Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 98/1014 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 777 - 784 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Inistanbul'u yapan İŞGYO'nun senedini almak bence daha mantıklı olur. Fiyatı da pahalı değil, boş kaldı yada kiracı kötü çıktı derdi de olmaz. Her sene düzenli/artan temettünü alırsın.

Borsa bana göre değil diyorsanız, bankaların eurobondları %6.5 civarlarında olmalı. Onu da düşünebilirsiniz, reel usd kazancı elde edeceğiniz kesin.

Yurtdışında yaşadığınıza göre dar mükellef oluyorsunuz, eurobond faiz gelirinden vergide ödemezsiniz.
    Dar mükellef tanımı : (bildiğim kadarıyla) Türkiye'de dar mükellefiyet stopajı kesiliyor , örneğin %15 gibi, daha sonra yatırımcı bu geliri kendi ülkesinde (veya yıllık ikametinin bir yıl için 181 günü geçtiği ülkede) beyan etmek durumunda oluyor. Kendi bulunduğu (ikamet ettiği) ülkede verilen gelir vergisi beyannamesinde türkiye'de ödenen %15 mahsup ediliyor.

Ama 1 yıl boyunca ikametgahını 3-4 ülkede gezdiren ve hiçbir ülkede 181 günün üzerinde fiili ikamet etmeyen Türk vatandaşları yada yabancılar ne yapıyor onu bilemiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    ...2+1 e pesin 629 bin TL verebilirim ama gerek yok 60 ay sifir faiz daha mantikli gibi tabi bu sefer 699 bin TL...
    Bu nasıl oluyor? Sıfır faiz ise peşin fiyatı ile aynı olması gerekmez mi?
    629 bin 60 ay 0,35 faizle 699 bine denk geliyor...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Yurtdışında yaşayıp da TR'Yİ özellikle son yıllarda çok gelişti, çok güzel memleket aslında, hükümet sayesinde daha da güzel oldu vs.vs. diyenlere "e niye gelmiyorsun" dediğinizde hepsinin bir bahanesi vardır.
    Bu nedenle bu çerçevede söyledikleri hiçbir şeyi ciddiye almamak lazım.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    1) Ben hukumeti yonetimi falan ovmem ovmedim
    2) Turkiye eger dunyadaki 196 ulke ile karsilastirirsan bircogundan acik fark ile onde oldugunu gorursun
    3) ABD olsun Ingiltere olsun insanlarin guzelligi goreceli yani Istanbul da ne tur bir hayatinizin olduguna baglidir. Eger Sultanbeyli de yasiyorsan tabiki Ingiltere sana cok guzel gelir. Yada sirket seni yollamistir cebinde 3 kredi karti gezmeye gelmissin e tabi Londra guzel. Sen bir de orada yasayan turklerle konus, zengin picleriyle degil cocuk yetistirmeye calisan sabah 9 aksam 5 insanlariyla bir konus
    4) ABD de Turklerin geldigi 2-3 sehir var bunlar zaten dunyanin en guzel en pahali sehirleri. Ama toplam 335 milyonluk nufus icinde cok cok ama cok ufak bir oranti teskil eder. Amerikalilarin cogu suburb de yasar. Bu merkezi sehirlerde insanlarin cogu zaten amerikali degildir ve liberaldir guzeldir kulturludur. Bir eve 2 milyon dolar verirsem bende oyle yerlerde yasayabilirim ama bunu genellemek icin insanin Sultanbeyliden cikmasi gerekiyor.
    5) ABD den veya Ingiltereden cok insan ki buna bende dahilim Istanbula indigin anda (son yillarda sokakta turemis olan arap ve apaci takimi haric) Turk insanin zarifligi ve guzelligi sirf bizim degil Amerikalilarin bile dikaktini cekiyor. Herhangi bir yabanci turiste sorun bunu ayni cevabi alacaksiniz.
    6) Benim ABD yi begenmedigime bakmayin (burada yalan yok gercek) Dogu Anadolu bolgesinden yada karadenizin koylerinden gelen cok insan tanidim burada, onlara gorede Amerikalilar cok guzel. E tabi adam hayatinda Istanbul gormemis. Daha dogrusu hic yasamamis. Ben hayatinda ilk defa araba sahibi olduklari icin hungur hungur aglayan Turklerle karsilastim burada Amerikada. Onlar da hayran Amerika'ya. Cunku adam bir hicten gelmis. Hicten gelmis adam olmus.

Bosuna laf yetistiriyorum gercekler ortada esasinda

4.  Alıntı Originally Posted by kakkala Yazıyı Oku
    Kartal E-5 kenarında yapımı süren bir gökdelen projesine bakıyorum şuan..

Geçen satıştan biriyle laflıyoruz..

Bizim patronun parası bol dedi,nakit sıkıntısı yok. O yüzden çok tok satıcı dedi.
    Civardaki emsallerinden %30 daha fazla fiyata satmaya çalışıyor
    Civardakiler şuan %10-15 iskonto yaparken bizdeki satış elemanı %2 iskonto yapınca patron fırçalamış bunu..
    Geçen birileri gelmiş bi katı komple almayı teklif etmişler ama patron adamların teklifinden %50 fazlasınını istemiş..

Neyse uzun lafın kısası ayaküstü konuştuk biraz..
    Ben şakayla karışık dedimki siz bu kafayla burdan ofis satamazsınız

Ve aldığım cevap karşısında şok oldum

ZATEN HENÜZ HİÇ SATIŞ OLMADI dedi

İşin özeti yukarda yazıyor işte
    İnşaatın i sinden anlamıyan para babaları sektore girdi
    Ne satıştan ne maliyetten ne detaydan ne pazarlamadan anlıyolar
    işin kotusude MALLARI İNANILMAZ DEĞERLİ KENDİLERİNCE

Ya kardeşim kabainşaatın bitmiş, inceye başlamıssın dış cepheye başlamışsın ama TEK OFİS BİLE SATAMAMISSIN
    İnsan duşunmezmi ya demekki bu fiyat bu işe çok hiç alan olmamış fiyatları düşüriyim demezmi
    DEMİYORLAR MALESEF..
    Hala bu fiyata satarım kafasında tek ofis satamamış..

Ama satış olmuyo diye şantiyede çalışanların paralarını sallamayı işleri bilerek yavaşlatmayı bilecek kadarda şark kurnazı bu adamlar..
    Gecen hafta basin ekspress civari isminide vaereyim Kadak Garden oteldeyim. Muhabbet arasi otel sahibi kendisine 400 daire ve otel yeri teklif edildigini paralari sayamacagini soyledi. Bende acele et hocam balon patalamadan elden cikar dedim. Adam hersey mukemmel. Turkiye gemi mi batacak tarzi laflar etti. Mali olanin piyasaya bakis acisi bu. Bilmem psikolojide ne deniyor buna.
    Diyecek bisey yok cunku onu destekleyen bir hukumet ve hukumetin arkasinda da bir ev icin omur boyu borc odemeyi goze alan bi topluluk var.

MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Gecen hafta basin ekspress civari isminide vaereyim Kadak Garden oteldeyim. Muhabbet arasi otel sahibi kendisine 400 daire ve otel yeri teklif edildigini paralari sayamacagini soyledi. Bende acele et hocam balon patalamadan elden cikar dedim. Adam hersey mukemmel. Turkiye gemi mi batacak tarzi laflar etti. Mali olanin piyasaya bakis acisi bu. Bilmem psikolojide ne deniyor buna.
    Diyecek bisey yok cunku onu destekleyen bir hukumet ve hukumetin arkasinda da bir ev icin omur boyu borc odemeyi goze alan bi topluluk var.

ya esasinda Turkiyede manyak kara para donuyor birazda kafa karisikligi buradan geliyor

24 sene once TR yi terkederken Pendik koprusunun orada tam yonca yapraginin orada 4-5 katli bir ofis binasi vardi. Amcam oralari iyi bilir bizde cok bulunduk oralarda cunku buyuk bir arsamiz var hatta su anda belediye ile ihitlafli ve mahkeme devam ediyor. Mahkeme bitsede mutahhite versek zaten ilk isim TR ye donmek olacak

Neyse 24 sene once o bina bostu ve kocaman bir pankart asmislar ustune kiralik diye. Orasi hep amcamla muhabbeti olur. 2 ay once ben Istanbuldayken ziyarete geldi ayni yeri sordum. Orasi hala bos dedi.

Boyle bir sey mumkunmu? Kara para, adamin karni tok

7-8 sene once kardesim ingiliz sitesinden antalya civarinda bir otelde gunlugu 20 TL hersey icinde oda kiraliyor. O zman icin bile komik para. Annemi aliyor gidiyor 1 hafta kaliyorlar. Ama kardesim benim kafada birilerine soracak illaki ya bu 20 tl ye siz odayi satiyorsunuz ama kar bunun neresinde?

Buyuk sans eseri son gun aksam yemegi yerken otel muduru iceri giriyor kolacan ediyor ortaligi ve masalari dolasirken kardesim sorusunu soruyor

Biz bu otel odasini gunlugu 20 TL ya aldik. bu olaganustu ucuz, denize sifir yeme icme icinde. BEn anlamiyorum siz nasil kar ediyorsunuz?

Otel muduru yaklasip kulagina fisildiyor "beyefendi buradaki otellerin cogu kara bakmaz. Bizim otelin sahibi doguludur parasini aklamaya calisiyor. Zarar etmis ona fazla koymuyor yeterki para aklansin

Yani demem o ki Turkiyedeki dinamikler cok farkli. Hersey nakit hersey rusvet dalavere torpil adam kayirma particilik. O yuzden duz mantik kurulmasi sacma.

Yok maaslar cok dusuk ev fiyatlari artamaz bilmemne. Trilyonlarca dolar donuyor dogudaki sinirda. Duyduklarimi buraya yazsam inanamazsiniz. Herey dalavere uckaat Turkiyede. Ben taa 5 bin km oteden duyuyorum bunlari siz icindesiniz el insaf...

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku

Omur boyu borc?

Sen 20 yillik konut kredisine omur boyumu diyorsun?

gecen sene burada amerikada bir akrabam ev aldi 40 yillik mortgage ile ve adam 50 yasinda

dunyadan haberiniz yok be

kapitalizmi ogrenin artik

her ülkenin şartları farklı, her ülkedeki kredi süreleri ve makro ekonomik dengeler de farklı. ayrıca şehirlerin asgari bir medenilik seviyesinde olması beklenir gelişmiş ülkelerde, bu tür insani ve sosyal gelişmişlik kriterleri açısından da istanbul gerilerde.

bunlar gerçekler, diğer bir gerçek de istanbul un diğer büyük amerikan ve ingiliz şehirlerine göre bir köy mertebesinde olduğu.

aynı paraya istanbulda ancak bahcesi olmayan kümes gibi evler alırsın. sokaklarındaki düzensizlik ve trafikteki barbarlık ayrıca istanbulda yaşayanların bildiği bir olgu. yeşilin olmadığı, parkların olmadığı bir beton yığınından bahsediyoruz.

uydurma yazılarla buraları trollemeyi bıraksan iyi olur mandrake. dunya ile yüzleş, ikide bir komplekslerinin sonucu olan gelişmiş batıya saldırmayı bırak, bunun kimseye faydası yok bu sayflarda konuştuğumuz emlak ve ilişkili ekonomik saikler açısından. dış politika gibi konularda bir garazın varsa da onların yeri burası değil.

abd denilen ülkenin 1 numara olmasının nedenleri var. bunlar üzerinde kafa yor, yıllardır yormamışsın anlaşıldığı kadarıyla.
    Son düzenleme : discretus; 01-04-2017 saat: 19:33.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

8.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Ali Agaoglu ne demis?

Istanbul un bogazi varken gitsin Times Nehrinin .oklu sularina

Londra yi gormus adam bes para etmez oldugunu anlamis heleki Istanbul un yaninda

Buyrun videoyu seyredin guzelim Istanbula bir bakin. Londra'da 365 gunun 360 gunu gunes yok anasini satayim

Cennet Turkiyem benim yeterki paran olsun

http://videonuz.ensonhaber.com/izle/...e_belgeselinde
    hıımm, Bay agaoglu bir ara Londra emlak piyasasına el atmıştı, oğlum londrada boy boy gokdelenler yapacak diye haber veriyordu (bknz. eski gazete haberleri) , anlaşılan thames nehri o zamanlar shitty shitty akmıyordu.
    İngilizler neden adamı emlak piyasasına sokmadılar bi açıklasada öğrensek.

Sayfa 98/1014 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •