Sayfa 191/1032 İlkİlk ... 91141181189190191192193201241291691 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,521 - 1,528 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by together Yazıyı Oku
    Yarınki halkbank hisse degeri icin goruslerini alabilirmiyiz acaba.ne gibi bir hareket yapabilir.Th.
    Ben "hisse yarın ne yapar?" sorusu ile ilgilenmiyorum, "yıl sonuna kadar nasıl bir performans gösteririz?" sorusuna cevap bulmaya çalışıyorum. Vade ne kadar kısa olursa; sonuç da o kadar %50-%50 ye yani tipik "yazı tuğra" olasılığına uyma eğilimi gösterir. Vade ne kadar uzarsa, bu "en temel" olasılık da o kadar ayrışma eğilimine girer.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hükümetin verdiği talimat çerçevesinde HALKB ile Ziraat ev kredisi faiz oranlarını aylık %0.98'e çektiler. Bu karar son derece talihsiz, mantıksız ve de külliyen yanlış bir karardır. Halk Bankası son aylarda %16 civarında bir yıllık faizinden mevduat toplayabiliyor. Finansman borçlanma araçlarını nitelikli yatırımcılara satarak bu mevduatları topluyor. Maliyeti diğer bankalara oranla %15 gibi daha yukarıda anlayacağınız. Bu maliyete 1 puan gibi işletme giderini de eklemek lazım, toplam maliyet %17 eder. Bu %17 yıllık maliyetli mevduatı aylık %0.98, yıllık %11.76 faizden kredi olarak vermek hiç mi hiç mantıklı değil çünkü kafadan %31 faiz gideri yazıyorsunuz. Bu durum sürdürülemez. Bu gerçeği şu anki hükümet de biliyor, bankanın yönetimi de, ana hissedar TVF de. Eğer sürdürmeye devam ederlerse bankanın zaten %12.9 a inmiş olan sermaye yeterlilik rasyosu büyük yara alır ve %10 a doğru yol alır, bu durum da ciddi oranlı bir bedelliye gitme zorunluluğunu doğurur. Bu faiz düşürme hamlesinin amacı belli, oy avcılığı. Umarım bu hatadan hükümet bir an önce döner. Eğer dönmezlerse işbaşına gelecek olan yeni hükümet gerekeni yapmak zorundadır.
    Harika bir aciklama olmus. Bir turlu anlatamiyoruz bu beton sevicilere. Bir turlu anlatamiyoruz bu kararin yanlis oldugu, ekonomin dogasina aykiri oldugunu ve sonuclarinin aci recete olarak biz vatandaslara yansiyacagini.

Tekrar tesekkur ederim kendi adima bu guzel aciklama icin.

3.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Harika bir aciklama olmus. Bir turlu anlatamiyoruz bu beton sevicilere. Bir turlu anlatamiyoruz bu kararin yanlis oldugu, ekonomin dogasina aykiri oldugunu ve sonuclarinin aci recete olarak biz vatandaslara yansiyacagini.
    Tekrar tesekkur ederim kendi adima bu guzel aciklama icin.
    Yıllık maliyeti %17 olan mevduatları yıllık %11.76 dan kredi olarak vermenin dünyada başka bir örneği yoktur, sadece TR'ye mahsus bir bankacılık örneğidir bu. Hangi bankacı kafadan %31 faiz gideri oluşturacak bir kredi açar acaba? Serbest piyasa koşullarına, rekabet prensiplerine aykırıdır bu, hadi bankanın bundan külliyen zarar edeceğini bir kenara bıraktık. Devlet kendi bankasına zararına kredi açtırıyor, peki bu 2 banka hariç sektörde bulunan 50 ye yakın diğer bankaların durumu ne olacak? Sen devlet olarak serbest piyasanın temel mekanizmasını bozuyorsun, toplumun çok ufak bir kısmına kıyak geçiyorsun, ayrımcılık yapıyorsun, diğer kurumların serbest piyasa koşullarında iş yapmasını engelliyorsun. Büyük bir ayıptır bu.

Meclis'teki çoğunluğu büyük ihtimal mevcut iktidar ele geçiremeyecek, bu durumda da yeni iktidar gerekeni vakit geçirmeden yapar diye düşünüyorum. Tabii yeni CB her şeye tek başına kendisi karar vermeyecekse.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4. Halkbank’a benim düşündüğümden çok çok daha az ceza çıkacağını anlamış olsakta bugün, aşağıdakinden benim çıkardığım sonuç seçimlerde ülke için tek hayırlı olanın ciddi bir değişiklik olduğu .Demem odur ki bu saatten sonra bizim yargılayamadıklarımızın isimlerini artık daha fazla duyarız.

19.57- Savcı, "Bu, dünyadaki en büyük terör destekçisi devletin nükleer olanaklarıyla ilgili bir dava" dedi.

"Zamanlaması önemli"

Savcı, yaptırım ihlalinin "kapsam olarak çok büyük olduğunu" ve İran ile Batı arasındaki nükleer müzakereleri kastederek "zamanlamasının önemli" olduğunu söyledi.
    19.55- Savcı, "Bu durumun, Atilla'nın çarkta bir dişli veya suçta gönülsüz iştirakçi olmadığı gerçeğiyle tutarlı olduğunu düşünüyoruz. ABD'de bilinen ve yargı önüne çıkarılan en büyük yaptırım ihlali davası bu. Devasa bir kapsamı ve ölçeği var" dedi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

5. ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

6. ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Yıllık maliyeti %17 olan mevduatları yıllık %11.76 dan kredi olarak vermenin dünyada başka bir örneği yoktur, sadece TR'ye mahsus bir bankacılık örneğidir bu. Hangi bankacı kafadan %31 faiz gideri oluşturacak bir kredi açar acaba? Serbest piyasa koşullarına, rekabet prensiplerine aykırıdır bu, hadi bankanın bundan külliyen zarar edeceğini bir kenara bıraktık. Devlet kendi bankasına zararına kredi açtırıyor, peki bu 2 banka hariç sektörde bulunan 50 ye yakın diğer bankaların durumu ne olacak? Sen devlet olarak serbest piyasanın temel mekanizmasını bozuyorsun, toplumun çok ufak bir kısmına kıyak geçiyorsun, ayrımcılık yapıyorsun, diğer kurumların serbest piyasa koşullarında iş yapmasını engelliyorsun. Büyük bir ayıptır bu.

Meclis'teki çoğunluğu büyük ihtimal mevcut iktidar ele geçiremeyecek, bu durumda da yeni iktidar gerekeni vakit geçirmeden yapar diye düşünüyorum. Tabii yeni CB her şeye tek başına kendisi karar vermeyecekse.
    Ustadim zaten ne cektiysek bu tek adamdan cekiyoruz. Her seyin kararini bir adam verebilir mi. Bugun mb baskani partide ziyarete gidiyor. Bu gorulmemis duyulmamis utanc kaynagi bir olaydir.

Bende genellikle viopta yazarim ekonomiye dair. Cunku bu alanda ihtisas yaptim. Burada sizin gibi bir ile fikir alisverisinde bulunmak guzel. Daha sik ugrayacagim buraya.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Adana incirlik üssünün yıllık kirası kac lira ?

Hic ödenmiş mi ?

Var mı bilgisi olan milli emlakçı bir arkadas ?

Sayfa 191/1032 İlkİlk ... 91141181189190191192193201241291691 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •