Sayfa 198/809 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298698 ... SonSon
Arama sonucu : 6472 madde; 1,577 - 1,584 arası.

Konu: KORDS - Kordsa Global

  1.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Dostum hangisinde hakliyım. Ben sadece ah keşke olsaydı diyorum bir numara yok hissede. Otomobil şirketleri euro zammı yapmaya başlamışlar. Oto satışları azalır kar marjları artar. Bu Sene ticari araçlar haricinde tüm bölgelerde kış lastiği uygulaması, 3-4 yıldır otomotiv patlaması yaşayan ülkenin lastik miadlarida bu yıl dolduğunda, dış piyasadan alınan lastikleré uygulanan vergi ile bir miktar destekleyeci olacaktır dengeleme anlaminda. Hem brısa fabrikasıda bu öngörü ile bu yıl açıldı kanımca. İç piyasada maliyetler her nekadar artsada insanimiz arabaya km yaptırmaktan vazgecmiyor. Ytd.
    Endonezyadaki kapasite artışı 2017 son çeyreğinde tamamlanmıştı 1. Çeyrekte katkısını göreceğiz diye düşünüyorum.
    Brisa, Aksaray fabrikası faaliyette giderek kapasitesi de artacak. Az da olsa etkisini görmeye başlarız bu dönem.
    Eylül Ekim gibi İzmit fabrikasındaki ek kapasite artışı da yansıyacak. Yıl sonuna etkisini görürüz.

    İşlerin yolunda gitmesi halinde Bunların satış artışına etkisi mutlaka olacaktır. Ancak asıl etkiyi kompozitteki gelişmeler belirleyecek. Şirketin piyasa değeri artacaksa buradan gelecek ciro artışı ile artar. Büyük sözleşmelerle artar. Kord bezi ve İpliğin ekmeğini çok yedi. Buradan zaten geliyor. Şirket dönüşecek ancak uzun yıllar alacak.

  2. #1578
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Yaş
    50
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Dostum hangisinde hakliyım. Ben sadece ah keşke olsaydı diyorum bir numara yok hissede. Otomobil şirketleri euro zammı yapmaya başlamışlar. Oto satışları azalır kar marjları artar. Bu Sene ticari araçlar haricinde tüm bölgelerde kış lastiği uygulaması, 3-4 yıldır otomotiv patlaması yaşayan ülkenin lastik miadlarida bu yıl dolduğunda, dış piyasadan alınan lastikleré uygulanan vergi ile bir miktar destekleyeci olacaktır dengeleme anlaminda. Hem brısa fabrikasıda bu öngörü ile bu yıl açıldı kanımca. İç piyasada maliyetler her nekadar artsada insanimiz arabaya km yaptırmaktan vazgecmiyor. Ytd.
    Bak bu tür hisselerde oturdunmu bekleyecen ...taki iyice iskontolu olana kadar...gelecek vadeden hisseler böyledir..soda gibi düşünme..brisa gibi düşün.soda ağır aksakda olsa uzun gider.ama bunlar kısa sürede fiyatlanir. Oturma zamanı önemli oturdunmu kalkmayacan..[emoji16]

    MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Son düzenleme : human01; 23-04-2018 saat: 17:43.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

  3. Sn poem katılıyorum soylediklerinize ve Endonezya önemli bir pazar oluyor gittikçe. Ayrıca bu ortamda alacakları şirket önemli hem yer edinme hem reklam hava araçları drone vs kompozit için zaten güzel bir başlangıç olur ki bu parayı bu ortamda gözden çıkarmışlar. Ama bu haberleri ve sürenin uzamasini iyi kullanacaklar. Fakat biz ky icin döviz bazlı hisse zamansalliktan zarar maalesef. Ytd

  4.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Sn poem katılıyorum soylediklerinize ve Endonezya önemli bir pazar oluyor gittikçe. Ayrıca bu ortamda alacakları şirket önemli hem yer edinme hem reklam hava araçları drone vs kompozit için zaten güzel bir başlangıç olur ki bu parayı bu ortamda gözden çıkarmışlar. Ama bu haberleri ve sürenin uzamasini iyi kullanacaklar. Fakat biz ky icin döviz bazlı hisse zamansalliktan zarar maalesef. Ytd
    Ben zarar veya kar hesabı değil de yıllık büyümenin ve temettü veriminin peşindeyim çünkü hedef adedim var oraya minimum maliyetle ulaşınca bu şirketteki alımı durduracağım. 6 TL den 9 TL ye hareket edince biraz üzülmüştüm hatta.

    Son 1 yıldır inanılmaz alım fırsatları verdi benim gözümde.

    Bu şirketteki alım hedefimi tamamladıktan sonra yeni bir hedefle başka bir şirketi almayı planlıyorum. Yine böyle rekabet avantajı olan bir şirket ve sektör olması isteğim. Bu şirketi bekleyeceksin diyor Sn. human kesinlikle doğru söylüyor. Beklemek bizim işimiz.

  5. Şirketlerin asıl amacı kar olduğuna göre ve bu karida dürüstçe dagittikca sorun yok. Enflasyondan daha fazla kar yapmak zorunda şirketler buna ayak uyduranlar ayakta kalacaklar. Her sene temettü devam ettikçe maliyet geriliyor. Ortamda voaliteli olunca sert hareketlerde faydalanmak gerekiyor. Bist25 é geçti ki büyüme söyledikleri gibi olursa temettü endeksi sonrası bir üst segmente geçmek isteyecektir. Hepsinin vakti var sanırım. Yıl sonuna gore dolar 4.7 euro 7.8 artış görünüyor. Satislar artarsa Sn humanin dediği gibi iyi olur döviz açık pozisyonunu bir nebze daha törpüler. Hayırlısı artık. Herkes umarım dilediğine kavuşur inşallah. Ytd.


  6.  Alıntı Originally Posted by poem Yazıyı Oku
    Teşekkürler Sn poem. Görünüşe göre yılbaşına göre citi ve döşeyi, teb emeklilik ve yapi Kredi karşılamış. Ytd.


Sayfa 198/809 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298698 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •