Sayfa 205/1032 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,633 - 1,640 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. [QUOTE=darkblack;2180498]Hocam ben yorumlarınızı sürekli takip ediyorum ve teşekkür ediyorum. Hisse fiyatlarına sadece 7-9 gibi rakamla bakmak ky için yanıltıcı ve stresli oluyor. KY ancak uzun vadede kazanabilir............QUOTE]

Rica ederim. Yorumun gayet gerçekçi, eline sağlık. Al-satlarla uğraşmak hatadır eğer bu işin profesyoneli değilseniz.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2. Mevcut hükümetimiz 16.5 yıllık iktidarı boyunca seçim kaybetme ihtimaline ilk kez bu kadar yakın. En büyük risk ciddi anlamda bozulmuş olan ekonomi. Bir çok gazeteci, yazar ve ekonomist OFAC ın seçimlerden sonra Halkbank için ceza kararını vereceğini düşünüyor. Cezanın çok büyük olacağı ve TR ekonomisini sarsacağı spekülasyonları yapılıyor. Ben OFAC zamanlaması için farklı düşünüyorum, bu işin seçim öncesi biteceğine inanıyorum. Neden mi? Amerikanın bunu bir koz olarak kullandığı kesin. Oradan alacağı 300-500 milyon veya 1 milyar doların peşinde değil, hükümeti sıkıştırmak veya baskı altına almak istiyor. Seçim sonrası ya AKP olmaz ya da iktidarı elde etmiş AKP olursa Amerikaya boyun eğmez. Bu nedenle bu işi seçim öncesi bitirmek isteyeceklerdir. Aslına bakarsanız anlaşmak hükümetin en büyük gayreti bence, dolardaki baskı kalkar borsa yükselir faiz düşer ekonomi canlanır. Seçim öncesi bunlar hükümet için can suyudur. Bu işlerin çok uzamayacağı kanaatindeyim. Belki malda olduğum için optimist düşünüyorum ama klasik söylemde olduğu gibi ciddi bir ceza zaten bozuk olan ABD TR ilişkilerinde onarılmaz yaralar açabilir. Bu iki devletinde işine gelmez TR İsrail için emniyet sübabı sayılır, kürecik üssü 3 hayati savunma noktasından birisidir. Sayın CB iktidarı muhafaza ederse Büyük bir ceza bizi Rusya ve İrana yakınlaştırır. Bu ABD ve İsrailin aleyhine olur. Uzun lafın kısası vakit daralıyor kağıtda %10-20 aşağı yönlü risk olsada % 100-150 yukarı yönlü hareket potansiyeli var. Herkese iyi geceler.

3. OFAC'ın kesmeyi planladığı HALKB cezasının miktarı son derece önemlidir. Orantısız davranılması durumunda zaten çok zor günler geçirmekte olan TR ekonomisine ciddi ve kalıcı zarar verilebilir, hatta ekonomiyi uçurumun kenarına bile sürükleyebilir. Türkiye'nin dünyadaki en kırılgan ekonomiye sahip 3 ülkeden biri olduğu zaten biliniyor, bu durumun OFAC da farkında. Bankanın piyasa değeri sırf bu OFAC ceza mevzusu yüzünden son 8 ayda dolar bazında %60 zaten azalmış, hisse 2013 Mayısındaki 12 dolar olan tarihi dolar zirvesinden de %86 düşerek 1.7 dolara düşmüş. Bu bankada geçmişte yatırım yapmış fon ve yatırımcılardan halihazırda satıp çıkanlarla hala pozisyonda bekleyenler büyük zarardalar. Nereden bakarsak bakalım bankanın hissesindeki yatırımcılar bankanın bulaştığı iddia edilen kirli işlerin faturasını büyük zarar yazan pozisyonlarıyla halihazırda ödemiş durumdalar. Öte yandan banka son 2 yıldır yurtdışından para bulamıyor, yurtdışındaki yatırımcılara tahvil arz edemiyor, sendikasyon kredisi alamıyor, sadece TC'deki nitelikli yatırımcılara finansman aracı satarak para bulabiliyor, mevduat toplayabiliyor, tabii bunun da maliyeti çok yüksek. Sonuçta da yılda 6 milyar tl gibi net kâr elde edecekken 4 milyar tl net kârı ancak elde edebiliyor yani kapasitesinin 3 te 1 altından faaliyet gösteriyor. Demek ki banka da kendine ait faturayı ödemiş. Bu detayları OFAC mutlaka dikkate alacaktır.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

4.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    ...............En büyük risk ciddi anlamda bozulmuş olan ekonomi. Bir çok gazeteci, yazar ve ekonomist OFAC ın seçimlerden sonra Halkbank için ceza kararını vereceğini düşünüyor. Cezanın çok büyük olacağı ve TR ekonomisini sarsacağı spekülasyonları yapılıyor. Ben OFAC zamanlaması için farklı düşünüyorum, bu işin seçim öncesi biteceğine inanıyorum....................
    Süper bir yorum olmuş, eline sağlık. Sana güncel bir emsal vereyim: ZTE ismini duydun mu? Çinli bir şirket (banka değil, teknoloji şirketi). Aynen Halk Bankasında iddia edildiği gibi ABD'nin ambargosuna aykırı olarak Kuzey Kore ile ticaret yaptığı için yaptırım uygulanmasına karar verildi ZTE'ye ve şirket bir darboğaza girdi. Dün gece ne oldu? Çin Başkanı Şi Çinping Trump'a telefon etti ve ZTE'ye uygulanan yaptırımların kaldırılmasını rica etti hem de ABD ile Çin arasında ticaret savaşları tüm gücüyle sürerken ve Çin'den ithal edilen 100 milyar dolarlık mala damping vergisi uygulanmasına karar verilmişken. Trump ne yaptı? ZTE'ye uygulanan tüm yaptırımların iptal edilmesine karar verdi ve bu karar hemen bugün itibariyle yürürlüğe girdi bile. İşte böyle bir dünyada yaşıyoruz. Finansal piyasalar, borsalar, kurumsal ortam vs vs kısaca tüm dünya sürprizlerle dolu. Benzer senaryoyu HALKB'de neden görmeyelim?

5. BİST'teki 1 milyon 40 bin adet yatırımcıdan adet olarak %90'ı (930,000 adedi) KY statüsündedir. KY nedir tanım olarak? Borsaya ayırdığı portföyü 50,000 TL'yi aşmayan yatırımcıdır. Bu 930,000 adet KY'nin 700,000'inin borsa yatırımı 0 ila 5,000 tl arasındadır yani 5,000 tl yi geçmiyor. Ortalama bazda ise bir KY'nin hisselere yatırdığı para kabaca 10,000 tl dir, 10000x930000=9.3 milyar tl eder. Hadi buna 10 milyar tl diyelim. Demek ki BİST'teki 930,000 adet KY'nın elindeki tüm hisselerin ederi 10 milyar tl ancak ediyor. BİST'in halka açık olan kısmının değeri şu anda 250 milyar tl civarında olduğuna göre KY'ların elindeki hisselerin parasal oranı sadece %4 oluyor.

6. BİST'teki yatırımcıların adet olarak %90 gibi ezici çoğunluğunun KY olmasına rağmen bu %90'lık grup BİST'in halka açık olan kısmının parasal olarak sadece %4'ünün sahibidir dedim yukarıda. %90 lık ezici KY grubu BİST'in sadece %4 üne sahipken, %10 luk azınlık grup %96 gibi BİST'in ezici çoğunluğuna sahip. Aradaki orantısızlığa dikkatinizi çekerim.

7. Bu forumda sık sık KY'lara olması gerekenden çok daha büyük bir önem (ağırlık) verildiğine şahit oluyorum, mesela "KY'ların elindeki mallar alınmadan hisse yukarıya gitmez" filan gibi saçma sapan laflar ediliyor. Görüyorsunuz işte, malın sadece %4 üne sahip olan KY'ların BİST'te ciddi hiç bir ağırlığı yokmuş, istatistikler böyle söylüyor.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bu forumda sık sık KY'lara olması gerekenden çok daha büyük bir önem (ağırlık) verildiğine şahit oluyorum, mesela "KY'ların elindeki mallar alınmadan hisse yukarıya gitmez" filan gibi saçma sapan laflar ediliyor. Görüyorsunuz işte, malın sadece %4 üne sahip olan KY'ların BİST'te ciddi hiç bir ağırlığı yokmuş, istatistikler böyle söylüyor.
    Sayın hocam ky da kriter rakam nedir acaba kaç para ile yatırım yapanlar ky dır. Düşşlerde çıkılan mallar kime geçti kimler aldı

Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla

Sayfa 205/1032 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •