Sayfa 260/777 İlkİlk ... 160210250258259260261262270310360760 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,073 - 2,080 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Hmm ilginç bi komplo teorisi
    Buna göre o zmn
    İsraille İran dün Golan da
    Bu taktiği yemedik hesabina
    Dümenden, kolpadan yani çatışma yapmış olabilirler mi?
    Ciddi sorudur.
    Cevabı bilmiyorum. Ama Korybko'nun yazısından anladığım, ABD ve Rusya bir olup İran'a diyor ki: "Doğuya dön. Orta Asya ülkeleri ile ilgilen. Hindistan ile ilgilen. Onların enerji talebi çok artacak; o tarafa dön. Zaten orası ile tarihi bağların var. Ancak, Suriye'den çık!"

Golan tepeleri Suriye'de olduğuna göre, yazının ruhu ile uyumlu. Suriye'den çık mesajı gibi görünüyor. Öyle anladım.

HSBC: Dolardaki yükseliş "Fed" ile sürecek

HSBC stratejistleri David Bloom ve Paul Mackel'in yazdığı raporda, ABD'de daha yüksek tahvil faizi farkları ve zayıf dolar arasındaki uyumsuzluğun, Fed'in "nokta grafiğe" paralel hareket edecek gibi görünmesiyle tersine dönmeye başladığı belirtildi. Raporda, diğer G-10 ülkelerinin merkez bankalarının ise sıkılaşma sürecini başlatmada veya uzatmada zorluklar ile karşı karşıya olduğunun altı çizildi.

Banka stratejistleri, dördüncü çeyrek için Euro/Dolar tahminini 1.25'ten 1.15'e indirdi. Parite, şu anda 1.19'lu seviyelerden işlem görüyor. Dolar/yuanda ise dördüncü çeyrek tahmini, 6.20'den 6.40'a yükseltildi.

Raporda, gelişen piyasalara ilişkin, "küresel ekonomiye dair iyimserliğin zayıflaması ve artan ticaret gerilimi, gelişen piyasaların yararına olmadı ve bu piyasalara olan portföy akışlarını yavaşlattı" ve "ABD faizlerindeki yukarı yönlü hareket, çoğu gelişen para için endişe verici, ancak yine de, özellikle Asya'da olmak üzere bazı gelişen paralar, bu zorluğu geçmişe kıyasla daha iyi bir şekilde atlatabilir" ifadeleri kullanıldı.

ABD'de 5 yıllık - 30 yıllık tahvil getiri eğrisi, Perşembe günü 2007'den bu yana olan en yatay halini aldı. Ülkede Nisan ayı enflasyon rakamının beklentinin altında kalması ve tahvil ihalesine rekor seviyede talep gelmesi, yatırımcıların uzun vadeli tahvil bulundurmaya dair güvenini destekledi.

ABD'de bu haftaki ihalelerden uzun vadeli olanlara rekor talep gelirken, kısa vadeli olanlara pek talep gelmedi..bu durum FED'in bu yıl yapacağı faiz artışlarından kaynaklanıyor..

Daha önceki şüphelerimize destek atacak şekilde, uzun-kısa vade ABD tahvil taleplerine bakıldığında bir süre sonra FED'in nefesi kesilecek gibi..seneye mesela..

ABD'de dün açıklanan Nisan ayı enflasyonunun tahminlerin altında kalması Fed'den bu sene için faiz artış sayısı beklentilerini değiştirmedi. Ekonomistler hala bu yıl toplam 3 veya 4 faiz artışı olacağını öngörüyor.
    Görünürde geçmişteki gibi kopup gidecek bir enflasyon ve büyüme yok ortalıkta..verilen mazot (fiscal tedbirler, diğer MB'larının havuzu beslemeleri vb.) olmasa, bunlarda olmayacak ya..

Şu sıralar artan petrol fiyatlarının enflasyona katkısınıda ihmal etmemek lazım..

Yinede orta ve uzun vadede içlerinde en şanslısı FED gözüküyor..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Yok detaylı bakamadım, bakmayada gerek duymadım bir bakıma..ancak sen deyince aşağıdaki yazıya biraz göz gezdirdim..ortalama laflar aslında, yukarıya yada aşağıya doğru oluşan (simetrik) ılımlı bir enflasyonu tolere edebilirlermiş..yani hemen tedbir felan almazlarmış..büyüme rayındaymış vb. vb..

Detaylı yorumlar var aşağıdaki yazıda, okumak istersen;

İşin doğrusu yada benim anladığım kopup gidecek bir enflasyon yok ortada..sadece hedefler dolayında seyreden bir enflasyon var şu an..ve ileride ne pok olacağıda belli değil gibi..

Malum seri artışlar için büyümede ve enflasyonda ''escape velocity'' lazım..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Genel resme bakınca ÇİN'in şu sıralar ABD tahvili alıp almaması çokta önemli bir husus değil..Aşağıdaki resimden dolayı global fonların ABD'ye doğru yönlenmesi çokta olası duruyor..neyse bu ayrı konu..

Power'ın global spekülatörleri batıyorlar mı bilmiyorum ama aylardır söylediğimiz olması gereken oluyor artık..hayal gördürme faslı bitip, diğerlerinin pek bir mok yapamayacağı anlaşılınca acı gerçekler örtülemez oldu..

Ancak bir taraftan QT, diğer taraftan FED'in ılımlı faiz artışları global piyasalar açısından işleri içinden çıkılamaz hale getirebilir..Nihayetinde dolar global fonlama aracı ve bunun tersinir olarak ileride ABD'yede zararlı etkileri olacaktır mutlaka ..dolayısıyla QT'den geriye dönüş yok ama FED'in faiz artışları bu sene olmasada seneye sekteye uğrayacaktır diye düşünüyorum..bir kaç ay sonra FED tarafında güvercin açıklamalar başlarsa şaşırmayacağım..bu noktadan sonra altın daha fazla radara girebilir..YTD..
    Öncü açıklamalardan biri sanırım;

St. Louis Fed's Bullard says rates already near neutral, no more raises needed
    Not olarak belirteyim 30 yıllık mortgage oranları 2013'te Bernanke'yi ''taper'' ötelemek zorunda bırakan seviyelere gelmeye başladı..

Hem QT, hem seri faiz artışları biraz zor gözüküyor..

6. enki

FED çıkıpda faiz artışlarına son veriyorum izlemedeyiz QT ile gidiyoruz derse..
    eurusd?
    usdtry?
    DOW?
    bist100?

tahminlerini alabilirmiyim?

Zor yerden sordun dostum, buralara çalışmadım hiç..

Rakamsal tahminlerden hep kaçındım..çünki rakamlar insanı rezilde eder, vezirde..

Ancak aklımdakileri yazıyımda belki fikir olur..gerisini, en doğrusunu sen bilirsin..

Öncelikle baştan beri ECB'nin ve BOJ'un yeterli sıklaştırma yapabileceklerini düşünmüyorum..ECB şaşırttı biraz ama sonuç değişmez bence..Başlangıçtan beri FED'inde bu kadar yapabileceğini düşünmemiştim ya, fiscal tedbirler beklediğim gibi işin boyutunu değiştirdi biraz..

FED'in faiz artışları yavaşlasada FED 30-30 , 40-40, QT işine devam edeceğinden, doların kıymetli olarak yola devam etmesi çok mümkün gözüküyor(özellikle yaz bitimine doğru)..hele sene sonuna kadar FED'in en az 2 artışı da olduğuda düşünülürse..bu durum biliyorsun dolar borçlusu EM'ler için negatif bir gelişme..

Ancak sene sonuna doğru FED'le birlikte diğer MB'larının faiz arttıramayacağı (yada sıkılaştırma yapamayacağı) anlaşıldığında altının prim yapması muhtemel olabilir..fakat FED hiçbir zaman faiz artışlarını durdurdum şeklinde resmi yazılı bir ifade kullanamaz..çünki 2008'den beri FED zamana oynamakla meşgul ve zorunda(deleveraging)..faiz artışlarını duruduracağınıı satır aralarından veya ''rate hike probability'' sayfalarından izlemek mümkün..

Diğer önemli konular bildiğin gibi birisi ticaret kısıtlamaları..nihayetinde bu kısıtlamalarda dahil olmak üzere global küçülme..birde şu an bizide ilgilendirdiği gibi jeopolitik gelişmeler, İran ve Rusya yaptırımları vb..Trump bu konuda arı kovanına çomak sokmaktan pek çekinmiyor malum..

Bütün bunların ışığında özet olarak TR''yi ilgilendiren husus ''global (özellikle ABD''nin) büyüme ve yine tersinir olarak global küçülme''..global büyüme olursa faizler artar EM'ler yamulur, global küçülme olursa borçlar dolayısıyla yine EM'ler yamulur..global büyüme ve global küçülme arasındaki her durum bize yarar, yarıyorda..ancak gidişat bana göre küçülme yönünde ve para yavaş yavaş pılı pırtıyı toplamak zorunda..belki hemen değil ama zamanla..

Senin tahminlerin nelerdir?..Duymak isterim (rakamsal veya değil)..selamlar..
    Son düzenleme : enki; 11-05-2018 saat: 20:13.

8. FED bu sene 3 mü 4 mü deniyor..
    1.75 şu anda
    2 tane daha yapsa 2.25 eder..
    Ama enflasyon 2.1 2.2 lerde..

4 artış yapılsa 2.5 faiz olur..Ben beklemiyorum

3 faiz artışında bile hedefe ulaşılmış olacağını düşünüyorum..
    FED için önemli unsurlardan birisi de bilanço küçültme..

Ben bir noktada FED den faiz artışlarında daha fazla alan kalmadı cart curt daha fazlası gereksiz gibisinden bir açıklama bekliyorum..
    QT ler devam tabikide..

ABD de ekonomi hızlanmıyor ama bu HIZLANAMIYOR değil de FED in hamleleri de bunda etkili diyorum..Diğer yandan durgunluk yada kriz de dememiz çok çok zor..

Eğer FED den bu yönde bir açıklama gelirse , biliyorsun para piyasaları bu tür bomba açıklamaları sever DOLAR çok ciddi değer kaybeder diye düşünüyorum..

Parite 1.40 ları zorlayabilir..

Haaa orada en zor soru USDTRY ne olur..

Bugün kü açıklama çok açık ateşe benzin dökme..
    Çok belirgin..
    Neden ısrarla bu yönde açıklamalar yapılıyor..
    Bu açıklama yapılmasa neden yapılmadı denilir miydi..
    Neden kur bu derece hassas iken birileri devamlı kaşımaya devam ediyor..

İkinci dikkatimi çeken unsur
    4.37 den ortada ciddi bir haber bile olmadan toplandık haberi ile 4.22 ye basıldı 15-20 saat içinde..

Yani canları isterse eğer 4 ün altına bile çekerler..

Bu ikisini birleştirince..
    RTE dolarcılara bi güzellik mi düşünüyor..

Bilemiyorum..

Adeta dolar almayaı aptal yerine koyan bir piyasa var..Bu tür hareketler genelde zirve ve zirveye çok yakın noktalarda görülür..
    Tam tersi bakalım olaya..1.70 lerde iken dolar alanı aptal yerine koyuyordu piyasa..

---------------------------------

Yada bir ihtimal daha var

O da ciddi ciddi battık beyler..

Sayfa 260/777 İlkİlk ... 160210250258259260261262270310360760 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •