Sayfa 24/232 İlkİlk ... 1422232425263474124 ... SonSon
Arama sonucu : 1849 madde; 185 - 192 arası.

Konu: XU100'de Anatrendler

survival Guest
     Alıntı Originally Posted by DEVİR Yazıyı Oku
    Gomuniz diye diye ötelenen kooperatifçi anlayışı tekrar diriltmek gerek. Merkez TL'ye değer kazandırsın diyoruz. Peki biz sahip çıkıyor muyuz ? 1 kuruşlar, 5 kuruşlar evin her köşesinde sağda solda atılmış.
    2015-16'da Gürcistan Batum'da bir projede ingiliz ve Fransızlarla çalıştım. 30 tane ecnebi mühendis varsa hepsinin elinde tuşlu telefon vardı. Bir tanesi bile kumarhaneye gitmezdi. Bizimkilerin ne halt ettiğini burada yazmaya gerek yok. Anlayan anlamıştır.
    Ben de zaman zaman gözlem amacıyla giderdim. Ulu Türklere mükellef sofra kurardı kumarhane. Ben de istediğimde oynamadığım için önüme kuru fasulye koyardı. Kameradan herkesi izlerlermiş meğer.
    --
    DEVİR hocam tüm cevaplar için çok teşekkürler. Bir arkadaşımız Halkbank ewp analizini sormus. Tam da 11 nisan öncesi hiçbir tavsiye içermemek üzere sizden HALKB uzun vade ewp analizinizi sorabilir miyiz.
    Syg.

2.  Alıntı Originally Posted by DEVİR Yazıyı Oku
    Amerika'nın iyi kapattığı bir günün ertesi start verilebilir. Düşüş yine global piyasalarla eşzamanlı olacaktır. Bu benim yön konusundaki tahminim. Yanılıyor olabilirim. Kesin olan şu ki teknik manada bir tarafa momentumlu hareket başlamalı.
    Hareketin mekaniği genelde şöyledir. ABD'nin sert düştüğü günlerde biz yavaş düşeriz. Onlar yavaşladığında bize sert satış gelir. Ama neticede siz günlük bar grafiklere baktığınızda korelasyonun tam olduğunu görürsünüz.
    Dow için 23300'ün kırılması önemli. Bu seviye ihlal edildikten sonra satış hızlanır mı yoksa ayı tuzağıyla sert yukarı alıp sonra daha mı sert verirler, yani gidiş güzergahı nasıl olur bunu bilmek zor.
    --
    İzliyoruz. Mükemmel bir öngörü.

3. XU030 / EUR grafiği bir göstergedir. 26,000 - 22,000 normal bir düşüş olur ancak 22,000 altı kalıcılık mokoko yapar.

YTD ancak aceleci davranmayın derim. Teşekkürü bir borç bilenler itibar puanına ek yapabilirsiniz.

4. 31 mart 2018

Alıntı Originally Posted by devir Yazıyı Oku
    portföyü %50 azalttım. Düzeltme erken başlamış olabilir.
    Strateji basit. 121500 üzerinde yeni bir tepe yaparsa kalanı da satarım. Düşüş devam ederse dokunmam. 95-100 aralığında 100'e tamamlarım. 95000 bence her türlü görülür. zamanını şu an bilmiyorum.
    Endeks bir yere kadar gidiyor sonra dönüyor. Tek yöne doğru akışlı hareketlerin olmamasına gözler alıştı. bir türlü durmayan yukarı ya da aşağı hareket karakteristiği yakında başlar.
    illa bir kısa vadeli yön görüşü isterseniz aşağı derim. Endeks hareketlerini son zamanlarda pek beğenmiyorum. Bu biraz da global piyasaların yönüne bağlı.
    110000 altında traderların ve parayla haşır neşir olan daha dış periferdeki yurttaşın psikolojisi bozulmaya başlayacaktır. Bu da peşinden kötü haberi getirir ki o da dibe yakın yerlerde mesela 100000 civarında gelir. Ne zaman ki 70000 endeks sıkça konuşulmaya başlar, portföyü fulleme vakti gelmiş demektir.
    --
    asıl önemli alıntıyı unutmuşuz.

5. Açılış 111000 üzeri olacak görünüyor. Portföyün kalanını da elden çıkarıyorum. Kompozisyonda değişikliğe gitmek için bu tür bir strateji değişikliği lazım. Bankaların hepsini taşımak yerine ileride yapılacak yeni portföyde başka senetlere de yer vermek lazım.
    --

6. Havayolları 20 üzeri yeni bir zirve yaparsa sonlanan diyagonal olasılığı yüksek.
    --

Alıntı Originally Posted by DEVİR Yazıyı Oku
    Açılış 111000 üzeri olacak görünüyor. Portföyün kalanını da elden çıkarıyorum. Kompozisyonda değişikliğe gitmek için bu tür bir strateji değişikliği lazım. Bankaların hepsini taşımak yerine ileride yapılacak yeni portföyde başka senetlere de yer vermek lazım.
    --
    Nakite geçiyoruz... 95 100k arası mı yeni portföy olacak
    Oğlun güder,hatun sağarsa koyun olur...Türk atasözü

8. Tahsil cehaleti alır diye başlayan bir atasözü vardır. 120000 endekste çoktan boşaltmış olmam gerekirken 113-114 endekslerden çıkabildim ve geç kaldım.

Sayfa 24/232 İlkİlk ... 1422232425263474124 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •