Sayfa 70/1032 İlkİlk ... 2060686970717280120170570 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 553 - 560 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Geçen sene ilk çeyreğe göre kâr dusecek beklentisi var. 800 civarı bekleniyor. Yıllık 5 milyar kârı nasıl buldunuz sayın TH ?

SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. [QUOTE=TRENDHOUND;2069827]
     Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Sayın TH.. ABD hazinesi ile ilgili olarak gerek yaptırımlar gerekse mevzuata aykırılıktan hiçbir banka yöneticisine ceza verilmemişken nasıl olur da Atilla beye ceza verebilirler ? Ceza hazinece bankalara verimiştir . Ayrıca anılan tarihlerde İrana yaptırımlar nükleer anlaşma çerçevesinde kaldırılmış da olabilir ki hakimin savcıdan istediği cevaplardan biri de budur.
    Geri dönüşü olmayan , ilişkilerde kırılma meydana getirecek bir hukuksuzluğa sebebiyet veremeyecekleri inancı oluşmaya başladı bende...........[/QUOTE]

Jüri 6 suçun 5 inden Atilla'yı suçlu buldu maalesef, o yüzden Hakimin HA'ya bir hapis cezası vermesi hemen hemen garanti. Bu noktada Hakim kanunların belirlediği alt ve üst sınırları dikkate alarak bir hapis cezası verecek. Savcının talep ettiği 15 yıl 8 ay ile savunmanın talep ettiği 5 yıl arası bir şey olur herhalde. Hakimin yerinde ben olsam alt sınırdan bir ceza verirdim zira sizin de dediğiniz gibi daha önce benzer suçlardan dolayı hiç bir banka yöneticisi hapis cezası almamıştı. Ayrıca ABD-TR işbirliği bu mevzu dolayısıyla çok zarar gördü ve bunun mitige edilmesi icap ediyor. Bu durumda da benim beklentim HA'nın Başkan'ın affına mazhar olup tahliye edilmesidir.
    ABD Pentgondsn bir Yetkili, Pentagon'daki Türkiye yanlılarının ne düşündüğünü şöyle özetledi: 30 yıl sonra 'Türkiye'yi kim kaybetti?' başlıklı makaleleri okumak istemiyoruz. Washington'daki saygın savunma muhabirlerinden Mark Perry'nin geçen hafta The American Conservative dergisinde üst düzey Amerikalı yetkililerle konuşarak hazırladığı makalede, Pentagon içerisinde Türkiye'yi destekleyen NATO yanlıları ve YPG'yi destekleyenler arasında yaşanan tartışmayla ilgili bilgiler verildi. Buna göre, NATO'nun içindeki üst düzey sivil ve askeri yetkililer, Türkiye'nin ABD'nin terör örgütü YPG'ye verdiği destek nedeniyle Rusya'ya yakınlaştığını söyleyerek ABD Savunma Bakanı James Mattis'e uyarılarda bulundu. Mattis'i eleştiren kişilerin arasında Türkiye ve Avrupa'ya bakan ABD Ordusu'nun Avrupa Komutanlığı (EUCOM) Kumandanı General Curtis Scaparrotti de bulunuyor. Scaparrotti'nin mart ayında Washington'a yaptığı ziyaret sırasında Mattis'i köşeye çekerek ciddi bir şekilde uyardığı, aynı endişeleri YPG yanlısı ABD Merkezi Komutanlık (CENTCOM) Kumandanı General Joseph Votel'e de aktardığı belirtiliyor. "1960'LARDAN BU YANA NATO'DAKİ EN CİDDİ KRİZ YAŞANIYOR" Üst düzey Pentagon yetkilisi, Türkiye ve ABD arasında yaşanan YPG krizini, 1960'lı yıllarda Fransa'nın askeri kanattan çekilişinden bu yana NATO ittifakına en büyük tehlikeyi oluşturduğunu söyledi. Kaynaklar, General Scaparrotti'nin özellikle Savunma Bakanı Mattis'i Türkiye'yi kızdırmaması konusunda tavsiyede bulunduğu, Türkiye'nin mülteciler gibi elinde pek çok araç olduğunu söylediği ifade edildi. Aynı yetkiliye göre, Scaparatti geçen ay Senato'da, ABDYPG işbirliğinin geçici olduğu ve asıl evliliğin Türkiye ile olduğunu hatırlattı. haber 7

MANSET 24https://www.manset24.com/gundem/abd-de-catlak-buyuyor-mattis-e-turkiye-uyarisi-h47301.html

Manset 24

3.  Alıntı Originally Posted by baysencer Yazıyı Oku
    Geçen sene ilk çeyreğe göre kâr dusecek beklentisi var. 800 civarı bekleniyor. Yıllık 5 milyar kârı nasıl buldunuz sayın TH ?

SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    5 milyar bana da çok geldi, bu yıl banka karlarında reel olarak düşme bekleniyor.

4.  Alıntı Originally Posted by baysencer Yazıyı Oku
    Geçen sene ilk çeyreğe göre kâr dusecek beklentisi var. 800 civarı bekleniyor. Yıllık 5 milyar kârı nasıl buldunuz sayın TH?
    Bankanın toplam konsolide aktifleri 321 milyar tl idi 2017 sonunda. 2017 konsolide net kâr 4.04 milyar tl oldu. Yıl sonu rakamına oranla aktif kârlılığı %1.25. 2018 sonunda aktiflerin %18 artacağı öngörülüyor yani kabaca 380 milyar tl ye çıkacak. ayrıca NIM'de iyileşme bekleniyor, sonuçta da %1.3 lük bir aktif kârlılığı öngörülüyor. Bu durumda da 2018 konsolide net kâr 380x0.013=5 milyar tl olacak demektir. Beklenti bu yönde.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    5 milyar bana da çok geldi, bu yıl banka karlarında reel olarak düşme bekleniyor.
    Hocam, diğer bankalara oranla HALKB'de konsolide kâr rakamı bankanın solo kâr rakamından ciddi bir marjla daha yüksektir. Bunun nedeni, HALKB'nin bünyesindeki iştiraklerin konsolideye katkısının önemli oranda olması. Bankanın bünyesinde bulunan iştirakler 1 düzineye yakındır ve bunlar konsolideye olumlu yönde ciddi katkı yapıyorlar. İştiraklerin arasında tabii aslan payı Halk Bankası'dır. Unutmayın, HALKB hissesinin bünyesinde bankanın tüm iştirakleri mevcuttur. Bu durumda da bakılması ve takip edilmesi gereken rakamlar "konsolide" rakamlardır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    .........Pentagon'daki Türkiye yanlılarının ne düşündüğü............Türkiye'nin ABD'nin terör örgütü YPG'ye verdiği destek nedeniyle Rusya'ya yakınlaştığı .................... Türkiye ve ABD arasında yaşanan YPG krizini, 1960'lı yıllarda Fransa'nın askeri kanattan çekilişinden bu yana NATO ittifakına en büyük tehlikeyi oluşturduğu.............Türkiye'yi kızdırmaması konusunda tavsiyede bulunduğu............... ABD-YPG işbirliğinin geçici olduğu ve asıl evliliğin Türkiye ile olduğu.....................
    Adamlar bu gerçeğin tamamen farkında. Think Tank'lar (düşünce kuruluşları) bu mevzuyu son aylarda sürekli işliyor ve gündeme getiriyor. Verilen ortak mesaj da şu: ABD'nin TR ile ilişkilerini düzeltmesi gerekmektedir.

7.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    halkbank hisse başlığından feryatlar yükseliyor, ortam gergin, yeni gelenler olmuş, banka batar mı korkusu doruklarda..alışırlar
    Tipik KY tepkileridir bunlar Hocam. KY'lardan feryatların yükselmesi, korkunun doruklarda olması, panik halinde ciyak ciyak bağırmaları aslında gayet olumlu gelişmelerdir çünkü KY'lar kontra (ters) indikatör olarak görülür.

Bildiğiniz üzere adet itibariyle BİST'teki yatırımcıların %90'ı KY statüsündedir. 1 milyon 50 bin olan toplam kayıtlı yatırımcıdan 940 bini KY'dir. (KY'nin tanımı: Borsaya ayırdığı yatırım portföyü 50,000 (elli bin) TL'yi aşmayan yatırımcı.)

8. Psikolojik analiz kapsamında KY'lara bakarak kerteriz alma (yön belirleme) prensibi yüzyıllar boyunca borsada uygulanan bir prensiptir. Örneğin ABD'de "odd lot" güruhu KY statüsündedir. 1 lot 100 hisse demek, 1 lotun altı demek 100 hisseden az hisse demektir, işte "odd lot" türü al-sat yapanlar bir hissede 100 adedin altında işlem yapanlar demektir. Bu lotlardaki işlemlerin ağırlık merkezi hangi yönde ise, "KY'lere kontra takılma" prensibi gereği o yönün tersi yönde pozisyon açılır.

Eğer KY'lar aşırı iyimserseler tırsacaksın çünkü büyük ihtimal zirve ulaşılmak üzeredir, korkudan ciyak ciyak bağırıyorlarsa, panik halinde sağa sola koşuşturup duruyorlarsa mala gireceksin çünkü büyük ihtimal hisse dip yapmak üzeredir. Yüzyıllar boyunca piyasalarda başarıyla uygulanmış bir prensiptir bu.

Sayfa 70/1032 İlkİlk ... 2060686970717280120170570 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •