Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
Kimse kimseyi kaşı gözü için sevmez. Al gülüm ver gülüm.

Bizimkiler iş bilmedikleri için bir patronun kucağından inip başka patronun kucağına biniyorlar. Amelenin iş değiştirmesi gibi bir şey. Patron değişse bile zihniyet değişmedikçe kişi başı refahın ve gelirin artmaz, çalışma şartlarında gözle görülür iyileşme olmaz. Amele ameledir çünkü. Üç aşağı beş yukarı aynı yatayda devam edersin.

Sınıf atlamak istiyorsak toplum genelinde insan kalitesinde ve ahlak oranında gözle görülür artış olmalı!

* Uluslararası Patent sayısı
* kişi başı Kitap okuma oranı
* 7x24 açık Kütüphane sayısı
* kişi başı Belgesel izleme oranı
Eski profesyonel çalışma hayatımda buna benzer geyikleri deneyimlediğim için tamamen günü kurtarma yada amiyane tabirle geriyi kurtarma haberlerini ciddiye bile almam. Adı lazım olmayan, geçenlerde borç yapılandırması yapan emminin şirketi Rusya pazarını 1998 krizinde kapatınca oraya yaptığımız 150 milyon Dolarlık ihracatı AFRİKA pazarına yapın demişti. Hee ! olur dedim ama siz bunu başaracak başka birilerini bulun ben bunu başaracak sihirli değneğe sahip değilim deyip tası tarağı alıp gitmiştim. O gün bugün bildiğim kadarıyla Afrikaya hala bu tutarda ihracat yapabilmiş değiller. Kısaca ihracatının %60 ını AB ye yapan boyundan büyük dış borcu USD ile olan bir ülkenin yumurta kıça dayanınca bir çırpıda patron değiştirmesi tamamen MASALDIR.