bazıları dolar bazında konut fiyatları düştü diyerek olup olacağı bu kadar zannediyor. Daha TL bazında hiç bir düşüş yaşanmadı.
Kredi muslukları kesilsin siz görün nasıl gidiyor köpükler.
bazıları dolar bazında konut fiyatları düştü diyerek olup olacağı bu kadar zannediyor. Daha TL bazında hiç bir düşüş yaşanmadı.
Kredi muslukları kesilsin siz görün nasıl gidiyor köpükler.
Piyasaya verilen bir para kağıt üzerinde varsa bile gerçek hayatta yok... millet ucuz tavuk döner yemeyi bile 1 yıldır kısmış vaziyette, birde bu ucuz dönerleri taşıyan paketçileri bile soyuyorlar olay bu boyutta, daha önce yazdım aynı dükkan aynı iş önceki hava parası yaklaşık 100-120 bin iken şuan 50 bine alıcı bulamıyorlar... piyasa çok durgun hemde en son etkilendiği söylenen yeme içme sektöründe
Şimdi bazı yerler çok kazanıyor çok dolu diyenler olacak bende üst tabaka krizden etkilemez diyeceğim
Kriz en alt düzeyde en şiddetli hissedilir
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Dolara global pencereden degilde sadece TL penceresinden bakanlar saglikli bir ongoru imkanina sahip olamayacagini dusunuyorum...Dolar son 10 yildir onca genislemeye ragmen butun dunya para birimleri karsisinda bir yukselis trendi icinde..Bu bildigimiz Para ve finans prensiplerinin dogasina aykiri bir durum..Ama demekki olabiliyormus...
Soru;
bu tezatlik ne zamana kadar ve nereye kadar gidebilir.....?
Dolar global piyasalarda dususe gectigi zaman TL de bundan etkilenirmi?..
Gecenlerde ekonomist Kaan Sariaydin bir TV programinda TR de yabancilarin dolar sattigini yerlilerin ise dolar aldigini soyledi..Ayrica Yurt disi piyasalarindada bazi yabanci yatirimcilarin dolardan cikip Sterlin, Yuan gibi para birimlerine gectigini soylemisti.
Bence doviz yatirimcilarin her ihtimale karsi yapabilecegi en mantikli karar sadece dolarda degil bir kac doviz cesidinde pozisyon almalaridir...ozellikle Ingiliz Sterlini bu seviyelerden oldukca cazip gorunuyor..
Teknige bakmak gerekirse...USDTR su anda yukselis icin pek umutlu bir goruntu vermiyor....Yukselisten ziyade dusmeye meyilli bir goruntu veriyor....Bana gore bu sene icin 3.950 gecme ihtimali ile 3.300 gorme sansi esit..
Bana biraz supheli gelen ve beni dusundurmeye iten diger bir durum ise Turkiye icin olusturulan cok karamsar tablo ve beklentiler ile yuksek degerlerden halkin adeta dolar almalarini motive edilmesi...Bu husus bana 2001 krizindeki durumu hatirlatiyor..Piyasalarda Halkin ekseriyeti hangi yatirim ens trumanina yoneliyorsa ondan beklenen prim perfomansi genellikle hesaplarin altinda kaliyor..
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Bence kredi musluklarının kesilmesinede gerek yok, iki ay sonra bankalar %15 mevduat faizi vermeye başlayacak , 2017 sonunda özel sektörde bunun yarısı oranında yılsonu zammı alan kendini şanslı sayacak...
Kiralarda geri çekilme, ev fiyatlarında bazılarında geri çekilme , bazılarında görünürde yerinde sayma vs. kaçınılmaz sonuçlar.
Yer İmleri