Sattım kurtuldum. ABv
Sattım kurtuldum. ABv
Eyyyy Dolar ve seni gidi Euro
Brent petrol sende bunlara uydun, ama bilesin ki bize bir sey ya pa maz sin...
Sizi gidi disgucler sizi...
Cari acik hortlamis, enflasyon tefe tufe ort 13,50, ama ulke %7.5 buyudu,neden inmiyorsun kerata, kopru yaptik buyuduk, alan yaptik buyuduk, devlet garantili ustelik, 30 milyar dolares ara harcadik, o 3 milyar euro gelseydi avrupadan bu kadar cari acik vermezdik, bizim ne sucumuz var, eyyyyy moodys, fitch, milli degerleme sirekti kuaracagiz, butun notlar a++++ olacak , o zaman siz gorurusunuz gununuzu...
Eyyyy ozellestirmeye karsi cikan vizyonsuz guruh, bak bu ay ortulu odenekten 544 mio cuk harcamisim, sekerleri satarsak karsiliyor, ne var bunda hesap kafakafaya, gelecek ay az haracariz olur biter..
Eyyy usd seni gidi seni, tekrar oldun 4.12, sizi gidi faiz lobicileri sizi, reel faiz vermiyoruz ama bize borc vermiyor gavurlar, kiskaniyorlar bizi...
Egitim sistemi mukemmel, Finlandiyadan temsilciler geldi, ogrenip kendi ulkelerinde uygulayacaklar
En uzun kopruyu yapacagiz, onemli olan islevi degil yanlis biliyrosunuz boyu onemli eyyy dunya...
MB bagimsiz, elindeki tum araclari ozgurce kullaniyor, hergun reform yapiyoruz ustelik yapisal reform tum bunlar..
Dunya dizel araclari yasaklarken biz prototipimizi hazirladik, yakinda uretecegiz, eyyy alman hic kafan calismiyor hic...
Biz herseyi biliriz, yeri gelir en iyi economist yeri gelir sarki sozu yazari, milli mars bestecisi oluruz en iyisinden..enflasyonun nedeni faizdir, Keynes hayatta olsaydi bize profesorluk verirdi yazik ki bugunleri goremedi...
Eyyy faiz durduk yere yukseliyorsun, hukuk sistemi mukemmel, egitim sistemi ornek alinan, bankalar tasarruf dolu, Steve Jobs aslinda muslumandi, iphone ihrac eden, tarim sistemi kici boklu Hollandanin katkat ustunde, dispolitikada Atinaya girer Katina operuz sistemi, tum siyasal bilgiler fakultelerinde artik benimsenmis durumda, emevi camisinde namaz kilacak stratejimiz yeni ufuklar acmistir... Eyy IMF tum borcumu odedim, ustune benden para istedin.. eyy faiz hala nedir bu kiskanclik bu kin, bu cekememezlik...
Son 15 yilda arasal genisleme ile bedava usd euro akarken piyasalara, bazi kafasi calismayan ulkeler tum bu paralari arge ye uretime , yapisla reformlara harcarken,
biz agaoglunu zengin ettik, tasatoproga gomduk paralari, bunlarin hic kafa calismiyor gercekten, yakinda hesi batacak, biz cikacagiz
bak simdi bir de erken secime gidecegiz, ohal zaten devam, sermaye bu kadar gelismis bir demokrasiyi nerede bulacak, kiskalniyorlar bizi kiskaniyorlar..
Iran a milli damat sitemi ile gelistirmis oldugumuz streteji, cari acigi kaparken, kiskanc amerikalilar ceza kesecekmis, kesin ulennnn siz kimsiniz, bizde bok gibi para var, bize koymaz, mb kasasinda 120 milzar var, bizim steve jobs'ta da bir o kadar vardir, rahmetli ile kuaracagimiz ruhani iliski sayesinde bi 120 de oradan gelir, tamamdir..
Bak bir de bizim yakin akrabalarin ortak oldugu bir sirket e 28 milyarcik tesvik verdik ya gecen hafta, cari aciga katkisi 3 MILYON DOLARES oysa ki, bun bile kiskandilar...
Eyyy Gavurlar, Eyyy lobiciler, eyyy Kiskani catlayanlar, eyyy faiz sever bankacilar, eyyyy ayakkabi kutusu ureticileri, eyyyy bati, eyyy moodys ve pitch, biz siyi adam etmeyi biliriz...
Eyyyy isgyo yoneticileri , sizede kizginim eyyyy, faiz bu kadar dusukken ev satamiyorsaniz yuhhh size, usd bu kadar dusukken 60-70 mio borcu neden arttirmadiniz, petrol 30-40 usd da gunde 3 kez benzene indirim gelirken, sen hala ev satamama, yuhh sana..
Bir de ISGYO 1.23 OLMUS esasinda hersey bu kadar muthis ilerlerken 3 tl olmasi beklenirdi, bu kotu yoneticler ve spekulatorler yuzunden oluyor tum bunlar.. ben bunlari bu hafta muhtarlara sikayet edecegim, onlar bu isi halleder...
acik falan yok adam bir haftada 11 mio lot satti, takasa bakin
erken secim, hani secim kesin yoktu daha 2 gun once anlatip duruyorlardi,
bunun anlami acik ve net, islerin toparlanabilecegini dusunmuyorlar olarak algilanir bu sefer, yarin bakalim nasil bir sonuc cikacak gorusmeden...
Ekonomi bakaninin dedigi gibi belirsizlik falan ortadan kalkar, koyunlara masallar, yersen ... neymis kurun iki turlu etkisi varmis...
Yavu tl nin deger kaybina bakin ortaya cikiyor resim zaten...
yerel secim riskini de alamadilar, bunu adi da siyaset , az gelismis ulkelerde malesef bunu adi da demokrasi oluyor... Yazik
Hukumetide ayni kumas,muhalefeti de ayni kumas... Al birini vur otekine...
Gorende ulkede olan bitenin, tl nin deger kaybinin nedeninin 1.5 yil sonraki secimlerin belirsizligi olduguna kadar getirdiler isi.. Kral ciplak, tasarruf yok, ekonomik okur yazarlik sifir, makarna yemekten beyin durmus, ulkenin yarisi mutaht, lokantaci avm ci olmus.. asgari ucretli adamin elinde ihone bilmem kac ...
Bu ulkede orta uzun vade yatirim imkansiz.. Ulke kotu yonetiliyor, hem iktidari hemde muhalefetinin tumu tarafindan.. Ve alternetifsizlik malesef umutsuzluk yaratmaya basladi...
Sicak parasiz donemeyen bir ekonomi, ve borclanma ihtiyacini karsilamak zorunda oldugun yer eyyyy almanya, eyyyy hollanda ve eyyyy amerika...
Rusya'dan etrol dogalgaz al, ucuz turist agirla birazda domates sat, fuzleride sokuverilirler arada, islem tamam..
neymis iha lari bir uretiyormusuz, eee kayincoya arasi veriliyor, acaba ne kadar veriliyor...
Diger tarfta iki arti ikiyi toplayamayan bir hesa uzmani, digger tarafta kibirden gozleri kapanmislar... Boluculer, fetocular... Ulenn yeter bee, alin terimizle tirtiklayarak coculk cocugun gelecegi icin didiniyoruz, birileri ziraat bankasindan 2 yil odemesiz krediyi cekiveriyor 1 gecede, biz bankaya gitsek yok su teminat yok bu teminat...
benzin al vergi, tel fatirasi vergi, et al vergi, cocuga defter al vergi, elektrik icinde vergi su icinde vergi, trt payi, cart payi curt payi...
Ulkenin icine ettiler, nokta !!! ben umutsuzum, umarim tersi cikar lakin yarin erken secim desinler bence piyasa iyi karsilamayacak
eyyyy lobiciler diye baslanir, koyunlarda herkes bizi kiskaniyor diye inani durur..
AKP'li değilim. Başımı kesseniz AKP'ye oy vermem. Ama artık şu erken seçim mi nedir olacaksa olsun, kim ne istiyorsa o da olsun. Artık bir huzur gelsin. 5 senedir ülke mahvoldu. Yönetemiyorlar. Huzur yok. Şu 5 yılı böyle geçirmesek bu kağıt da böyle olmazdı. En azından yalandan da olsa istikrar sinyali oluşursa belki düzelir. Bir daha da borsaya tövbe!!!
dohol , hurriyet, isgyo, halkbank günlük alan ve satanlar
https://i.hizliresim.com/LbLZEG.png
Yer İmleri