[QUOTE=rxpu;197010]Şahsi fikrime göre bankaların şu an mevduatı fiyatlarken baktıkları tek oran aşağıdaki AOFM. Tabiiki bankalara dilekçe ile lobi faaliyeti yapmak psikolojik olarak bize güç verir, ama inanın 100 bin kişi de toplansak şu aşağıdaki oran 50 bazpuan düşsün bankayı hayır 50 değil 40 düşsün şeklinde ikna edemeyiz. Tl nin sahibi merkez bankasıdır o ne derse o olur. Biz ve bankalar inatlaşırsak ancak TL nin değerini düşürebiliriz ama faiz oranıyla tcmb izin vermedikçe pek oynayamayız.
TCMB nin bu gücüne karşı yapılabilecek tek lobi döviz lobisidir. Bankalar genellikle bizlerden çok daha organizedir.Şahsi fikrime göre dövizi kullanmadan TL kapalı döngüsünde dilekçe vererek TL faizine etki edemeyiz. (bileşik kaplar prensibi)
Sn.rxpu , sizin yazılarınız kaliteli olduğu için ilgiye izliyor ve yararlanıyorum. lakin , çok uzun yazdığınızdan benim anafikrimi kaçırmışsınız. Elbette dilekçe ile faiz yükseltilemez. benim bahsettiğim yüksek orandan faydalandırılan üst limitin artırılması. yani 50 bin değilde 100 bin tl. ye kadar 13 verilmesi.... iyi akşamlar.
Yer İmleri