Sayfa 432/1023 İlkİlk ... 332382422430431432433434442482532932 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 3,449 - 3,456 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. vatandaş dolar alsın, almayan kalmasın diye kötü haberler bilinçli pompalanıyorsa, dolarda bu sefer düşüş çok sert olacak demektir, okkali faiz artışı hem borsa tarafını hem burayı yikacak güçte olabilir, 400 puan yapacaklar diye tahmin ediyorum, 700 puan olursa herkes şah-mat olur

Alıntı Originally Posted by MeDyUm Yazıyı Oku
    vatandaş dolar alsın, almayan kalmasın diye kötü haberler bilinçli pompalanıyorsa, dolarda bu sefer düşüş çok sert olacak demektir, okkali faiz artışı hem borsa tarafını hem burayı yikacak güçte olabilir, 400 puan yapacaklar diye tahmin ediyorum, 700 puan olursa herkes şah-mat olur
    Sn. Medyum kargadan başka kuş tanımam diyorsun, sanırsam..

Bak grafikçi kardeşimize uçan kuştan haberi var..örnek almak lazım..

3.  Alıntı Originally Posted by MeDyUm Yazıyı Oku
    vatandaş dolar alsın, almayan kalmasın diye kötü haberler bilinçli pompalanıyorsa, dolarda bu sefer düşüş çok sert olacak demektir, okkali faiz artışı hem borsa tarafını hem burayı yikacak güçte olabilir, 400 puan yapacaklar diye tahmin ediyorum, 700 puan olursa herkes şah-mat olur
    İstersen yazdıklarını kelime kelime bir daha oku. Bu ülkede Reis sabah akşam faizden şikayet edecek ve emrindekiler 400 faiz artıracak öyle mi ? Azda değil 400 .... O zaman Reis hangi konumda olur , kime ne sözü geçer. Ben senin ne demek istediğini anlıyorum, ABD nin körüklediği bir kur savaşı var ve çin vb. ülkeler devalüasyon yapıyorlar. Bizim de ayakta kalabilmek için devalüasyon yapmamız gerek. Açıkca yapsalar oy kaybederler demek istiyorsun.
    İnan bu halk, açıkca yapılacak %50 devale ses çıkarmaz. Reis yaptıysa bildiği var der. Ama arkasından iş çevrilmesini affetmez , sandıkta iş çevirir.

4. Tahminime göre Kamu Bankalarındaki döviz rezervleri üzerinden dolara 2 haftadır müdahale ediyorlar ama ateşini bir türlü düşüremiyorlar. Gerek Başbakan Gerekse Cumhurbaşkanı özellikle kur savaşlarını söylemlerinde ön plana çıkarmaya başladı. Demek ki örtülü bir mücadele var ve bastıramıyorlar. MB açıktan müdahale etse ve bu müdahale yetersiz kalsa doların hızla 4.5 üzerine atacağının farkındalar galiba. Ama gerçekten dolar 4.03 ün altını görmediği sürece yukarı yönlü ivmelerine devam edebilir. 4 Üzerinde kaldığı her gün güç topluyor ve ufacık bir krizde 4.2 üzerine atabilir. Borsa tarafındada THYAO lığı sembol hisse. Özellikle onu takip eden bir borsa var gibi. O yükselmeye başladığında Banka hisseleri ufaktan ufaktan yukarı yönlü hareketlerle endeksi yukarı çekiyor. THYAO çakılmaya başladığında bakın borsa da çakılıyor. Uzun lafın kısası Borsa düşmesin diye hisse alımları işle endeksi şişiriyor olabilirler. Öte yandan kuru düşürmek içinde başta kamu bankalarında ki döviz rezervleri üzerinde DOLARI ŞHORTLUYOR olabilirler. Dikkat etmek gerek eğer yabancı bunun farkındaysa çaktırmadan mal çıkıyordur. yeri geldiğinde de onların kucağına taşıyamayacakları kadar malı yıkar bist i 80 bine yapıştırır. YTD

Batan batmayan belli olsun [emoji23]

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Dürüstlük bitmeyen sermayedir.

400 puan tamda piyasanin ihtiyaci olan sey. Tek fonlama uzerinden GLP yi 12.75 ten 16 ya cikarmasi gerek.

Ama cok firma batar. En bastada insaatcilar. Aslinda Erdogan secimi kazanmak istiyorsa - hilesiz tabiki - bunu goze alabilir.

Insanlar ucuza ev sahibi olur ve Reis orada burada cikar ucuza sizleri ev sahibi yaptik der.

Saka bir yana Turkiyenin ihtiyaci olan boylesine bir marjinal faiz artirimidir ama yetmez, yani ise yaramaz

Cunku TCMB nin SIKI PARA POLITIKASI ile Hukumetin Maliye Politikasi uyumsuz.

Bunu bilen TCMB yapsa yapsa en fazla 50 baz puan artirim yapar.

Acikcasi ben onlarin yerinde olsam dusururum, ulke de batar, rahat bir nefes alirlar.

Aksi taktide batisi sadece ertelemis olurlar.

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    400 puan tamda piyasanin ihtiyaci olan sey. Tek fonlama uzerinden GLP yi 12.75 ten 16 ya cikarmasi gerek.

Ama cok firma batar. En bastada insaatcilar. Aslinda Erdogan secimi kazanmak istiyorsa - hilesiz tabiki - bunu goze alabilir.

Insanlar ucuza ev sahibi olur ve Reis orada burada cikar ucuza sizleri ev sahibi yaptik der.

Saka bir yana Turkiyenin ihtiyaci olan boylesine bir marjinal faiz artirimidir ama yetmez, yani ise yaramaz

Cunku TCMB nin SIKI PARA POLITIKASI ile Hukumetin Maliye Politikasi uyumsuz.

Bunu bilen TCMB yapsa yapsa en fazla 50 baz puan artirim yapar.

Acikcasi ben onlarin yerinde olsam dusururum, ulke de batar, rahat bir nefes alirlar.

Aksi taktide batisi sadece ertelemis olurlar.
    Yaww onca laf yazdık Medyum kardeşimize de, jeton bende yeni düştü..3,86 da sattığını yazmıştı..birde 4'e varmıyor diye çok hüzünleniyordu..sanırım dolar 4 olduğunda yine sattı dolarlarını..

Şimdi anlaşıldı; ''arabın derdi kırmızı pabuç'' derdi bizim anneanne..MB 400 baz puan yükseltecek ve Sn. Medyum yeşlillerine kavuşacak..eh şimdi 0,50 arttırsa olmaz, doların geldiği seviyeler açısından 400 baz puandan aşağısı kesmez sn. Medyum'u..

Hatta şöyle 700 baz puan felan..3,7-3,8'lerden yeşiller yerine konsa fena mı olur..

Faizi kaç arttırırlarsa arttırsınlar benim dikkatimi çekmedi bütçe rakamlarını açıklamışlar sanırım aylıkta tüm zamanların rekorunu kırmış durumda açık
    adamlar şu akdar faiz dışı fazla verdik derlerken fazi dışı 10 milyar açık verdik demişler yani faizide koydunmu 20 milyar demek oluyor bu
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 432/1023 İlkİlk ... 332382422430431432433434442482532932 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •