Sayfa 883/1023 İlkİlk ... 383783833873881882883884885893933983 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 7,057 - 7,064 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Bend eeski haberi koymuşsun sandıydım meğer bugünün haberi imiş
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sabit kur sistemi ciddi anlamda rezerv yakmayı gerektirir. O nedenle fiili olarak mümkün görmüyorum. Ama kambiyo kontrolü ile birlikte uygulanırsa teknik olarak mümkün olabilir. O durumda da buna zaten sabit kur sistemi değil sermaye kontrolü diyoruz.

Ancak bahsettiğiniz şekilde bir kambiyo kontrolünün de Türkiye'nin şu anki altyapısı göz önüne alındığında sonuç vermeyeceğini düşünüyorum. Zira Türkiye ekonomisi aslında dövizin yansıması ile oynanan bir gölge oyunu. Işığı kapattığınızda perdedeki oyunu kimse seyredemez.
    Yakın geçmişte benzer durumdaki ülkelerde zorunlu kalındığı için başvurulan klasik yöntemlerin Türkiye'de de uygulanmaması için yeterince güçlü ve yeterli neden göremiyorum. Adı üstünde zorunluluk, çaresizlikl

Bir kaç yıl önce de gündeme gelen, sanırım 1950'li yıllarda denenmeye çalışılan, ancak olumlu netice alınamayan katlı kur sistemi zorunluluklar nedeniyle tekrar gündeme gelebilir. İthalatçıya, ihracatçıya, sanayiciye, bireyler dahil diğerlerine farklı kurlardan döviz satışı ve bunlardan farklı kurlardan döviz alışı. Örneğin ihracatçıdan bir birim ihraç geliri dövizi 3 elma karşılığı almak, ancak ithalatçıya 5 elma, bireyler dahil diğerlerine 10 elma karşılığı satmak gibi. Öncelikli ve döviz kazandırıcı faaliyetlerde bulunanlara belirli kota dahilinde bir birim dövizi 3 elma karşılığı satmak, diğerlerine daha pahalı satmak gibi.

3.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Eğer yakın zamanda 4.70 lere ulaşırsa bence o kadar bekleyemezler piyasanın pimi çekildi patlamaya hazır bekliyor batacak olan 4 betoncu ve içlerinden en büyüğü enerjiden beyaz eşyaya piyasanın büyüklerinden olanı seçim sonrasını bile bekleyemez , bankalara hucum olur sistem kilitlenir hem ülke hem kendileri batar.
    Hocam bu batacak dedigin4 betoncu icinde klgyo firmasi varmi

LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Bend eeski haberi koymuşsun sandıydım meğer bugünün haberi imiş
    Yaşlanıyorsun başganım!

Ben bu haberlerin bilinçli olarak verildiği kanaatindeyim, bunları okuyan kitle (daha önce yazılmıştı hepsi yeşilci) bu mesajın tam tersini yapıp paradan para kazanıyorlar!
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
     Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Kisaca mb rezervide dth mevduatni odemeye yeter mi

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Merkez rezervi 110 milyar dolar.
    Bunun 80 milyar doları emanet zorunlu karşılık diye biliyorum.
    Döviz tevdiat hesapları 180 milyar dolar.
    Buradan hesaplayın rakamlar okuduklarımdan aklımda kalanlar ufak tefek yanlışlar olabilir.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

"Doların Krallığı Çöküyor" manşetini atan yandaş medyadakilerin ve okuyucularının tasarruflarını TL'de mi yoksa dövizde mi tuttuklarını benden başka merak eden var mı?

TCMB verileri mevduatların yarısının döviz mevduatı olduğunu söylüyor. Manşetlerine güvenip güvenmediklerini, haberde samimi olup olmadıklarını gelecek haftalarda TCMB verilerinin göstereceğini düşünüyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by Proton Yazıyı Oku
    Merkez rezervi 110 milyar dolar.
    Bunun 80 milyar doları emanet zorunlu karşılık diye biliyorum.
    Döviz tevdiat hesapları 180 milyar dolar.
    Buradan hesaplayın rakamlar okuduklarımdan aklımda kalanlar ufak tefek yanlışlar olabilir.
    Nisan 2018:

Toplam rezerv: 108 milyar dolar (altın dahil)

Altın hariç brüt rezerv : 83 milyar dolar.

Net rezerv (ZK'ya ait olmayan kendi rezervi): 24 milyar dolar

Zorunlu Karşılıklara ait olan kendine ait olmayan rezervi: 49 milyar dolar.

Bu 49 milyar doların tahminime göre kabaca 22 milyar doları DTH'lara , 27 milyar doları TL mevduatlara ait.

TL mevduatlara neden döviz zorunlu karşılık tutuluyor diye şaşırmayın , bankalar ZK'lar için değer kaybetmediği için maksimum oranda kullanabildikleri kadar döviz kullanmak istiyorlar. Zira TL ZK'ya kayda değer bir faiz verilmiyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by Proton Yazıyı Oku
    Yapılabilecek tek şey var.
    1 dolar 3 TL der ve tüm dolarlar bu seviyeden TL'ye döner.
    İran dolar 6000 tümen iken bunu yaptı.
    Tüm dolar hesaplarını 4200 tümenden bozup yerel paraya dönüştürdü.
    Belli miktar üzeri doların taşınmasını yasakladı.
    3 haftalık balık kürü yaptın kanımca...

O anlamsız sorular soran adam gitti yerine üstadı azam muazzam kıvamında biri geldi.

Bu ne ya?

Sanalda masturbasyon bu olmalı.

Sayfa 883/1023 İlkİlk ... 383783833873881882883884885893933983 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •