bu ayki sembolik alım içinde BRISA yı tercih ettim
hamdolsun ben aldıkca düşüyor.
siyasi ortam netleşene kadar hisseye paydos ettim, altına devam...
Dolartl için seçime kadar 4,2-4,4 araligi beklentim vardı( eurousd ye bağlı olarak)...parite 1,2 altına indiği için 4,4 e yakın bir seviye görebiliriz seçime kadar. Seçim sonrası seçim sonuçlarına göre şekillenir.
Ons için 1400 usd ilk hedef, aşılırsa 1600 usd bu yıl için hedefim...gram altında da 200 tl ye yakın seviyelere denk geliyor hedefim.
Tatgd yı incelemeye değer görüyorum ben kendim tüketicisi olarak aldımama kimseye tavsiye etmiyorum.
Starbucks+nero vb kafelerde sek süt kullanılıyor . 2018in ilk yılları marketlerde nedense raflarda görememiştim şimdi tekrar yerinde bundan dolayı Q1 satışları düşük geldiğini düşünüyorum. 5,50 dan 4,70 düştü sonucunda.
Tabiki kimseye tavsiye verme amacım yok
Yatırım tavsiyesi değildir
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Hedge mekanizmasının faydası dalgalı günlerde ortaya çıkıyor.
Sn. Cautionaryın defalarca verdiği örnekleri uyarlayarak 2 ay önce Fusd/try12_18 4.16 dan kontrakt almıştım, o günkü mevcut spot döviz pozisyonum kadar. Şimdi 4.50 oldu.
Bu sayede hem hedge ediyorsunuz hem de kaldıraç sayesinde, cashte likit tuttuğumuz parayı gördüğümüz yada göreceğimiz düşüşlerde kullanma fırsatımız oluyor...
YTD
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Pek belli etmedin ama olayı tüm detaylarıyla uygulamışsın tebrik ediyorum .
Eğer 10 bin dolarlık pozisyon alacaksam ve uzun vade hedge amaçlı tutacaksam neden 40 bin tl bağlayayım..4 bin tl kontrat ile işimi görürüm...birazda marj için para tutarım boşta, toplamda 5-6 bin tl ile 40 bin tl ilk dolar alırım.
Ya da parası çok olan için 60 000 tl ile 400 bin tl lik dolar almış olurum...al-sat marjı da daha iyi.
Üstad bu jantsa beni yamulttu, 4ncü senem, farklı bir ışık mı gördün, geleceğin egeen i yada erbosu olur mu?
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri