Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Herkese selamlar,

Amerika S&P 500'ün 90 yıllık ortalama getirisi %9.8.

Şimdi gelelim fasülyenin faydalarına... Türkiye Eurobond faizleri (2040) 10'ları bulursa dolar Eurobondu alıp %10 pasif gelirin üstüne yapmak mantıklı olur mu?

Ben buna kafa yormaya başladım ama Eurobond tahvilleri pek uzman olduğum bir konu değil. Siz hiç EUrobond yatırımı yaptınız mı?

Saygılar.
    Temettü emeklisi aday adayı.
    www.lattedenborsaya.com

2.  Alıntı Originally Posted by temettü emeklisi Yazıyı Oku
    Herkese selamlar,

Şimdi gelelim fasülyenin faydalarına... Türkiye Eurobond faizleri (2040) 10'ları bulursa dolar Eurobondu alıp %10 pasif gelirin üstüne yapmak mantıklı olur mu?

Ben buna kafa yormaya başladım ama Eurobond tahvilleri pek uzman olduğum bir konu değil. Siz hiç EUrobond yatırımı yaptınız mı?

Saygılar.
    Eurobond alımında birkaç parametre var, birincisi ikinci elde faiz son yıllarda olduğu gibi yükselirse elinizdeki tahvilin değeri düşer veya faiz düşerse yükselir. Ama misal 10 yıl vadesine kadar beklerim derseniz bu sizi etkilemez. Ikincisi de malum ismi eurobond ama eur olmak zorunda değil dolar da olabilir başka para birimi de. Dolayısıyla bu para biriminin TL'ye karşı seyri de önemli. Varsayalım yarın makul bir ekonomi yönetimi geldi ve dolar 3 küsürlere geldi, önemli zarar yazabilir. Bir diğer husus da vergi mevzuatına bakmak lazım, eurobond TL tahvilleri gibi stopajı otomatik kesilmiyor olabilir, incelemek lazım, ayrıca beyana tabi olabilir.

Yatırım işi böyle birşey işte, geleceği doğru öngören parayı kazanır. Bunun için de de bilgi lazım, bilgi ise maalesef önden başkaları ile paylaşılıyor, biz geldiğinde kıymeti kalmıyor. Geçenlerde borsanın sert düşüp ertesi gün s&p not düşüşü gelmesi gibi. Bizim gibi ülkelerde en garanti görülebilen enstrümanlarda bile önemli bir risk var ve bu risk genelde bizim üstümüzde, bu yüzden borsamız hep ucuz zaten.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

3.  Alıntı Originally Posted by temettü emeklisi Yazıyı Oku
    Herkese selamlar,

Saygılar.
    Elinizde 3.50-3.70 arası maliyetli dolarınız varsa, fevkalede mantıklıdır. Güncel sınırdan emin değilim ama geçmiş senelerde faiz geliri için 27.000 TL'yi geçerse beyan etmek gerekiyordu. %15'ten başlayıp kademeli olarak %35 çıkan vergi dilimine girme riski var. Miktar büyük ise parayı ikiye bölüp eşinizin hesabına yatırmak mantıklı olabilir.

Vade sonuna kadar bekleyebilecek imkan yoksa eurobond işi çok risklidir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Elinizde 3.50-3.70 arası maliyetli dolarınız varsa, fevkalede mantıklıdır. Güncel sınırdan emin değilim ama geçmiş senelerde faiz geliri için 27.000 TL'yi geçerse beyan etmek gerekiyordu. %15'ten başlayıp kademeli olarak %35 çıkan vergi dilimine girme riski var. Miktar büyük ise parayı ikiye bölüp eşinizin hesabına yatırmak mantıklı olabilir.

Vade sonuna kadar bekleyebilecek imkan yoksa eurobond işi çok risklidir.
    Tabi vade sonunda bu anaparayi geri odeyebilecek bir ulke ve hazinesi kaldi ise..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Tabi vade sonunda bu anaparayi geri odeyebilecek bir ulke ve hazinesi kaldi ise..

Syg,
    bu durumda, hisseler de tuvalet kağıdı olur tabii ki.

aşırı kötümser yaklaşımlara gerek yok...biz borcuna sadık bir milletiz, osmanlı nın borcunu bile ödemişiz...cumhuriyet tarişhinde değil borcunu ödememe, yeniden yapılandırma, hair-cut denen borcun kırpılması vs tarihimizde yok.

eurobond (bu arada euro işlemin yapıldığı bölgeyi gösterir, yankeebond, samuraibond gibi abd ve japonya bölgesi bond lar da var...çoğu eurobond zaten usd bazlıdır..her bölgede usd bazlı bono ihracı yapılabilir).

eğer pasif yatırımı tercih ediyor ve yakın takip etmek istemiyorum diyorsanız...vadesiz ya da vadeli usd tutmak yerine eurobond alınabilir...şu günlerde hem faizler yükseldi, fiyat düştü...alım için uygun zamanlar bence.

not: ben ülke dışı yatırım yapmıyorum ilke olarak..ne hisse, ne bond...ülke içindeki fırsatları değerlendiriyorum, çeşitlendirme için mevcut ülke içi imkanları yeterli buluyorum.

Hayır takas irlanda da falan değil.İrlandalı yatırımcı da alır bizdeki X bankası da alır hazineden.Portföyüne koyar ,aracılık komisyonu ile satar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,135
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    bu durumda, hisseler de tuvalet kağıdı olur tabii ki.

aşırı kötümser yaklaşımlara gerek yok...biz borcuna sadık bir milletiz, osmanlı nın borcunu bile ödemişiz...cumhuriyet tarişhinde değil borcunu ödememe, yeniden yapılandırma, hair-cut denen borcun kırpılması vs tarihimizde yok.

eurobond (bu arada euro işlemin yapıldığı bölgeyi gösterir, yankeebond, samuraibond gibi abd ve japonya bölgesi bond lar da var...çoğu eurobond zaten usd bazlıdır..her bölgede usd bazlı bono ihracı yapılabilir).

eğer pasif yatırımı tercih ediyor ve yakın takip etmek istemiyorum diyorsanız...vadesiz ya da vadeli usd tutmak yerine eurobond alınabilir...şu günlerde hem faizler yükseldi, fiyat düştü...alım için uygun zamanlar bence.

not: ben ülke dışı yatırım yapmıyorum ilke olarak..ne hisse, ne bond...ülke içindeki fırsatları değerlendiriyorum, çeşitlendirme için mevcut ülke içi imkanları yeterli buluyorum.
    peki sn cautionary
    son dönemlerde verdiğiniz borçların ne kadarını geri alabildiniz? tamam kişiler ayrı millet ayrı diyebilirsiniz ama ben tam tersini iddia ediyorum. millet kişilerin toplulaşmış hali ise biz sanırım eskisi kadar sadık değiliz borçlarımıza...belki yatırım ile doğrudan ilgili değil ama kapitalist ahlakın bile yatırım anlamında bağları olduğunu düşünür isek değişimin yatırım davranışlarına etkisi de değerlendirme konusu yapılamaz mı ya da yapılmamalı mı?

8.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    peki sn cautionary
    son dönemlerde verdiğiniz borçların ne kadarını geri alabildiniz? tamam kişiler ayrı millet ayrı diyebilirsiniz ama ben tam tersini iddia ediyorum. millet kişilerin toplulaşmış hali ise biz sanırım eskisi kadar sadık değiliz borçlarımıza...belki yatırım ile doğrudan ilgili değil ama kapitalist ahlakın bile yatırım anlamında bağları olduğunu düşünür isek değişimin yatırım davranışlarına etkisi de değerlendirme konusu yapılamaz mı ya da yapılmamalı mı?
    Allah a şükür bugüne kadar verdiğim borçların hepsini geri aldım...zaten prensip olarak, üstüne su içip, gönül rahatlığıyla hayata devam edebileceğim miktarları borç veriyorum...mesela çok yakın bir arkadaşıma 15 bin tl veriyorum, adam battı, ödeyemedi, dert etmem...mesela ablama 20 bin veriyorum, işler kötü gitti ödeyemedi...sorun yapmam.

burada borca sadakat önemli, 3-5 yardım ederim, ama borç veriyorsam vadesi bellidir ve geri ödenmesi gerekir...bu konuda oldukça disiplinli biriyimdir...herkese borç vermem, borcum var diye gece rahat rahat uyuyamayacak adama borç veririm...aksi düşüncede olan adam da adam değildir benim gözümde.

yani, sizin borç verdiğiniz karakter zaaefiyeti içinde olan birileri olabilir(ya da duyduğunuz gördüğünüz bir kesim)...çoğunluk, kendi çevremde olduğu gibi, borcuna gayet sadık..ve namus mertebesinde önem veriyor.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •