Al işte saat 10 a geliyor borsa açılacak.Kaç gündür hiç açılmasın istiyorum.Her gün ne kadar kaybettim diye bakmaktan sıkıldım.Borsa bir barometre değil tabi, ama evim vardı satamadım.Maaşım her ay dolar bazında eriyor.Dolardan 3 5 kazandık ama uzun vadede o da kepçeyle geri alınacak.O kazanç da burnumuzdan gelecek, o da matematik bir bulgu.Neye baksam kişisel gelirimde sıkıntı var.Her ay da bu artarak devam ediyor.Yalnız olmadığımdan da eminim))))))))
Hala Dolar çıkarsa cari açık düşer PALAVRASINA sığınmış kişiler görüyorum. O kişiler gitsin alışveriş yaptığı markette mıçımızı sildiğimiz mıç kağıdından dişimizi fırçaladığımız diş macununa , su aldığımız pet şişeye kadar kullandığımız ne varsa YERLİMİ yoksa DOLAR verip ithal ettiğimiz ürünlermi olduğunu kontrol etsin. Hala Dolar yükselsin insanlar ohh olsun cep telefonu alamasın da Cari açığımız düşsün kafasında olanlar bu işin sonunun ne olacağını bence bir kez daha düşünsün derim. Haa benim Dolarım var ve garantideyim diyende fazla sevinmesin , bu şartlar altında yaşadığın ülke Türkiye olursa o Dolarları yiyemezsin çünkü can güvenliğin olmaz.
Bu dolar artmalı teorisi bloomberg de prof dr sadi uzunoğlunun teorisi.O bunu anlattı.Cari açık sıfırlanana kadar dolar artmalı ithal mal almak pahalı olmalı.Yerli üretim ancak böyle rantabl olur dedi.Açıkçası bana da mantıklı geldi.Ucuz dolarla ithal etmek yerli üretimden daha karlıdır.Pahalı dolarla tam tersi.Bence mantıklı sn umutabi.
Yer İmleri