Öncelikle elinde olan herkes için hayýrlý olsun. Vakti zamanýnda forumunda bolca yazý yazdýðým, uzunca bir süre taþýdýðým bir hisseydi Gentaþ. Uzun yýllardýr taþýyan arkadaþlar için sevindim en çok da , uzun süre cefasýný çektiler , sefasýný sürmekte onlara nasip olur umarým. Benim bu hisseyle iliþkimi kesme sebebim tamamen patronlarýn tutumuydu , açýkçasý hala da deðiþen birþey olduðunu düþünmüyorum patronlarla ilgili.
Güzel bilançonun keyfini sürerken , temkini elden býrakmayýn , bu þirketi ve sahiplerini biraz tanýdýysam. 2014 ilk çeyreðinde 10m üstü kar açýklamýþtý , sonra devamý gelmemiþti. Yine aynýsý olur diyemem ama olursa da þaþýrmam , dönemsel yüklü sipariþler alabilen bir þirket bu.
Yine bu þirket özelinde olmasa da ilk çeyrekte beklentinin çok altýnda ya da çok üstünde rakamlar açýklayan þirketlere þüpheyle yaklaþýlmalý. Bu tip bilançolardan sonra aklýma " 1.Çeyrek bilançolarýnýn en güzel tarafý nedir? " sorusu geliyor. Belki yabancý yatýrýmcýlar bu sorunun cevabýný bildikleri için, daha fazlasýný ödemek pahasýna, birkaç çeyrek iyi bilanço görmeden bazý þirketlerin hisselerine yatýrým yapmýyorlar.
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir.
Yer Ýmleri