BlackRock'a ait Gelişmiş Avrupa Fonunu yöneten Sam Vecht bir kaç yıl önce aynen şöyle demişti: "Siyasi endişelere karşın, negatif haberler borsada büyük ölçüde fiyatlanmıştır. Türkiye'deki sorunların tam anlamıyla çözüldüğüne inanmıyoruz ancak değerlemeler riskleri yansıtıyor ve finans hisselerindeki pozisyonumuzu önemli ölçüde artırdık."
BlackRock bu süreçte en çok Halkbank ve Garanti Bankası hisseleri alırken, Fon Yöneticisi Vecht'e göre piyasalardaki düzeltme, defter değerleri baskı altında kalmış istikrarlı bankalara giriş yapmak için nadir bir fırsat sunuyordu. Vecht şöyle devam etti: "Bu olayların kısa vadede etkileri olacaktır ancak bölgesel güç ve ekonomik merkez olan Türkiye'nin uzun vadeli geleceği parlaktır." Aynen TH gibi konuşmuş adam. Belki de TH ile Sam Vecht ayni kişidir, kim bilir?
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri