Sayfa 316/1006 İlkİlk ... 216266306314315316317318326366416816 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 2,521 - 2,528 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Seker 21-22 mayis ta bono satisi yapacak. Vade başlangıcı 24 mayıs. Faiz oranları belli oldu. 106 günlük mk 16.20. 364 günlük mk 18.00. 3 ayda bir kupon ödemeli. Ilk 3 aylik icin faizler yüksek olduğu için mk %19 rahat alinabilir. Özellikle senelikteki oranlar çok cazip olduğu için şimdiden kurumsallar yüklenmiş. Aşırı talep olacağından istediğin bononun ancak %20 sini alabiliyorsun. Bu yatırdığın paranın %80 kısmını 3 gün repoda tutman ve tekrar eski bankana eft yapman demek. Bu durumda girmek kârlı mı, mantıklı mı sizce arkadaşlar?

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Kurumsal denen adamlar zamanında kimlerin tahvillerini aldılar ve bir sürüsü de temerrüt oldu aldıkları tahvillerin yani demem o ki kurumsallar uzun vadeli bonoları cazip bulup aldıkları için her moku biliyormuş zannetmeyin, şunu bilin ki o kurumsallar kendi ceplerindeki parayla değil onlara paralarını emanet eden yatırımcıların paralarıyla fırıldak döndürüyorlar. Neyse ben bugünün koşullarında gidip %18 ile 364 günlük bono falan almazdım. Öte yandan benim tuzum kuru, son iki haftada sadece durduğum yerde 364 günlük bononun getirisi kadar artışı sağladım ama doğru yerde olmasaydım da almazdım o da başka.

2. rodeo temditte TL 15.00, USD 4.20 imiş.

3. belli ki 15 i aşmayın diye sert bir uyarı almışlar..ya da bu bankalar vatandaşla kafa buluyor..

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Kurumsal denen adamlar zamanında kimlerin tahvillerini aldılar ve bir sürüsü de temerrüt oldu aldıkları tahvillerin yani demem o ki kurumsallar uzun vadeli bonoları cazip bulup aldıkları için her moku biliyormuş zannetmeyin, şunu bilin ki o kurumsallar kendi ceplerindeki parayla değil onlara paralarını emanet eden yatırımcıların paralarıyla fırıldak döndürüyorlar. Neyse ben bugünün koşullarında gidip %18 ile 364 günlük bono falan almazdım. Öte yandan benim tuzum kuru, son iki haftada sadece durduğum yerde 364 günlük bononun getirisi kadar artışı sağladım ama doğru yerde olmasaydım da almazdım o da başka.
    Sorum kurumsallarla ilgili değildi zaten. Ya da sizin tasarrufunuzu nerede kullandığınız da değildi. Bahsettiğim bono satışında bence senelik faiz oldukça cazip. En azından şu anki şartlarda aktiften de yüksek. Ilk 3 ay %19 veriyor üstelik. Paranın %20 sine razı gelip, %80'i 3 gün düşük faizli repoda tutup, bu %80 lik kısmı eski banka aktifte günlük bonoya göndermek zarar ettirir mi onu anlayamadım. Bi yardımcı olursanız sevinirim.

Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Sorum kurumsallarla ilgili değildi zaten. Ya da sizin tasarrufunuzu nerede kullandığınız da değildi. Bahsettiğim bono satışında bence senelik faiz oldukça cazip. En azından şu anki şartlarda aktiften de yüksek. Ilk 3 ay %19 veriyor üstelik. Paranın %20 sine razı gelip, %80'i 3 gün düşük faizli repoda tutup, bu %80 lik kısmı eski banka aktifte günlük bonoya göndermek zarar ettirir mi onu anlayamadım. Bi yardımcı olursanız sevinirim.

364 gün için ben olsam almazdım ama Tl de olan biri için mevcut Tl faiz oranlarıyla kıyaslandığında iyi görünüyor.

6.  Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    3 yıllık ihtiyaç kredimi çektim. Dolar almak için pusudayım
    Hocam cidden merak ettim bedava kredimi buldun hangi banka miktar ve oran ne? Tl kredi çektin dolara çevirip kar etmeyi düşünüyorsun dolar hedefiniz kaç..

7.  Alıntı Originally Posted by guest Yazıyı Oku
    buradaki insanlar veya birçok yerde yapılan tartışmalar vs hep "doğrunun" yapılmak istendiği ama yapılamadığı doğrultusunda..

şu asla düşünülmez BU İNSANLARIN DOĞRUYU YAPMAK İSTEDĞİNDEN EMİNMİSİNİZ?

mesela hastaneye her giren insan tedavi edilmek istenir düşüncesi vardır, ya hastane oraya gelen insanları öldürmek istiyorsa?

bu hiç düşünülmez.. ben buradaki hiç bir insanın devletin bünyesine aldığı insanlar kadar uzman olduğunu asla düşünmedim, öyle olsa zaten şuan devlet bünyesine alırdı..

ee sorun ne??
    Mesela televizyon izlediğinizde hiç mi konuların uzmanları hakkında bu nasıl uzman diye düşündüğünüz olmuyor? Veya çevrenizde önemli bir mevkiye gelmiş bazı insanları tanıyıp,bu adam buraya nasıl gelmiş diye şaşıran veya nasıl o mevkiye geldiğine dar bilgiler duymadınız? Eskiden MR,doppler vs. gibi cihazları olmadan teşhis koyabilen,hatta reçeteye yazabileceği hazır bir ilacı dahi bulunmayan doktorların pek çok insanı kurtardıklarını duymuşmusunuzdur? İşe girerken elemanın okul notları veya kendini geliştirmesine mi bakarlar yoksa kimin damadı veya kayınbiraderi diye mi bakarlar? Bir elektrikçinin yanında çıraklık yaparken ampul değiştirip kablo çeken,sonra dükkan açan bir elektrikçiyi usta zannederek çağırıp iş yaptırdığınız oldu mu?

Her ne kadar sorulması gereken soru bence "bu insanların doğruyu yapma isteği" değil ama son sorunun cevabı pek de kompleks olmayan basit bir cevap olabilir.

8. dolar/tl şu anda 2013 başından bu yana verilerin üstel regresyon ana hattının (4.21) %6 üstünde. ancak 3 defadır 1.5 yılda bir yaptığı yükseliş/düşüş hareketinin yükseliş tarafında. 2-3 ay içinde 4.65 civarına %4-5 civarı bir yükseliş ve sonrasında 4.00 direnç olmak üzere hızlı bir düşüş yapmasını bekliyorum.

bu analizleri yapmak için grafik çizimi, regresyon vs. işlemleri otomatiğe bağladım. merkez bankası evds'den verileri çekip tek tuşla güncelliyorum...

insan böyle dandik bir ülkede yaşayınca ve birikim de yapıyorsa bu konularla da uğraşmak zorunda kalıyor malesef....

Ek 18778

yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 316/1006 İlkİlk ... 216266306314315316317318326366416816 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •