Sayfa 194/884 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294694 ... SonSon
Arama sonucu : 7070 madde; 1,545 - 1,552 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1.  Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    Stokları fazlaydı. Düşük fiyatlı hammadde stoktaydı. O yüzden ihracatın artması olumlu
    Euronun artması karını eritiyor anlamına gelmez . Olumlu
    kurutma makinası mayısta üretime geçiyor.2.yarı Ekstra gelir demek . Olumlu
    Yeni ürünler müşteriler tarafından çok beğenilmiş. Olumlu
    Küçük ev aletleri satışı iyi gidiyor. Olumlu
    Temettü çok iyi. Olumlu
    Hisse satışı planlanıyor . Olumlu
    Sayin Alanzo,
    Stoklarla ilgili durum soyle;
    1.ceyrek 430mil,
    2.ceyrek 478mil
    3.ceyrek 441mil
    4.ceyrek 500mil
    Boyle baktigimizda stokta fiyat bazli artislardan kaynakli bir artis var gibi.
    Yani son ceyrege ozel bir durum yok gibi duruyor.
    Tabi bu benim yorumum, eger stoklari eritip, satisa agirlik verirlerse dediginiz gerceklesebilir ama bence zor.
    Kucuk ev aletlerinin satisi hakkinda bilgim yok.
    Diger konulara katiliyorum.
    Saygilar.
    Bu arada vesbe %55 oran ile portfoyumde bulunmaktadir. Yanlis anlasilmak istemem. Cunku bir keresinde speklik ile suclanmistim. Kapa dusen bi haberi paylastigim icin ,

SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Yurtiçi satışlarının düşmesi bizi fazla etkilemez. Alım gücü düştükçe insanlar ucuza yöneliyor. Vesbenin fiyatları arçelikten daha makul olduğuna göre vesbe pazar payını artırmış olmalı.
    Yurt dışına baktığımızda kur yükselişinden daha fazla hammadde fiyatlarında artış var o nedenle yurt dışı satışlarında euro bazlı bir kar azalması olabilir.
    Her halükarda geçen seneden daha iyi bir kar gelir diye umuyorum.

LG-H860 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. bu hissenin ana sıkıntısı sığ olması bence.
    sonra % 5 satış baskısı.
    bu kadar iyi işlere karşı talep oluşturamıyor.emeklilik fonları da 1 girişe bile satmıyor,bırakmıyorlar.talep olursa da nereden satarlar bilemem.

4. Tek problem, temettü veriyor olması. Patron bozuntusu 1 kuruş temettü nun dışarı gitmesini istemiyor. O yüzden baskiliyor

5. Yukarda ihracat artışları Eur USd bazlı olabilir diye yorumlarda bulunmuşsunuz , ama gözden kaçırdığınız bir ekstra detay var, oda 2017 3 aylıkda eur/tl 3.90 larda iken 2018 3 aylığında 4.88 ortalamasında.... her halikarda bilançoda Eur usd ve eur tl paritesinden dolayı fazlasıyla olumlu bir tablo bekliyorum.... Peruklu bize hainlik etmesin yeter.... .çünkü istedikleri gibi bilançoyu oynatabilirler.... ama 15 mayısta alıcağımız Temettü ile zaten iskontonunda iskontosu cebimizde , yeni fabrika devreye girmesiyle , 2. yarı yıl dahada heyecanlı olucak. yine ısrarla vurguluyorum güvenli limandayız..... Savaş çıkmadıkça , yurtdışından ambargo gelmedikce , gayet rahatım

yatırım tavsiyesi değildir

6. ne zaman yüzümüz gülecek.
    bist düşüyor en önde düşüyoruz
    bist çoşuyor tık yok
    ne kaderimiz varmış😔
    sabır ede ede patladık

7.  Alıntı Originally Posted by 6.sense Yazıyı Oku
    ne zaman yüzümüz gülecek.
    bist düşüyor en önde düşüyoruz
    bist çoşuyor tık yok
    ne kaderimiz varmış��
    sabır ede ede patladık

-------------------------------

2 gündür arkadaşım OYAK dan 5000 er lot alış yazarak yukarı seans sonunda kapanışlar yapıyor , ama adamlarda aşağı baskılayıp fiyatı düşük tutmak için ghötlerini parçalıyor... neyse parçalamakla kalırlar... bugün aşağı doğru durmadan baskılayıp, özellikle açıklama esnasında 10.36 lara 33000 lot satış koyup baskı yapmak istedi. 24 haziran seçim tarihini duyduğum anda 5000 taneyi cart diye çizdim aldım keriz speğinin elinden..... daha fazla çizicektim , ama bu sefer malı kaptırdım diye baskıya devam eder diye , gittim 3.60-3.62 den EGSER çizdim , EGSER kapadı 3.77...... bizim VESBE şaşırtmadı , baskıya devam .... kapanışı dün gibi arkadaşım yukarı yaptı. yarın gelir yine baskı yapar spek bozuntusu.... sabırlara oynamaya devam ediyorlar, sorun yok , beraber yürücez biz bu VESBE yle :P , beraber karımıza kar katıcaz bu EUR TL paritelerinde Spek ghötünü parçalamaya devam etsin arada sırada bizde onla oynaşır dururuz Spek nasıl çizdim ama 10.36 dan :P sonra korkudan sildi kalanları 10 tl lere sarkıtırsın diye alışlarımı yazmıştım ama indirmedin oralara iskontolu iskontolu alacaktık güzelce neyse dua et 10000 tane olarak çizmedim Bilançoyada az kaldı , tahminimce bir sürpriz yapmazsa mr peruklu , 85 milyon ve üstü bilanço gelmesini umuyorum..... bir güzel sürpriz olsada 95-100 civarı gelse , o zaman spek in göthünü kaybederiz Tabi spek mr peruklunun adamı ise , beklemeye devam )))) Ya aslında genel kurul tarihi esnasında KEMER de olacağım..... şu genel kurula gidip , sorular sormayı istiyordum..... Acaba online bağlantı olacakmı merak ediyorum . Patron ortaya %5 i attın sonra tık yok , ne o yoksa bizim elimizdeki kelepir senetlere mi göz diktinizde ortaya taş koydunuz diye soracağım....

yatırım tavsiyesi değildir.....

8. vesbe 1.26 tl temettü veriyor diye sevindik ama 12/2017 bilonçosunda görünen nakit sadece 73 milyon. 239 milyon temettü dağıtacağına göre 166 milyon kredi alacak demektir. Vesbe borç batağına mı gidiyor acaba....

Sayfa 194/884 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294694 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •