Merhaba
Daha önce portföyümde EGEEN, EREGL, PETKM, SODA olmak üzere 4 hisse taşıdığımı belirtmiştim.Uzun vadeli temettü yatırımcılığı yaptığım için verilen temettü ile de hisse alıyorum. Bugün EGEEN temettü ödemesi yapıyor Salı günü hesabıma geçmiş olacak. 02.05.2018 tarihinde PETKM temettü ödeyecek. Mayısın sonuna doğruda EREGL ödeme yapacak. Örneğin EGEENden aldığım temettü ile PETKM hissesi almak mı daha mantıklı yoksa temettüyü hangi hisseden aldıysak onu almak mı daha uygun olur?
EGEEN temettüsüyle PETKM almak, PETKM temettüsü ile EREGL almak gibi bir planım var?
Tüpraştan aldığım temettüyle bolu çimento aldım %1 girdi. Tüpraş alsam daha da fazla girecekti.
"düğün aceleye geldiyse bilin ki gelin hamiledir" saygı ve sevgilerimle
Merhaba. Aslında bu tamamen kişinin stratejisine bağlıdır diye düşünüyorum.
Şahsen portföyümde şu anda sizinde belirttiğiniz gibi EGEEN den aldığım temettü ile PETKM, PETKM den aldığım temettü EREGL, EREGL den gelecek temettü ile SODA alımı şeklinde işlem yapıyorum. Portföyümde bulunan firmaların temettü takvimini oluşturup sıraya koyarak, bir önceki firmanın temettüsü ile önümüzdeki günlerde portföyümde bulunan hangi firmanın temettü dağıtım sırası geldiyse ondan alım yapıyorum. Bu şekilde yapmak daha mantıklı geliyor. Sonuçta aldığın temettüyü bu şekilde katlamış ve portföy büyümesinin daha da hızlandırılmış olacağını düşünüyorum. Size başarılar dilerim.
D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsada amaç para kazanmak. Sayın dudu da bunu fazlasıyla başarmış. Saygı duyulması gereken bir kişi. Böyle ustalar yeni başlayanlara sabır öğretiyor. Güzellikler ile kalın
Lenovo A7010a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri