Sayfa 184/1032 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284684 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,465 - 1,472 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. ABD'de 2018 1Ç'de (yılın ilk 3 ayında) yapılan hisse geri alımları 200 milyar dolara yakın oldu. Yılın geri kalanında bu rakam artarak devam edecek, mesela sadece Apple 100 milyar dolarlık geri alım daha yapacak. 2018'in ilk çeyreğinde Apple 25 milyar dolarlık hisse geri alımı zaten yapmıştı, bu rakamı Apple 2018 sonu itibariyle 125 milyar dolara çıkaracak. ABD bankaları başta JP Morgan olmak üzere alayı hisse geri alımları yapıyorlar, hem de sermaye yeterlilik rasyoları TR bankalarının çok daha altında iken.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Hayat süprizlerle dolu üstadım, temel de teknikte bir yere kadar... uzun vadede ne olur diye sormuşlar bir duayene, uzun vadede herkes ölür demiş. Ne kağıtlar uçar kaçar dedik çakıldı, ya da tam tersi tuvalet kağıdı dediklerimiz baş tacı oldu. Sayısız örnek verilebilir. 3 yıl önceydi yanılmıyorsam kardemir D 0.90 dı sanırım güya borsadan anlıyoruz ya bir arkadaş sormuştu alayımı diye... valla uzun vadede 1.5 görür demiştim ☺ sözün özü yarını bekleyip görmekten başka yapacak birşey yok gerisi boş laf...
    aynen öyle, nihai bir sonuca varmak için henüz erken, son 8 aylık performansa bakarak ondan işe yarar bir sonuç çıkaramazsınız, yatırımcılıkta ve borsada makul bir vadeniz olmalıdır, borsa ortamında 8 ay çok kısa bir vadedir ve pek bir işe de yaramaz hatta yanıltıcıdır.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Ortaklar arasinda ofke sinir ve uzuntu bir arada dogal olarakda bir gunah keçisi lazim oklarda th yi gosteriyor

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Singapur devlet yatırım fonu olan Temasek Holdings'i (GIC Private Ltd) baz alalım: HALKB'de halka arzlardan alım yapmışlardı, hala ellerinde yüklü miktarda hisse var. Bu adamların yatırım vadesi 20 yıldır. Tamam, 20 yıl çok uzun bir süre ama 8 ay veya 1 yıl da çok kısa bir süredir borsa ortamında. Makul olmak gerekiyor.

5.  Alıntı Originally Posted by serkan_tgs Yazıyı Oku
    Ortaklar arasinda ofke sinir ve uzuntu bir arada dogal olarakda bir gunah keçisi lazim oklarda th yi gosteriyor
    Oklar beni rahatsız etmez, ben rahat adamım, her zaman relax durumundayım, çünkü: Kredili alım yapmadım, kaldıraç kullanmıyorum, hisseye hala güveniyorum, hisseye koyduğum paraya ihtiyacım yok, al-satçı değilim, makul bir vadem var, bekleme lüksüm var, sabırlıyım, borsa ortamının doğasına yabancı değilim aşinayım. İşte bu nedenler yüzünden içim de rahat dışım da.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Oklar beni rahatsız etmez, ben rahat adamım, her zaman relax durumundayım, çünkü: Kredili alım yapmadım, kaldıraç kullanmıyorum, hisseye hala güveniyorum, hisseye koyduğum paraya ihtiyacım yok, al-satçı değilim, makul bir vadem var, bekleme lüksüm var, sabırlıyım, borsa ortamının doğasına yabancı değilim aşinayım. İşte bu nedenler yüzünden içim de rahat dışım da.
    Maliyet dusurmeme tezini simdi daha iyi anladim sn th.guzel bir ders oldu buda bana[emoji122][emoji122][emoji122]

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Aynen şu maliyet düsurme yazisini okuyunca hic acele etmiyorum nakitde kalip hissenin günlük %5 -10 çıkislarina aldirmadan beklemede kaliyorum usd euro bu sekilde artmaya devam ettikcede benim hisse alma seviyem baya farkli şu yaziyi hiç unutmam herkez satiyorsa korku hat safadaysa sen al herkez pof poflamaya basladiysa sen sat bakalim korku ne kadar derin olacak

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    soyle geriye donuk 15 sayfayi 10 dakika bile surmeden bir cirpida okudum, elinize emeginize saglik arkadaslar..
    insallah hulk size istediginizi verir, mubarek gun sizin icin kabul olur olmaz bilmem duami da ediverdim, cift haneli gunler esliginde bayrama girilir belki de; kimbilir..
    ytd
    -hulk hala yok bende, siz de fazla gomulmeyin diye noktami koyup cekileyim; bu tarz ortamlarda nakitiniz (portfoy 1/2) mutlaka bulunsun..
    bi nacizane tavsiyem de su olsun:
    elimizde 100 birim para var ve biz bu paranin yuzde 30 u ile a hissesini 10x den aldik diyelim..her 1/2 x lik dilimde kalan portfoyun yuzde 5 i kadar alim yaparak devam edin..bu sekilde ve disiplinle o hisseden zarar ederek cikmanizin imkani yoktur..th uyemize bu konuda katilmiyorum, disiplinli ve taviz vermeden yapilan pacal candir, bi hisse hep asagi gitmez sabitler kalmak uzere al/sat yapilarak hem psikoloji rahatlatilir hem ort duser; sevgiler saygilar..
    kozal grafigine (5 yillik) bakilmadiysa bakilsin..

Sayfa 184/1032 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284684 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •