Sayfa 325/774 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425 ... SonSon
Arama sonucu : 6189 madde; 2,593 - 2,600 arası.

Konu: Referandumda Neden EVET

1. Seçimleri yani hükümetin yönetme süresini 20 yıla çıkarsak en istikrarlı ülke biz olacağız demek ki.
    Ya bi de seçimleri 5 yıldan 4 yıla indiren Ce-Ha-Pe ve He-Da-Pe zihniyetleri ile üst akılı kınıyorum...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Matematiksel bir sorum var. %51 ile seçilmiş cumhurbaşkanı mı yoksa meclisin %51'ini oluşturan mv'ler mi halkın daha büyük kesimini temsil eder...

3. sn. günaydın kardeşim
    bir kitapcıktan alıntı yapmak dogruları yazıyor anlamına gelmez ..önemli olan sen bu yazıları sorgulaybiliyormusun,,
    bir ata sözü vardır.(.köprüyü geçerken ayı,ya dayı derler.).geçtikten sonra ayı yine ayısın derler..yine önemli olan orda yazılanlar degil 18 maddenin diger maddelerin neler getirip neler götürdügüne ve hala yürürlükte olan anayasa kitapcıgını aç oku ve öyle degerlendir..benim hayır demem senin hayır demen birşey degişmiyor degişen rejim ondan sonra vatandaş ben ne yaptım diye dövünsün dursun .. şuanki anayasayı tanımayanlar kendi getirdikleri anayasayımı uygulayacaklar mantıklı düşünün onun bunun ne dedigi degil sen düşünüyorsun..
    ZIR-DELİ Y.T.D

4. İşsiz ve sigortasız vatandaşlar için Genel Sağlık Sigortası'nı başlatan kim?
    AKP iktidarı...

Ödenecek prime baz olacak hane halkı gelir testini başlatan kim?
    AKP iktidarı...

İşsiz ve geçim zorluğu içindeki insanların ödeyemeyeceği kadar yüksek primleri belirleyen kim?
    AKP iktidarı...

Bu yüzden milleti gırtlağına kadar borçlandıran kim?
    AKP iktidarı...

Gelir testini kaldırıp borçları takside bağlayan kim?
    AKP iktidarı...

Aylık primleri standart olarak 53 TL.'ye indiren kim?
    AKP iktidarı...

Bu düzenlemeyi yaptıktan sonra, milletle dalga geçer gibi 'gelir testini kaldırdık, primi indirdik' diye televizyonlarda reklam veren kim?
    Yine AKP iktidarı...

Sevinin be!

Allahtan cezanizimi istiyorsunuz..

5.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Matematiksel bir sorum var. %51 ile seçilmiş cumhurbaşkanı mı yoksa meclisin %51'ini oluşturan mv'ler mi halkın daha büyük kesimini temsil eder...

rakamsal olarak bakarsanız ikiside eşit ..bir parti %51 oyda alabilir bu sadece hükümet olmasını saglar tüm milletin temsilini saglamaz temsiliyet tbmm barajı aşan temsil ederler ,,,bana göre bu bile temsiliyet hakkı dogurmaz,,
    benim matıgım şöyle diyor..
    bir baraj olabilir fakat bu adaletli olması lazım bunu degiştirmeyi neden düşünmüyorlar..
    partiler yasasını yök yasasını diger hukukasl işlerde musteşar ve bakanlık neden dgiştirmiyorlar..
    bunlar 82 anayasınsının getirdigi bir yük vatandaşa ..
    parti başkanı alsın yazsın 550 vekili vatndaş gitsin oy versin buda adaletli bir temsi ldegil..
    tbmm %1 oy alan partilerin başkanlarınında vekil seçilmeselerde temsil hakkı verilmesi ve tbmm görüşünü açıklaması için bir hak vermeleri lazım yaparlarmı yapmazlar uyandırmayın vatandaşı mesala..?
    ZIR-DELİ Y.T.D

6. Bak bir de Ce-Ha-Pe'nin çocuklarımıza yaptığı işkence olan eğik el yazısı zorunluluğunu kaldırmışlar.

7.  Alıntı Originally Posted by sulzer Yazıyı Oku
    benim matıgım şöyle diyor..
    bir baraj olabilir fakat bu adaletli olması lazım bunu degiştirmeyi neden düşünmüyorlar..
    partiler yasasını yök yasasını diger hukukasl işlerde musteşar ve bakanlık neden dgiştirmiyorlar..
    bunlar 82 anayasınsının getirdigi bir yük vatandaşa ..
    parti başkanı alsın yazsın 550 vekili vatndaş gitsin oy versin buda adaletli bir temsi ldegil..
    tbmm %1 oy alan partilerin başkanlarınında vekil seçilmeselerde temsil hakkı verilmesi ve tbmm görüşünü açıklaması için bir hak vermeleri lazım yaparlarmı yapmazlar uyandırmayın vatandaşı mesala..?
    Bu konuda (seçim sistemi) LDP'nin önerisi var. Bana da oldukça makul geliyor.
    Örneğin diyor ki dar bölge ve iki turlu seçim sistemi olsun.
    Yani her seçim bölgesinden yalnızca bir kişi mv seçilecek. Ama iki turlu bir seçimle.
    Böylece her seçmen verdiği oyun kimi mv yapıp kimi yapmadığını bilir.
    Parti değil kişiler on plana çıkar. Partiler daha çalışkan dürüst kişileri aday göstermek zorunda kalır.
    İki turlu olmasının faydası şu. İlk turda en çok oy alan iki kişi ikinci tura geçecek.
    Böylece ilk turda seçmen mv olmasını istediği kişiye oy verirken 2. turda kendi oy verdiği aday 2.tura kalmamış olsa bile kendisi için iki kötüden az kötüsüne yani razı olduğuna oy verecek.
    Son bir örnek vereyim. Bir şehirde 2 dönem belediye başkanı olan kişi kendi partisinin ortaya koyduğu yolsuzluk vs. nedeniyle 3. dönem aday olmadı. Ama sonraki dönem genel başkanın emri ile aday oldu. Millet de parti muhabbetine seçti. Şimdi anasını ağlatıyor ortalığın😃😃😃

8.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by Omaha Yazıyı Oku
    ATV de Nihat Hatipoğlu çok güzel vaaz veriyor. Hala tövbe etmeyen varsa bu gece fırsat onun için

Vaaz vererek nasıl otel sahibi olunacağını da anlatıyor mu?
    )

Nokta atışı 1

Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by Omaha Yazıyı Oku
    Foruma bakınca Referandum da neden Evet topiğine 2583 mesaj atılırken
    Hayır da hayır vardır topiğinde sadece 246 mesaj görüyoruz. Demekki Evet çok daha popüler.

Bakış açınıza göre değişir..

O topikte gönderi başına izlenme sayısı 17 iken bu topikte 15.

Bakış açınızı Görüş açısına değiştiriniz..

Nokta atışı 2

Çok yüklenmeyin yazık

Sayfa 325/774 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •