Sayfa 564/637 İlkİlk ... 64464514554562563564565566574614 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,505 - 4,512 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Atıyorum; hazine borçlanma için yetkiyi JP Morgan'a vermiş olsun,

JP Morgan bütün potansiyel müşterilerine , TC eurobondları ihraç ediliyor alırmısınız diye talep topluyor...

Müşterileri yabancı da olabilir,yerli de.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    koyun sürüsünün ne yaptığının bir önemi yok..adamın aklı şimdiye kadar neredeymiş şimdi mi aklına gelmiş dolar almak.

seçim kararı alındığında borsa seçime kadar 99.xxx leri görür, dolar da 4,4 lere gider demiştim...eminim pek çok arkadaş burun kıvırmıştır.

bildim demek için yazmıyorum...ne dolar, ne borsa tuhaf bir durum yok...her şey makul, beklentiler dahilinde...daha global bir emerging market satış dalgası başlamadı...bugün biraz hareketlenme vardı...us-10 year 3,08 leri gördü, son 8 senenin zirvesi...eğer bu seviyeler üzerinde kalırsa, o zaman çarşı karışır.

demem o ki, bunlar iyi günlerimiz...mb nin pasif tavrı, yöneticilerin tehlikenin farkında olmaması nedeniyle, işler hem dolartl de, hem de borsda çok daha kötüye gidebilir...hazırlıklı olmak lazım..portföyü çeşitlendirmek lazım.

tüm birikimi sadece hisse senetlerine yatırmak, yapılabilecek en büyük yatırım hatalarından biridir...1000 de 1 bile olsa borsanın kapanıp 1-2 yıl açılmama ihtimali de var..bunu da düşünmek lazım....tahtasını kapanan bir sürü gayet sağlam hisse oldu zamanında.
    30 senedir borsadayim.
    Borsanin tatil edildigi 1999 depremi haric hic hatirlamiyorum.
    Kisa sureli ariza kaynakli v.s duruslar oldu, buni telafi etmek icin gunluk kapanisi uzattilar.
    1999 depreminde uretim tesislerinde olusmus olan hasar tespit calismalarinin tamamlanmasi ve borsa baskanligina bilgi verilmesi icin 2-3 hafta kapali kaldigini hatirliyorum.
    Borsanin kapanip 1-2 yil kapali kalmasi benim icin hayal bile edilemez bir durum. Devletin durmasi, TCMB'nin kapanmasi gibi bir sey gozumde.
    Topyekun bir savas durumu olsa belki.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

koyun sürüsünün ne yaptığının bir önemi yok..adamın aklı şimdiye kadar neredeymiş şimdi mi aklına gelmiş dolar almak.

seçim kararı alındığında borsa seçime kadar 99.xxx leri görür, dolar da 4,4 lere gider demiştim...eminim pek çok arkadaş burun kıvırmıştır.

bildim demek için yazmıyorum...ne dolar, ne borsa tuhaf bir durum yok...her şey makul, beklentiler dahilinde...daha global bir emerging market satış dalgası başlamadı...bugün biraz hareketlenme vardı...us-10 year 3,08 leri gördü, son 8 senenin zirvesi...eğer bu seviyeler üzerinde kalırsa, o zaman çarşı karışır.

demem o ki, bunlar iyi günlerimiz...mb nin pasif tavrı, yöneticilerin tehlikenin farkında olmaması nedeniyle, işler hem dolartl de, hem de borsda çok daha kötüye gidebilir...hazırlıklı olmak lazım..portföyü çeşitlendirmek lazım.

tüm birikimi sadece hisse senetlerine yatırmak, yapılabilecek en büyük yatırım hatalarından biridir...1000 de 1 bile olsa borsanın kapanıp 1-2 yıl açılmama ihtimali de var..bunu da düşünmek lazım....tahtasını kapanan bir sürü gayet sağlam hisse oldu zamanında.
    erdem başçı döneminden beri aynı hikaye devam ediyor. Artık insanlar yoruldu. Bu süreçte insanlar dövizden uzaklaşmışken döviz yine baş tacı oldu. Bu saatten sonra insanlar faiz artırımını sadece dolar almak için fırsat olarak değerlendirir. Yabancılar da bizi tokatlamak için

Bir zamanlar bloomberg’te bir konuk vardı Yabancılar için merkezin ne yapması gerektiği değil bundan nasıl para kazanılacağı önemli derdi.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

4. Selamlar,
    Gecen SGK sitesinden acaba ne durumdayim, yurtdisindaki calismalarimi "nasil saydirabilirim" temali bakiniyordum. Ne zaman emekli olabilirim babinda sunu sundu bana sistem:
    1. 57 yas + ilave 4.5 yil daha calisma (25'e tamamlamak icin) + ilave 426 gun daha prim odeme (5900 icin)
    2. 60 yas.
    Ilaveten sorgulama yaptigim zamana gore tahmini 3600TL kadar da emekli maasi cikardi.

Simdi ben mahser grubuna dahilim, 2000 oncesinden beri prim odemem var. Yani hesap kitap isi cennete girmekten zor

Bu arada SGK prim tavanlari alisilan disinda artmis 2016 ile beraber. Soyleki:

2014: 7371
    2015: 8227 (+%12)
    2016: 10705 (+%30)
    2017: 13331 (+%25)
    2018: 15221 (+%14)

Benim ikilemde kaldigim konu sunlar:
    1. Yukarida birinci secenekte belirttigim bakiyeleri borclanmali miyim? Yoksa ikinci secenek de ayni kapiya cikar mi?
    2. Tavandan borclanirsam emekli maasim ne kadar olur? 3600TL civarinda mi kalir? Yukselirse ne kadar yukselir?
    3. Tabandan borclanirsam emekli maasim ne kadar olur? 3600TL civarinda mi kalir? Duserse ne kadar duser?
    4. Borclanmayi 4.5 yil sonar mi yapmaliyim? Yoksa her yaz gittigimde geride kalan 12 ayi mi borclanmaliyim?
    5. Atacagim tas urkutecegim kurbagaya degecek mi? Su an icin 4,5 yillik tavandan borclanmanin maliyeti 230bin civari birsey.

Isin garibi tahmini maas hesabi yapamadigim icin de nereden baslayacagimi bilmiyorum.

5. Bir soru sorayım...pegasus, bugünkü düşüşle birlikte fk 5 in altına indi...kur riski yok...hatta dış hatlar sayesinde kur un artışından olumlu bile etkilenebilir...turizmdeki hareketlilik sayesinde geçen yıla oranla daha iyi bilançolar açıklaması muhtemel...zaten ilk çeyrek bilançosu da beklenenden iyi geldi.

kalan üç çeyrek beklendiği gibi geçerse fk 4 lerin altına bile inebilir bu fiyatlarla...bu şartlar altında pegasus ta kademeli, düştükçe alım yapma konusunda ne derisniz? kaçırdığım bir şey mi var? yoksa kriz zamanlarında baca fiyatına fabrika, uçak fiyatına hava yolu firması almak böyle bir şey mi?

şu son düşüşte fk sı 6-7 lere gelen pek çok şirket var...ama aynı karlılığı bir kriz-durgunluk ortamında sürdürebilirler mi emin olamıyorum...pegasus gibi, krizde dahi karlılığını koruyabileek kaç şirket var.

6. mesela petkim neredeyse 540 düştü tepeden...fk sı da 6 filan...ancak şu ortamda petrolün artışı, iç piyasadaki kriz havası...karlılığını koruyabileceğini sanmıyorum...geçen yıl çok iyi bir yıl geçirmişti, bu sene daha düşük bir karlılık beklerim..zaten ilk çeyrek beklenenden çok kötü bir bilanço geldi.

aska fk sı 7,68...ama o da petkim in durumunda...ilk çeyrek karlılığı düştü...muhtemelen kalan çeyreklerde de karlılığı düşecek...bu nedenle tepeden %30 düşüşe rağmen, fiyatı şu an çok makul diyemiyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Sahip kriterinden gecemiyor Pgsus bende.
    Halka arz edilirken biz temettu vermeyecegiz de demisti.
    Bu nedenle hic ilgilenmedim.
    Ama her kagit alim yeri iyi belirlenirse para kazandirir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Bir soru sorayım...pegasus, bugünkü düşüşle birlikte fk 5 in altına indi...kur riski yok...hatta dış hatlar sayesinde kur un artışından olumlu bile etkilenebilir...turizmdeki hareketlilik sayesinde geçen yıla oranla daha iyi bilançolar açıklaması muhtemel...zaten ilk çeyrek bilançosu da beklenenden iyi geldi.

kalan üç çeyrek beklendiği gibi geçerse fk 4 lerin altına bile inebilir bu fiyatlarla...bu şartlar altında pegasus ta kademeli, düştükçe alım yapma konusunda ne derisniz? kaçırdığım bir şey mi var? yoksa kriz zamanlarında baca fiyatına fabrika, uçak fiyatına hava yolu firması almak böyle bir şey mi?

şu son düşüşte fk sı 6-7 lere gelen pek çok şirket var...ama aynı karlılığı bir kriz-durgunluk ortamında sürdürebilirler mi emin olamıyorum...pegasus gibi, krizde dahi karlılığını koruyabileek kaç şirket var.
    Havacılık benim gözümde cam gibi kırılgan, petrol fiyatlarına ve jeopolitik risklere duyarlı. Üstelik eskiden tv’de çok gözüken ama şimdi pek ortalıkta olmayan bir patrona sahip
    Ben tutmadım.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Sayfa 564/637 İlkİlk ... 64464514554562563564565566574614 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •