Sayfa 254/777 İlkİlk ... 154204244252253254255256264304354754 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,025 - 2,032 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Haklısın..İsrail'in Lübnan veya Suriye üzerinde çatışma ihtimali var..Putin ne halt yiyecek bakalım..
    FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON: FRANSA, ALMANYA VE İNGİLTERE KARARDAN ÜZÜNTÜ DUYUYOR

Macronun bu demeci bile hikaye diye düşünüyorum.
    danışıklı dövüş
    Macron AB içindeki insider diye düşünüyorum.

Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    Suriye yi israil vurmaya basladi.
    Şam in guneyi iran askeri usleri ve
    Sanayi bolgesi.

Discover paylaşmış cafe de
    Dolar topğindeki bu açıklamadan sonra şunu buldum..bu ne acele..

İsrail ordusu, Suriye'den saldırılara karşı alarma geçirildi. Ülkedeki hava savunma sistemleri hazır duruma getirildi. Golan Tepeleri'nde bomba sığınakları açıldı.

İsrail ordusu, Suriye'deki İran güçlerinin ‘sıra dışı aktivitesini' tespit ettiklerini, bu nedenle Golan Tepeleri'ndeki hava savunma sistemlerini hazır duruma getirdiklerini ve bomba sığınaklarının açılması emrini verdiklerini açıkladı.

Açıklamada, "Suriye'deki İran güçlerinin sıra dışı aktivitesini tespit ederek İsrail Savunma Ordusu, yerel yönetimlere Golan Tepeleri'ndeki bomba sığınaklarını açma ve kullanma emrini verdi" dendi.

İsrail ordusu, "Ayrıca savunma sistemleri hazır duruma getirildi. İsrail Savunma Ordusu güçleri saldırıya karşı alarma geçti" diye ekledi.İsrail ordusu, Suriye'den saldırılara karşı alarma geçirildi. Ülkedeki hava savunma sistemleri hazır duruma getirildi. Golan Tepeleri'nde bomba sığınakları açıldı.

3. Trump ı getiren abiler bu işi iyi biliyor. Petrol ve doların yükselişi güçlenerek devam edecek. Bu ezber bozduran yeni paradigma.. bu sayede çarklar tekrar yağlanırken kumarbazları kurtarmak için şişirilen bilançolar da tekrar normale dönecek.. başka türlü de bu pisliği temizlemek mümkün değil bana göre...

Ytd..

Şu an sıcak çatışma var mı bilmiyorum ama yukarıdaki gelişmelerle aşağıdaki yazılar doğrulanmış oluyor..izlemeye devam edelim bakalım..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Altın belki bir parça ama petrol fiyatları yükselen dolarla bile düşmüyor, hatta artıyor..sebep Trump'ın ayın 12'sine kadar İran'la yapılan anlaşmayı iptal edip, yaptırımlara devam kararı alma beklentisi..

Olay sadece yaptırımlar değil esasen..böyle bir adımla Ortadoğu da gerilimin artıp, özellikle İsrail-Lübnan-Suriye hattında yaşanabilecek sıcak çatışma ihtimalleri..

Şu sıralar ABD-İsrail-Suud hattı canlı gözüküyor..diğer taraftan anlaşmanın iptalinden sonra Irak'taki ve Suriye'nin kuzeyindeki ABD birlikleri pek rahat edemeyecek anlaşılan..etmesinlerde zaten..

Yukarıdaki tür gelişmeler sonucu petrol fiyatları nerelere çıkar tahmin etmek zor..ancak bizler (ve global açıdan) pek iyi sonuçlarının olmayacağı açık..YTD..
    Konunun uzmanı değilim ama Trump'ın kararı İran'ın Irak, Suriye ve Lübnan'daki etkinliğini kırmak için atılmış bir adım olarak değerlendiriyorum..İsrail'in istediğide buydu sanırım..çatışma veya huzursuzluk ihtimali artmıştır artık..zaten sıkıntılıydı ama ortadoğu daha fazla karışabilir..

Sanırım beklenti dahilinde olduğu için petrol fiyatları pek değişmedi şu an..ancak ileride oluşabilecek çatışma ihtimalleri işin boyutunu değiştirebilir..YTD..
    İran birlikleri Suriyede çatışıyorlar epeydir..haberin vardır sanırım..Ayrıca Lüban'da İran destekli Hizbullah, büyük bir güç oldu..bu İsraili çok rahatsız ediyor..benzer şekilde Irak'ta Şii milisler..buda daha çok Suud'ları rahatsız ediyor..

İran petrol üretiminin yerini diğer ülkeler alabilir..ancak sıcak çatışma ihtimali petrol fiyatlarını yüksek tutacağa benziyor..bu durumda Avrupa'da enflasyon ne olur bilinmez ama ABD'de enflasyonun 2'ler yörüngesinde dolaşmasına petrol fiyatları katkı yapacak gibi duruyor..bu durumda bir süre daha FED faiz artışlarına rotasında devam eder..

TCMB her geçen gün geç kalıyor bence..dışarısı böyle devam ettiği müddetçe dün yeterli olabilecek miktarda yapacağı 100-150 baz puanlık faiz artışları yarın 300-400 baz puandan aşağısının olmamasını gerektiriyor..şok faiz artışı gerekli artık..öyle az buz değil..

6. son haftalardaki sert DXY ve petrol hareketine rağmen, bizdeki pompa fiyatlarına hala güncelleme gelmedi..

şu seçim işi nelere kadir. seçimden sonra bir anda 7 ye çekecekler heralde...ya da 8 e belki kim bilir..

7. haziran veya temmuz'da yeni yönetim iş başına geldiğinde; kucağında ne bulacak dersiniz?

kim kazanırsa kazansın süreç zor duruyor.

8.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    son haftalardaki sert DXY ve petrol hareketine rağmen, bizdeki pompa fiyatlarına hala güncelleme gelmedi..

şu seçim işi nelere kadir. seçimden sonra bir anda 7 ye çekecekler heralde...ya da 8 e belki kim bilir..
    http://www.bloomberght.com/haberler/...urpriz-indirim

sanırım petrol bulduk

Sayfa 254/777 İlkİlk ... 154204244252253254255256264304354754 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •