Sayfa 73/1032 İlkİlk ... 2363717273747583123173573 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 577 - 584 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Özellikle AKBNK ile GARAN şu anda destek seviyelerindeler. Burası aşağı yönde kırılırsa satışlar şiddetlenip devam edebilir. HALKB de bundan etkilenecektir. Yapacak bir şeyimiz olduğunu sanmıyorum. Sabır ile hiç heyecan yapmadan beklemeye devam edeceğiz ve bu satışların tez zamanda sona ermesini umarak bekleme modunda olacağız.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by SAHAN3301 Yazıyı Oku
    Oyle saniyorum ki yuklu miktarda satis yapan hele hele zarar gibi gorunen yuklu satislar icin short aciyorlardir. Bu kadar aleni zarar yazmak bize bile mantikli gelmiyorken bu adamlarin bunu yapiyor olmasi acaba dedirtmiyor mu sizlere de???
    Yabancı yatırımcı zarar yazmaktan çekinmez. Eğer geçerli bir nedeni varsa %90 zararda olan bir pozisyonu bile boşaltmaktan geri durmaz. Şahsen mevcut seviyelerden short açmayı aşırı riskli görüyorum tabii geçerli bir "temel" nedeniniz yoksa, sadece teknik analiz açısından poz açıyorsanız.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

Alıntı Originally Posted by SAHAN3301 Yazıyı Oku
    Oyle saniyorum ki yuklu miktarda satis yapan hele hele zarar gibi gorunen yuklu satislar icin short aciyorlardir. Bu kadar aleni zarar yazmak bize bile mantikli gelmiyorken bu adamlarin bunu yapiyor olmasi acaba dedirtmiyor mu sizlere de???

SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu da mantikli. Ama bence hepsi isin icinde zaten. Bir aracidan zarar yaziyor grup, otekinden kar.

4.  Alıntı Originally Posted by hakanfirst Yazıyı Oku
    Sn Pilavli, digerleri zararina satiyor ama Garanti hergun daha fazla zarar etme cabasi ile sabah yukaridan alip aksam asagidan satmaya calisiyor. Sabah alan ile aksam satan farkli mi dersiniz? Ama hergun boyle nasil denk gelir.

SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Görünen kısım o, başka açıklamaları olabilir, kimse göz göre göre para kaybetmek istemez. Aracı kurumlar arasında virman yapılabiliyor, başka yerden alıp buradan satıyor olabilir, varantta viopta ters pozisyon almış ve spot fiyatı ona uydurmaya çalışıyor olabilir (nisan vade sonuna iki iş günü kaldı). Vardır bir bildikleri.. Belki de yoktur, bugün yarın sorumluyu kovarlar

5. Hisse dördüncü günü tamamladı düşüşte. Bir nefeslenme zamanı gelmeli artık.
    Diğer bankalar (garan, akbnk) da çok şiddetli düştü.
    Bu arada önceki yılları inceledim, temettü zamanı kazanca dönüştürülebilecek bir açık olur mu diye (bölünmüş fiyattan işlem görme ve temettünün hesaplara geçmesi arasında bir fırsat vb.) ama bulamadım. Ben temettüyü de hisseye yatıracağım tekrar.

6. TH
    ykbnk bedelli açıkladı yüzde 94..

ne düşünüyorsun..konuşulmuş idi..

diğer bankalarda katılır mı bu işe..

7.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    TH
    ykbnk bedelli açıkladı yüzde 94..

ne düşünüyorsun..konuşulmuş idi..

diğer bankalarda katılır mı bu işe..
    Evet dediğin gibi %94.32 lik bir bedelli açıkladı YKBNK, 4.35 milyar tl olan mevcut sermaye 4.1 milyar tl artırılarak 8.45 milyar tl ye çıkarılacak. Aynen beklentimiz dahilinde bir bedelli açıklandı. Ben %100 civarında bekliyordum, %94.32 geldi. Zaten %41 lik ana ortak UniCredit 500 milyon dolar koymaya hazırım demişti yakın geçmişte ve yeşil ışık yakmıştı bedelliye. Bu bedelli ile Uni (4350Mx0.41x0.9432) : 4.07=413 milyon dolar koyacak kabaca yani koymaya hazır olduğu meblağdan %17 gibi düşük bir meblağ.

8. Diğer bankalar YKBNK'nin başlattığı bedelli kervanına katılır mı? Katılabilirler tabii. Yalnız YKBNK'de ona özgü bir problem vardı ve sermaye yeterlilik rasyosu diğer büyük bankalara oranla 5 te 1 gibi daha düşüktü. Buna rağmen, YKBNK'nin özkaynakları 30.1 milyar tl dir 2017 sonu itibariyle ve yine de %94.32 lik bir bedelli açıklama cihetine gitti her ne kadar bu 4.1 milyar tl yi geçmiş yıllara ait birikmiş kârlar kaleminden rahatlıkla karşılayabiliyorken. Eğer böyle yapsaydı ve sermaye artırımını birikmiş kârlardan karşılasaydı, düşük olan sermaye yeterlilik rasyosu etkilenmeyecekti ve yine düşük kalacaktı, işte banka bu ana neden yüzünden bedelli açıkladı. Çünkü aksi taktirde banka büyüyemiyor.

Sayfa 73/1032 İlkİlk ... 2363717273747583123173573 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •