Bend eeski haberi koymuşsun sandıydım meğer bugünün haberi imiş![]()
Bend eeski haberi koymuşsun sandıydım meğer bugünün haberi imiş![]()
bir halt olacağı yok.
Yakın geçmişte benzer durumdaki ülkelerde zorunlu kalındığı için başvurulan klasik yöntemlerin Türkiye'de de uygulanmaması için yeterince güçlü ve yeterli neden göremiyorum. Adı üstünde zorunluluk, çaresizlikl
Bir kaç yıl önce de gündeme gelen, sanırım 1950'li yıllarda denenmeye çalışılan, ancak olumlu netice alınamayan katlı kur sistemi zorunluluklar nedeniyle tekrar gündeme gelebilir. İthalatçıya, ihracatçıya, sanayiciye, bireyler dahil diğerlerine farklı kurlardan döviz satışı ve bunlardan farklı kurlardan döviz alışı. Örneğin ihracatçıdan bir birim ihraç geliri dövizi 3 elma karşılığı almak, ancak ithalatçıya 5 elma, bireyler dahil diğerlerine 10 elma karşılığı satmak gibi. Öncelikli ve döviz kazandırıcı faaliyetlerde bulunanlara belirli kota dahilinde bir birim dövizi 3 elma karşılığı satmak, diğerlerine daha pahalı satmak gibi.
Hocam bu batacak dedigin4 betoncu icinde klgyo firmasi varmi
LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."
"Doların Krallığı Çöküyor" manşetini atan yandaş medyadakilerin ve okuyucularının tasarruflarını TL'de mi yoksa dövizde mi tuttuklarını benden başka merak eden var mı?
TCMB verileri mevduatların yarısının döviz mevduatı olduğunu söylüyor. Manşetlerine güvenip güvenmediklerini, haberde samimi olup olmadıklarını gelecek haftalarda TCMB verilerinin göstereceğini düşünüyorum.
Nisan 2018:
Toplam rezerv: 108 milyar dolar (altın dahil)
Altın hariç brüt rezerv : 83 milyar dolar.
Net rezerv (ZK'ya ait olmayan kendi rezervi): 24 milyar dolar
Zorunlu Karşılıklara ait olan kendine ait olmayan rezervi: 49 milyar dolar.
Bu 49 milyar doların tahminime göre kabaca 22 milyar doları DTH'lara , 27 milyar doları TL mevduatlara ait.
TL mevduatlara neden döviz zorunlu karşılık tutuluyor diye şaşırmayın , bankalar ZK'lar için değer kaybetmediği için maksimum oranda kullanabildikleri kadar döviz kullanmak istiyorlar. Zira TL ZK'ya kayda değer bir faiz verilmiyor.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri