Sayfa 109/1032 İlkİlk ... 95999107108109110111119159209609 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 865 - 872 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. ilk halkbank hissemi 8 eylül 2017'de, düşüş trendi başlarında 13,48'den aldım.
    Sonrasında neredeyse hiç gün yüzü göremedim.
    Ek alımla ve alsatlarla maliyetimi en son bu hafta 9,13'e düşürdüm, zaman maliyetini de katarsak 9,50 yapıyor.
    Ben kovaladım, o kaçtı. Yakalayamadım maalesef, benzinim bitti. Artık ek alım yapamıyorum, bir süre seyirci olacağım, zararın kabarmasını izlemek tatsız bir iş ama hamama giren terler, çekeceğiz bunu mecburen.
    Çok az ekgyo hissem var, ilginç bir şekilde bu son düşüş dalgasından etkilenmedi, kardayım, biraz onunla oynayıp oyalanacağım.

Forumda paylaşacak pek bir şey yok, teknik analiz falan kalmadı, bir haber düşerse zaten bilgimiz olur.
    Herkese bol sabır diliyorum, mecburen bir süre kenara çekilip fazla yazmayacağım, trend döndüğünde hedef fiyatlar üzerine yine beyin fırtınası yaparız.

Dip not: Trendhound hisseye girdiğinde benim maliyetim 10.92 idi, ona özenmiştim keşke ben de 10.22'den alsaydım diye, şimdi hisse sekiz lira, buradan alanlara özenemiyorum bile, hale bak..

2. Sayın TH. Ülke ve ekonomi rasyonel yönetilmiyor. Sn. Cumhurbaşkanı kamuoyu önünde Merkez Bankası Başkanı ve M. Şimsek için arkamdan iş çevirmişler diyor. Emir komuta ile faizler inmez. Faizleri piyasa belirler. Hükümetin geçmiş dönemde yaptığı çok iyi işler var, ancak bunlar yabancının tasarrufu ile fonlandı. Cari açık budur. Dış konjüktür çok uygun idi. FED den ve AB den Japonyadan parasal genişlemeler vardı. Şimdi öyle değil. Bankalarda büyük iki grubun borçları yeniden yapılandırma isteği oldu. Yabancı bunları not aldı. Üstüne üstlük TRump Suriye füze olayı ve seçim tuzu biberi oldu. En büyük beklentim. FED den ve AB den gelecek düşük büyüme ve enflasyonla yeniden parasal genişlemeye gitmeleri ve risk almayı seven fonların yeniden dönerek bir trend başlatmaları.
    Türk lirası reel olarak 80 nde altına inerek dip yaptı. Bunları da bilmeme rağmen erken girdim. Bilenler kazanmıyor fakat sabredenler kazanacak diyelim . Sizin makro düşüncelerinizde bir değişiklik oldu mu ? Selamlar.

3. TÜİK'in bugün açıkladığı Nisan ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Goldman Sachs, Türk ekonomisinin aşırı ısınmakta olduğunu ve bunun enflasyon baskılarını artırdığını ifade etti.
    "Enflasyonun yaz sonunda yüzde 12'nin üzerinde tepe yapacağını düşünüyoruz" değerlendirmesini yapan Goldman Sachs, "Bu ay açıklanan enflasyon rakamını ve Türk Lirası'nın perfonmansını dikkate aldığımızda, 3. çeyrekte 75 baz puan faiz artırımı tahminimiz için risklerin daha erken ve daha büyük bir faiz artırımına doğru kaydığını düşünüyoruz" dedi.
    ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Binbaşım, doğru kelime "konsolidasyon" olacak, konsültasyon "danışma" anlamındadır. Saygılar. TH
    Kendime güldüm. Harikasınız....

5. guncel fiyat 1.88$ civari....2008 leihman krizi dip 1.77$...bisey kalmiş...
    ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

6.  Alıntı Originally Posted by illim Yazıyı Oku
    guncel fiyat 1.88$ civari....2008 leihman krizi dip 1.77$...bisey kalmiş...
    aradan 10 yıl geçmiş sayın ilim.reel dip hesaplanırsa dibinde dibi gerçekleştii devlete ait olduğu için savaşta mağlup bir devletin malı muamelesi görüyor.kısaca çöp fiyatlaması.

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
    5'leri ne zaman koşuruz?
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by bozoklu5 Yazıyı Oku
    aradan 10 yıl geçmiş sayın ilim.reel dip hesaplanırsa dibinde dibi gerçekleştii devlete ait olduğu için savaşta mağlup bir devletin malı muamelesi görüyor.kısaca çöp fiyatlaması.
    hala %60 taşıyıcı yabancı ve bir şekilde sirketle iyiler...çünkü gk. ertelenmesinde birlikte hareket ettiler şirketle...yabancı maldan kurtulmak istiyor fikri hic kafamin almadigi bir konu...onca imkanlı gün mallarini eritmek varken borsaninda dipledigi gun panikle bir kisim ky. alsa bile şu kanlı günlerde alıcı iştahlı ky. bulmak matık işimi...yaratilan panik atmosferi bilincli oldugu ortada...gitsin bakalim gidecegi dibe...gittigi gibi gelir ellerinde tonla mal var...

Sayfa 109/1032 İlkİlk ... 95999107108109110111119159209609 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •