Sayfa 523/637 İlkİlk ... 23423473513521522523524525533573623 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,177 - 4,184 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Evet, borsa zirveleri zorlarken ne alalım, hisse önerisi, portföy stratejileri vs...endeks zirveden %20 düşmüş, aksa ve Petkim gibi beklenenden biraz kötü gelmiş bilsnço nedeniyle %30 zirveden düşüş yaşamış uzun vade için popüler kağıtlar var...ama alıyorum ya da alım için tetikteyim diyen 3-5 arkadaş.

Özellikle bu günleri bekliyordum, memleket ziyareti, bağ-bahçe, ev tadilat isleri de bitti...bundan sonra başlıkta daha sık yazacağım.

Bu dönemler sükuneti, analiz ve stratejiyi elden bırakmadan, uzun vadeli yatırım için çok güzel dönemler...bu fırsatlar 5-10 yılda bir gelir, değerlendirmek lazım.
    İmkanları zorlayarak takviye yaptım ama ben hep 50 liralık aldığımdan ucuzluktan çok da yararlanamıyorum. Mecburen maaşı bekliyorum. O da bir yere kadar işte. Sanırım portföy belli bir büyüklüğe ulaşınca bu fırsatları değerlendirmek daha eğlenceli olur. İkinci bir ihtimal döviz ve altın birikimimi borsaya kaydırmak ama şimdilik acelesi yok diye düşünüyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by cigulinin hayaleti Yazıyı Oku
    İmkanları zorlayarak takviye yaptım ama ben hep 50 liralık aldığımdan ucuzluktan çok da yararlanamıyorum. Mecburen maaşı bekliyorum. O da bir yere kadar işte. Sanırım portföy belli bir büyüklüğe ulaşınca bu fırsatları değerlendirmek daha eğlenceli olur. İkinci bir ihtimal döviz ve altın birikimimi borsaya kaydırmak ama şimdilik acelesi yok diye düşünüyorum.
    Olayın 50 tl ya da 50 bin tl olmasının bir önemi yok...onemli olan miktardan bağımsız doğru stratejiyi uygulayabilmek.

Diğer taraftan ne olursa olsun portföy çeşitliliğinden taviz vermemek lazim...belki oranlar değiştirilebilir biraz.

Ayrıca, çıkan bir şeyi satarak düşen bir şeyi almak çok da doğru degil...çıkan çıkmaya, düşen düşmeye devam edebilir...hisse senedine kaynak ayrılacaksa likit fon, ya da mevduat gibi sabit getirili enstrümanlardan kaydırma yapmak daha uygun.

3. Bazı arkadaşların, “ ulen 3 kuruş paramız var, sen de oradan oraya kaydır diyorsun†laflarını duyar gibiyim...ben doğrusunu yazayım da, ileride zamanı gelince bu kuralları uygularsınız.

Yeni yeni portföy oluşturan, 50-100 tl yatırım yapan icin olay zaten basit...az çok demeden, 50-100-200 herneyse uzun vade hisse almak...ama öncelikle tasarruf miktarını arttıracak yolları ( ya da aylık geliri arttırmak) düşünmek lazım.

Bende kursun kalmadigindan Cuma mevduati bozdum ve begendigim hisselerden ekleme yaptim. Son kursun elimde dolar kaldi umarim onu bozmaya gerek kalmadan Bist buralardan doner

ONEPLUS A5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Olayın 50 tl ya da 50 bin tl olmasının bir önemi yok...onemli olan miktardan bağımsız doğru stratejiyi uygulayabilmek.

Diğer taraftan ne olursa olsun portföy çeşitliliğinden taviz vermemek lazim...belki oranlar değiştirilebilir biraz.

Ayrıca, çıkan bir şeyi satarak düşen bir şeyi almak çok da doğru degil...çıkan çıkmaya, düşen düşmeye devam edebilir...hisse senedine kaynak ayrılacaksa likit fon, ya da mevduat gibi sabit getirili enstrümanlardan kaydırma yapmak daha uygun.
    50 TL diyerek benzine gelen zamma yorum yapan karadenizli vatandaşa gönderme yapmıştım ama durumum çok da farklı değil şu aralar [emoji3] maaşı aldıktan sonra günlük vadeli hesapta tutuyorum o ay için hisse senedine ayırdığım miktarı. Genellikle 200 günlük EMA takip ediyorum alım için. Nisan ayı çok çalkantılı geçtiği için biraz erken bitti nakit ama yine de bu hafta aldım birşeyler. Keşke biraz daha param olsaydı da alsam diye grafiklere bakıp duruyorum işte.

6. Dudu üstad politeknik faaliyet raporundan aşağıdaki ifadeyi aldım.

"Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin toplam sermayesinin %80’ini temsil eden ortakları
    Atila Yaman, Mesut Akkaya, Nilgün Yaman, Filiz Akkaya ve Melissa Bahar Akkaya, 31 Ocak
    2017 tarihinde, sahip oldukları payların tamamını, Coventya Beteiligungs GmbH’a
    ("Coventya") devretmiştir. Toplam satın alma bedeli 12,211,433 Euro olarak belirlenmiş ve
    ilgili tutar nakden ödenmiştir. Pay devrinin gerçekleşmesiyle birlikte Ana Ortaklık Şirket'in
    yönetim ve kontrolü Coventya'ya geçmiştir."

Satan kişiler muhtemelen şirketi bugünkü haline getiren kişilerdir ve bilgileri bize göre oldukça fazladır. Bu adamlar bile hisse başına 4 euro almışken acaba mevcut fiyatlar (40 lira) fazla mı diye düşünmeden edemiyorum. Şirketi çok detaylı inceleyemedim henüz ama bu hususu görünce kafama takıldı. Değerlendirmenizi öğrenmekten memnuniyet duyarım.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by dividend Yazıyı Oku
    Dudu üstad politeknik faaliyet raporundan aşağıdaki ifadeyi aldım.

"Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin toplam sermayesinin %80’ini temsil eden ortakları
    Atila Yaman, Mesut Akkaya, Nilgün Yaman, Filiz Akkaya ve Melissa Bahar Akkaya, 31 Ocak
    2017 tarihinde, sahip oldukları payların tamamını, Coventya Beteiligungs GmbH’a
    ("Coventya") devretmiştir. Toplam satın alma bedeli 12,211,433 Euro olarak belirlenmiş ve
    ilgili tutar nakden ödenmiştir. Pay devrinin gerçekleşmesiyle birlikte Ana Ortaklık Şirket'in
    yönetim ve kontrolü Coventya'ya geçmiştir."

Satan kişiler muhtemelen şirketi bugünkü haline getiren kişilerdir ve bilgileri bize göre oldukça fazladır. Bu adamlar bile hisse başına 4 euro almışken acaba mevcut fiyatlar (40 lira) fazla mı diye düşünmeden edemiyorum. Şirketi çok detaylı inceleyemedim henüz ama bu hususu görünce kafama takıldı. Değerlendirmenizi öğrenmekten memnuniyet duyarım.
    Nacizane kanatim ayni sirket degil artik.
    31 Ocak 2017 den baslayarak bugune dogru topigini okursaniz neden oyle olmadigini anlarsiniz.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Nacizane kanatim ayni sirket degil artik.
    31 Ocak 2017 den baslayarak bugune dogru topigini okursaniz neden oyle olmadigini anlarsiniz.
    Syg,
    Max. 3 yillik bir zaman zarfinda 100 Mio ciro ve 17 mio net kar tahminim var.
    HBK 3.5-4 TL olunca fiyat da 60 TL olur herhalde artik.
    UVY icin cazip gorunuyor.
    Syg,

Bu da sizin paylaşımınız haziran 2017 de. Baştan başladığım için görünce paylaşayım dedim. Beklenti böyleyse %50'lik potansiyel kalan 2 yıl için böyle bir şirket için tatmin edici risk/getiri imkanı sağlamıyor gibi. Şirket çok iyi olabilir ama ilk alım için fiyatlar yüksek gibi geldi. Her ne kadar blok almayacaksam da aşırı yüksekten girmek motivasyon bozucu olabiliyor.

Sayfa 523/637 İlkİlk ... 23423473513521522523524525533573623 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •