Sayfa 306/1006 İlkİlk ... 206256296304305306307308316356406806 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 2,441 - 2,448 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Akbank 14.50
    Teb 14.50
    Ing 14

2.  Alıntı Originally Posted by chinawhite Yazıyı Oku
    bir anda 4.50lerden nasıl 4.40a düştü acaba ?
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/m...geldi-40838517
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Her şeyin bir yeri ve üslubu var. Her aldığınız ceza, mevduat başlığını gereksiz şekilde yazılarla doldurduğunuz için verildi. Kimseyi fikirleri üzerinden yargılamıyoruz; alakasız projeksiyonlar çıkartmayın. Yazdıklarınızı alıp tam ters çevirip yazsaydınız da aynı cezaları alırdınız. Burada bu tarza devam ederseniz yine ceza verilir. Bu forumda yüzlerce başka başlık var. Mesela "Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz" başlığı sizin tek yazmanız gereken yer gibi duruyor uzaktan bakılınca. Amacı belli olan yerleri gereksiz işgal etmeyin.
    Sizde haklısınız..
    Saygılar..
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

4.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    yine forumu velveleye vemirssiniz benim hic teretdutum yok mb faiz artıracak ama zamanını onlar bilir ..ne diyorlar piyasaları ve ortamı yabancı yatırımcı icin cazip hale getirecegiz ..yabancı niye gelir istikrar varsa gelir ulke parası degersizse gelir faiz yuksekse gelir ..istikrar su an zaten muamma eee ne kaldı ulke parası degersiz ama faizler enflasyona gore dusuk...dun sizce durduk yere zeybekci ardından cumhur acıklama yapıp kuru niye tekrar zıplattı ?? amac belli once parayı iyice degersizlestir yabancıya cazip yap sonra yabancının istedigi faizi de ver..bu hep boyle olur zaten .. bosuna yanlarına mehmet simseki de alıp ingilterede yatırımcılar ile gorusmeye gitmiyorlar dır haralde ..ha bu arda mb neden en cok kar eden banka sizce ??? son donemde mb yogun sekilde al sat yapıyor bence ..bu kurdan vatandas almayacagına gore ... borc odemesi yapacak sirketler ve hazine dısında alıcı oldugunu sanmıyorum ..neyse sonuc olarak mb artıracak ama bakalım zamanı ne olacak normal toplantı 7 hazirandı haralde ..ha bu arada cumhur yurtdısına cıkarken doların artması geri geldiginde dusmesi ne kadar ilginc gelir bana 2 dir boyle oldu simdi 3..bakalım pazartesi ve salı yukelip salı aksamı duserse sasırmayacagım .
    ne demisiz salı aksamı duserse sasırmam ama carsamba dustu ..yurtdısıdan dondu ya bu 3.oldu artık yolu buldum cumhur yurtdısına gittinmi al cumhur donunce sat ..bu bir tesaduf olamaz 3 tur tutarmı bir sey..buda bende artık 4.10 ustunde dolar fiyatıyla merkez bankasının kendisinin oyanıdıgı kanısına iyice inandırdı

5. daha da düşecek gibi haftasonuna kadar

6. eskiden develuasyonlar 1 gunde olurdu artık zamana yayarak yapılıyor ..once kur artar sonra faiz artar 25 yıldan fazladır takip ederim bu hep boyle oldu ..simdi degisen ise kur fazla ama faiz arkasından az artıyor ..o zaman zamana ayak uydurmak lazım ..enflasyon ustunde ek getiri saglamak icin tl mevduata ek olarak ya risk alıp al sat yapacaksınız ya da yine risk alıp belli bir miktar dovizi hep tutacaksınız

7. TEB özgüven patlaması yaşıyor.

Dün açtırdığım marifetli hesaba, elden 200 bin tl. yatırmak istedim. Bankadan getiriyorsanız dekontu verin yoksa beyan formu doldurun dediler. Böyle bir şeye yasal olarak haklarının olmadığını, suç işlediklerini söyledim. Müdür geldi, bir yerleri arıyor, bu arada gişede paralar sayılıyor. İnsanlar sırada izliyorlar. M.t. yahu bir siz mi akıllısınız, herkes imzalıyor siz cinslik yapıyorsunuz dedi. Tamam verin parayı, sizinle işim olmaz, 15 değil 30 faiz verseniz ilkesiz yerde olamam dedim. O zarif kadınlar birden atmaca kesildiler. Neredeyse beni parçalayacaklar. Çünkü ; kalabalık insan topluluğu - vay be burada tutan tuttuğunu öpüyormuş, adam öptürmedi helal olsun - türü söylenmeye başladı.

Sonuçta, hem gn. Md.lüklerine hem de BDDK ya şikayet yazdım, sonuç çıkmayacağını biliyorum ama, göle bir taş attım artık. Bir de dün marifetli açarken 60 sayfaya yakın evrak imzaladım. Birer suretini elden aldım diyede imzalattılar. İş bittiğinde - verin suretleri dedim- boş evrakları veriyor. madem ki sözleşme yaptık, ben nasıl taraf olarak imzaladıysam, banka adına da siz imzalayacarak vereceksiniz kavgası da ayrıca yaşandı.

8. misal eskiden 1 gunde %40-100 arası devaluasyonlar yapılırdı ama tl oranları da buna karsılık aynı zamanda %200-500 arası artılırdı ..mesela 2001 hatırlıyorum dolar kuru 0.60 dan 1.10 yapıldı ..ben 2 gun sonra %23 olan tl oranımı %106 dan bagladım yani asagı yukarı tl oranı %350 artmıstı ..simdi ise zamana yayılı develuasyonlar yapılıyor her yıl mesela son 5 yılda 1.70 den yukselisin basladıgını varsayarsak %165 artıs yaptı dolar ..buna karslılık tl getirisi %60-65 aralıgında kaldı kabaca ...yani yaklasık %100 dolar fazla kazandırdı son 5 yılda kabaca %20 dolar faizide alındıysa 5 yıl icinde ..%120 fark olustu tl getirisiyle ..yılarca tl ondeydi son 5 yıldır dolar onde ..uzun vadede birbirine yaklasır ya tl oranlar fırlar ya dolar geri gelir .

Sayfa 306/1006 İlkİlk ... 206256296304305306307308316356406806 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •