Sayfa 232/1006 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332732 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 1,849 - 1,856 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Hesabın içinde dolara alınan yıllık kümülatif net dth faizi de var. Bu nedenle döviz mevduatındaki %120'lik artış faiz getirisi ile %142-143'e çıkıyor.
    Syn rxpu
    Stopaji dussen net yuzde 2 getirse 5 yilda 15 k yapar.oda tl olarak 50 k yapar

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
     Alıntı Originally Posted by PiNNo Yazıyı Oku
    İşe ilk başladığım zamandan beri (Eylül 2015) az çok para atarım kenara. O zamanlar dolar 3.02 civarında imiş. Şuanda ise (32 ay sonra) 4.29 civarında. Ortalama %11 mevduatta tuttuğum para %32 değer kazanırken, dolar bu süreçte %42 değer kazanmış. Şimdi birilerine göre ben hala faiz mi yiyorum? Yoksa benim paramın üzerinden başkaları mi nemalaniyor çözemedim bu işi.

BLL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    pinno kardeş senin benim hatta başkasının tl cinsi parayı hüplettiler.
    dolar tutanlar ise sevinmesinler.
    eğer tl kazanıyorlarsa onların da alacağı tl cinsi maaşı hüplettiler.
    hüpleten kim dersen bilmiyorum ama senin parayı mevduat olarak alıp inşaatçılara ucuz kredi veren bankalar olabilir.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3. İşler karıştı

tahvil faizleri yükseldi
    Mevduat sabit

Dolar 4.30 rekor kırdı.

4.  Alıntı Originally Posted by rugankundura Yazıyı Oku
    bence zarar yüzde 40 falan vardır...
    %43-44 lük zarar ne yazık ki konuyu iyi takip eden yüksek TL mevduat faizini tuturan TL mevduatçıların zararı.

Orta büyüklükteki bankaların oranlarında zarar şu anki anaparanın %50'sini geçiyor.

Büyük ölçekli ve düşük oran teklif eden bankalarda ise toplam zarar mudilerin şu anki ana paralarının %55-60'ına kadar varabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    %43-44 lük zarar ne yazık ki konuyu iyi takip eden yüksek TL mevduat faizini tuturan TL mevduatçıların zararı.

Orta büyüklükteki bankaların oranlarında zarar şu anki anaparanın %50'sini geçiyor.

Büyük ölçekli ve düşük oran teklif eden bankalarda ise toplam zarar mudilerin şu anki ana paralarının %55-60'ına kadar varabilir.
    örnek bahri

6.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Syn rxpu
    Stopaji dussen net yuzde 2 getirse 5 yilda 15 k yapar.oda tl olarak 50 k yapar

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Belirtilen hesap gerçek hesaptır. Dolar faizleri son 3 yılda epey yükseldi. Ayrıca bileşik faizin gücünü küçümsemeyin. Ben de tersini söylemeyi isterdim ama yukarıda belirttiğim hesap gerçek hayattaki bire bir hesap.

Zararı forum ortalaması bir değer üzerinden (500kTL) hesapladım. 1.1.2013'te 1mTL'si olanlar zararı tabii ikiyle çarpacak. Onlar zaten hiç bu hesaba bakmasınlar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

7.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    örnek bahri
    Bahri ne yani biz şu anki varlığımızdan %45 zarar ettik te çok daha iyi bir şey mi oldu.
    Battı balık yan gider. Ha %45 ha %50.

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bahri ne yani biz şu anki varlığımızdan %45 zarar ettik te çok daha iyi bir şey mi oldu.
    Battı balık yan gider. Ha %45 ha %50.
    bu balığın bırak yan gitmesini yüzecek hali kalmadı

Sayfa 232/1006 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332732 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •