Fax çekin noter onaylı
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
değerli konu takipçileri ve değerli katılım sağlayanlar,
Oturmuş sağlam şirketlerin haricinde önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte atılım yapmasını beklediğiniz 3-4 şirketi paylaşabilir misiniz?
Böylece genç ve tecrübeli yatırımcılar için temettü yatırımcılığı haricinde alternatif bir yatırım portföyü de oluşturulabilir.
İlk aklıma gelenler uluse, petkim, sasa gibi hisseler. Ancak bunlar da çok dillerde olduğu için belki de piyasa tarafından fiyatlanmıştır.
Değerli fikirlerinizi paylaşmanız konuyu takip eden herkes için yararlı olacaktır.
Syg.
Yazılanlar kişisel görüşlerdir, yatırım tavsiyesi içermez.
Bişey sormak istiyorum....
Malum kurumsal pay sahiplerinden yuzde 15 temettü stopaji kesilmiyor.... Peki biz bi sirket acsak.... Hisselerimizi şirket hasabi uzeriden alsak.... Sonra yatan temettüler ile tekrar hisse alsak...
Bu şekilde yaptığımız zaman yuzde 15 Kesintiden kurtulmus olmaz miyiz...
Ayica kendimize ev araba alacağımız zaman yine şirkt uzeriden alarak tekrar bir kdv avantajı sağlayıp yuzde 15 de bu şekilde avantaj saglasak olmaz mi??
Köy evinde tadilat işleri ardından bağ bahçe işlerine başlıyorum...bugün baya ot biçmem lazımdün akşam menüde kaburga etinden kuzinede güveç vardı
Bir erken emekli olarak ara sıra özendirici mesajlar atacağımı söylemiştim
10 gün daha buralardayım, başlık size emanet,
Sasa gibi son 1-2 yılda 10 kata yakın artış sağlamış hisselerde cok dikkatli olun derim. Karlılık artısı iyi, beklentisi yüksek ama bu durumu fazla fazla fiyatlamış çok hisse var..sonra herşey iyi giderken hisse fiyatı neden düşüyor diyebilirsiniz.
İsterse uzaya füze fırlarsın...pahalıysa alınmaz...mesela tesla hakkaten uzaya adam gönderdi, geleceği çok parlak, ama bu fiyatlardan alınmaz, hatta satılır
Hiç bir ticari faaliyette bulunmayacağınızı sadece yatırım amaçlı kuracağınızı varsayarak tutar yeteri kadar büyükse olabilir tabiki ama değilse sırf bu amaçla açacağınız şirketin kuruluş ve zorunlu işletme giderleri (muhasebeci vs. gibi) stopaj tutarının çok üzerinde olur. Ayrıca temettüden stopaj ödemeseniz bile şirket karından kurumlar vergisi ödemeniz gerekecek ki işin ayrı bir boyutu. Bu söylediğinizi yapanlara holding deniyor zaten![]()
Yer İmleri