Evet arsa satışına dikkat ben bilmiyordum gogol'da sorgulayınca gördüm aman dikkat.... ytd
Evet arsa satışına dikkat ben bilmiyordum gogol'da sorgulayınca gördüm aman dikkat.... ytd
Arkadaşlar borsada bi laf vardır. Beklentiler alınır gerçekler satılır diye. Ben bu lafa uydum ve sattım. Zira yavaş yavaş gitseydi de bu seviyelerden satardım. Tekrar alacağım ama daha uyguna gelirse inşallah. Zira daha önceden de aynı haraketleri yapmış ve sonra düzeltmişti. Arkadaşlar temettü ve sermaye artırımından bahsetmiş. Bunlar sadece yükselmesi için yeterli değil zaten. Tahta sahibi değişmediyse tokatlamaya devam eder. Bakalım ne olacak.
Yatırım tavsiyesi değil tabiiki.
tahminlere değil, rasyonel verilere bakalım. gentaş artık güven inşa ediyor. çünkü büyüme hızlandı. kazançlar artıyor..
1- bir şekilde unutulmuş ve ucuz bir hisse
FK/ 4.69
sektörel FK/ 31.52
sektörün en ucuzu..
----------------------------
piyasa defter değeri 0.95
( 1 in altında)
piyasa değeri
48.834.915 milyon dolar ???????????????????????
kazançların arsa satışından geldiği gerçekleri yansıtmıyor..(sadece takviye)
bu durumda esas faaliyet kazancına bakılır. en büyük öneme sahip kalemdir.Çünkü hisselerde uzun vadeli çıkış için esas faaliyetlerden gelen karın artması şarttır.
2018-3 dönemi esas faaliyet karı- 18. 726.770
2017- 3 döneminde ise 5.789.737
yüzde 223.45 artış..
kısaca şirkette artan satışlarla büyüme katlanmıştır..
esas faaliyet karı içinde arsa gelirinin olmadığı kemiksiz kazançtır..
2018-3 net dönem karı - 16.755.128
net dönem karının içinde 4.369.082 arsa geliri de vardır..
yorum sizin..
Grafik Yorumcusu
gelir tablosu konuyu daha net açıklıyor..
https://i.hizliresim.com/m2OYM8.png
Grafik Yorumcusu
Millet nakite sıkıştı. Gents olanlar için bir rahatlama oldu. Spek ky bu anı bekledi yatırımcı ucuza vermez. Yeter topladiginiz.
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kağıt ucuzken alınır. 4 TL den alıp kaçı hedefleyeceksiniz. Borsa 70 binde olsa GENTS için 2 altı çok ucuz.
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Delinin biri kuyuya bir taş atıyor 10 tane akıllı o taşı çıkarmaya uğraşıyor... Para nereden nasıl gelmiş merak eden varsa zahmet edip bilançoyu indirip okusun...
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yaptığım ve/veya yapacağım tüm paylaşımlar şahsi görüşlerimdir, asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
Ve Her zaman olduğu gibi geçen gün tavandan satmayını cezalandıracaklar herhalde
Yer İmleri