabi........

Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Arkadaşlar cahilliğime verin günlük mevduat hesabı açarsam hafta sonu para bildiğim kadarıyla vadesiz hesaba aktarılıyor hafta sonu yada resmi tatillere denk gelen günler için günlük faiz işlemiyor mu?E-TURUNCU YADA Oksijen hesap düşünüyorum hiç günlük vadeli açmadığım için işleyişi bilmiyorum.

Bizim bildigimiz emekli ler apartman onune park eden arac larin sileceklerini kaldirip indirir di, siz de dilekceler ile bankalari yoruyorsunuz ancak 150 lira icin deger mi diyecegim. Bunu neden diyecegim hemen yaziyorum cunku siz anlastiginiz tarihte olay 300 imis ancak daha sonra 450 olmus, banka da mevcut bakiyenize gore onlarin insiyatifinde elbette odeme ihtimalleri olacaktir..

Beni anladiginizi umarim..

Alıntı Originally Posted by ihtiyar Yazıyı Oku
    Şimdi de aynı uygulamayı TEB için yapıyorum. Emeklilere promosyon farkı olarak para talep ediyorum. SGK promosyon anlaşması yapmadan önce bazı özel bankalar promosyon veriyorlardı. Bu kapsamda TEB 3 yıl maaş taahhüdü verene 300 tl. promosyon verdi. Ancak TEB' den 300 tl. aldığımda maaşınız kaç tl. olursa olsun aynı 300 tl. idi. Şimdi SGK kademeli uygulama başlattı. Benim hakkım da 450 tl. oldu. TEB de iki yılım bitti. Kalan 1 yıl için fark istiyorum. Aslında bir kişi için cüzi bir miktar ama banka için yekun büyük oluyor.
    '' bankanızdan 2015 yılı Mayıs ayından itibaren promosyonlu maaş alıyorum. Yaptığımız taahhüt her yıl için 100 tl. toplam 300 tl. idi. Ancak SGK toplu anlaşmada , bankanızın da taraf olduğu tarifeye göre bu miktar yıllık 150 tl. olduğundan şahsıma aradaki 150 tl. farkın ödenmesini arz ederim. '' şeklinde dilekçemi bir hafta önce gönderdim. Bugün şubeden m.t. aradı. Gn.Md. lük benimle ilgili tüm finansal hareketleri istemiş. yani olumlu gidişat var. bir ay beklerim ve Tüketici hakem heyetine giderim.
    Burada maksat para değil, haksızlıkla mücadele. Bilinçli vatandaş olmak...

Arkadaslar 3000 e filan gercekten cok takdiniz bakin garanti bankasi da 1500 lira lik bir alt limit yapiyor ve onun uzerinde kalan parayi da tahvil fon da degerlendiriyor..

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Banka açısından üst limitin arttırılması faiz arttırılması demek zira boşta kalan 3000TL,

Sayfa 205/1024 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •