Sayfa 599/637 İlkİlk ... 99499549589597598599600601609 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,785 - 4,792 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by dreamworld Yazıyı Oku
    Dediğim gibi burada kucuuk kucuk al ve yat kazandırmaz. Bu sadece ABD ve bellirli avrupa ulke borsalarında geçerlidir. (fransa, ingiltere ve almanya). Neden devali kafana yersin de 2 haftada o yuzden.

Burada 2 ,3 kat vur ve kaç yapılır.

Burada inanılmaz bir algı yonetimi yapılıyor. Tebrik ederim.
    Her türlü görüş baştacımızdır. Burada sorun yok ama neden şimdi ortaya çıktınız. Borsa çöküşe geçince tezinizi daha iyi kanıtlayacağınızı mı düşündünüz. Söylediklerinize yanlışta diyemem ama neden şimdi. Amacınız insanlara yol göstermekse bunu güneşli günlerde de yapmalısınız.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Her türlü görüş baştacımızdır. Burada sorun yok ama neden şimdi ortaya çıktınız. Borsa çöküşe geçince tezinizi daha iyi kanıtlayacağınızı mı düşündünüz. Söylediklerinize yanlışta diyemem ama neden şimdi. Amacınız insanlara yol göstermekse bunu güneşli günlerde de yapmalısınız.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    E onu da yapanlar oldu.O zaman gelip desteklediniz mi güneşli günlerde uyaranların yazma özgürlüğünü.Neden şimdi destekliyorsunuz da denebilir o zaman.

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ha pek demokratik bir forum değildir.İlla az az sürekli alıp ilerde temettülerle geçinmek doğrudur diye yazmanız lazım.Topiğin adı beyaz yaka için yatırım koçluğu ama koçluk anlamında bu kutsal düşünceye ihanet etmek yasaktır.Borsayı ben de bilirim bu borsa işi sizin bildiğiniz gibi değildir genç arkadaşlar falan diye uyarmak genelde topikten kovulmak tehdidi ile karşılaşır.Maalesef böyle hocam.
    Bu forumu takip edenlerin büyük birçoğunluğu çalışan insanlar ekrana bakıp 'oyun oynayacak' boş vakitleri yok.

Devamlı al unut yapanlar da vardır.

Benim gibi aylık çeyreklık yıllık, Portföy sepet ağırlığını revize eden kar satışı, yapan da vardır.

Borsa da yıl olarak tecrübeli olanların yazması güzel okuyup ne yapmamamız gerektiğini anlıyoruz

YTD.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

4. Ben zaman zaman yazarım (yani şimdi yazıyor deelim)
    BIST al sat borsasıdır diye..
    Dudu da bilir..
    Hatta zaman zaman da sataştım idi..

Neden.
    Türkiye de sistem yoktur.
    Kurumsallık yoktur
    Devlette de bu böyledir
    Şirketlerde de..

Mesela bizde hisse fiyat grafiği ile karlılık grafiklerini bulamazsın

Bi düşer bi çıkar bi uçar bir tonla zarar açıklar..
    Belirsizdir.

Peter Lynch ın kitaplarını okuyun oradaki grafikleri inceleyin..

Keza adamın bilanço okuma metotlarına bakın..
    Bir şirketi nasıl değerlendirmiş..

Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Bu forumu takip edenlerin büyük birçoğunluğu çalışan insanlar ekrana bakıp 'oyun oynayacak' boş vakitleri yok.

Devamlı al unut yapanlar da vardır.

Benim gibi aylık çeyreklık yıllık, Portföy sepet ağırlığını revize eden kar satışı, yapan da vardır.

Borsa da yıl olarak tecrübeli olanların yazması güzel okuyup ne yapmamamız gerektiğini anlıyoruz

YTD.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    E ne güzel işte yararımız oluyor demek ki.Siz biraz önce yazdığım yazıya uygun bir yatırımcısınız.20 yıl falan az az alın 20 yıl sonra temettü ile geçinirsiniz işte.Dolar bazında bizim borsa son 10 yılda kazandırmış mı kazandırmamış mı bir bakın tavsiye ederim.Sizin mesainiz yok mu ne yapacaksınız doları borsayı ,aybaşı gelir 2 bin 3 bin liralık kağıt alırsınız.Bakın hem de geçen aydan çok daha ucuza alacaksınız, bence kriz zamanlarında sevinmeniz lazım.Hem benim borsa yatırımcılığı anlayışım sizlerden farklı hem de amacım.Ama borsa hakkında konuşulacaksa sizin 100 katınız falan tecrübeye sahibimdir, belki birilerine faydam dokunuyordur ,müsade edin belki bana hak veren genç arkadaşlar da olur.Çoğul konuşup onların düşüncelerine rezerv koymayın.Zaten bu ara pek kar satışı yapacak kağıdınız kalmayacak her aybaşı gelip ucuz ucuz toplayın işte ne güzel.

6. tuprs düşmüyor, froto düşmüyor, sağlam kağıtlar düşüşe direniyor. nerede bir patron kağıdı varsa onlar düşüyor. ne anladım ben bu düşüşten

7. Merhaba,

size katıldığım tek yer kişinin parasını arttırması kısmı ama al-sat yapar ama orta uzun vade yatırımla yapar orası kişinin tarzına ve yeteneğine kalmış. Peki buradaki arkadaşlar için ( aylık borsaya ayıracağı bütçesi 500-1000 TL olanlar için veya biraz daha fazla) veya konunun hedefi olan beyaz yaka için, sizin stratejiniz, öneriniz nedir?

Bu kadar ufak bütçesi olan kişiler, orta uzun vade yatırım dışında, temettü yatırımı dışında ne yapabilir, altın alıp yastık altımı yapsın, döviz mi alsın, ufak ufak alıp biriktirme yapmalarıyla dalga geçiyorsunuz gibi bir üslubunuz var gibi (yazılarınızdan hissettiğim bu), siz 300K 400K ile yeri geliyor trade yaparak, 1000 2000 liralık alımlar yapan kişinin 1 senedeki getirisini tek trade etmede kazanıyor olabilirsiniz ama bu bütçelerdeki kişiler nasıl bir yolda ilerlesin? 10K parası olan adam trade mi etsin, etmeyi bilmiyorsa öğrensin mi, öğrenirken 10K parasını da çarçur mu etsin ben sadece görüşlerinizi merak ediyorum.

Birde son olarak Petkim ile Güneş Sigorta arasındaki kıyaslamanızla alakalı yorumunuza katılamayacağım, Guneş Sigorta yıllarca yataya sarmış ve ortaklık yapısında bir değişiklik olmaz ise hep yatayda devam edecek bir hisse ve şirket. Şirketin %48 devletin ve şirkette çalışanlarında mantığı devlet memuru kafasında olduğu için sizinde belirttiğiniz gibi 15 yılldır değeri hep aynı, sektöründe de hep aynı yerde dolanır durur ilk 5 e giremez. Sizin yatayda belirlediğiniz hedeflerden al sat yaparak kazandığınız, yeri gelip paçal yapıp beklemede olduğunuz kara geçeceğiniz zamandaki getiri ile, petkimin yükselen trendi ile getireceği getiri aynı olabilir mi? Yani özetle şöyle düşünürsek, siz önümüzdeki 10 yıl boyunca güneşi trade ederek yapacağınız getiri ile petkimin 10 yıl sonraki getirisi eşit olur mu?

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    E ne güzel işte yararımız oluyor demek ki.Siz biraz önce yazdığım yazıya uygun bir yatırımcısınız.20 yıl falan az az alın 20 yıl sonra temettü ile geçinirsiniz işte.Dolar bazında bizim borsa son 10 yılda kazandırmış mı kazandırmamış mı bir bakın tavsiye ederim.Sizin mesainiz yok mu ne yapacaksınız doları borsayı ,aybaşı gelir 2 bin 3 bin liralık kağıt alırsınız.Bakın hem de geçen aydan çok daha ucuza alacaksınız, bence kriz zamanlarında sevinmeniz lazım.Hem benim borsa yatırımcılığı anlayışım sizlerden farklı hem de amacım.Ama borsa hakkında konuşulacaksa sizin 100 katınız falan tecrübeye sahibimdir, belki birilerine faydam dokunuyordur ,müsade edin belki bana hak veren genç arkadaşlar da olur.Çoğul konuşup onların düşüncelerine rezerv koymayın.Zaten bu ara pek kar satışı yapacak kağıdınız kalmayacak her aybaşı gelip ucuz ucuz toplayın işte ne güzel.
    Bu mesajda yönetim kuruluna gidin kavga edin falan demişsiniz.Bu yorumu okuyan hakiki borsacılar buna güler geçer.Koskoca sigorta sektöründe toplam zaten 4 tane büyük şirket var.Ve siz şirketi ilk duyuyorsunuz.Ve borsa hakkında bir şeyler yazıyorsunuz burda ilginç cidden.Ben sizi aydınlatayım anadolu sigorta,aksigorta,güneş sigorta,ray sigorta falan var.Sektör ortalama her yıl yüzde 20 büyüyor.Aksigorta 2 yıl önce 1.60 dı şimdi 4.20,anadolu 1.80 civarındaydı 2 yıl önce o da 4 üstü şimdi.Acaba merak ettim akbank halkbank falan onları duydunuz mu hiç.Bir de bankacılık sektörü var borsamızda.)))))))
    Borsa ehliyeti olsa mülakattan geçemezdiniz lafına gelince.Siz diyelim her ay bilinçli şekilde uygun senetlerden 1000 liralık 2000 liralık senet alıyorsunuz.Ben yılda yeri geliyor defalarca 300 000 ,400 000 liralık alım satım yapıyorum.İkimiz arasında heyet mülakatta seçim yapacak size borsada oyna diyecekler bana demiyecekler öyle mi.))))))))))))Ne bizim memleketi tanıyorsunuz ne bizim borsayı.Tavsiyem borsayı uzun süre izleyin.Çok zor bir mecradır.
    Ben borsa kötüdür kağıt alınmaz asla demem,kendim de yıllardır borsa yatırımcısıyım çok kağıt aldım sattım hala da aldığım kağıtlar var.Şimdi siz petkime güvenmişsiniz onu anladım.Arçeliği 10 dan aldım 1 yılda 1.6 ya düştü diye verdiğim 2008 örneği sizi tatmin etmedi onu da gördüm.Borsada benim aklım tek şeye çalışır ne yap et potföyün değerini artır.Bunu kim nasıl yaparsa borsada bence doğru yapmıştır saygı duyarım.Misal siz portföyünüze baktığınızda paranız arttı mı petkimi dün almakla iyi mi yaptınız ona siz karar vereceksiniz.Benim aklıma göre yanlış yaptınız neden çünkü paranız düne göre daha az artık.Yarın artar o zamanda dünkü hareketinize doğru derim.Ama dün almakla yanlış yaptınız çünkü petkim 9 dan 5 e düştü zarar ettiniz.Olay bu kadar basit.Ha bugün 5 den almak doğru mu bilemem sen alırmısın dersen almam.Yakın gelecekte kaos bekliyorum o kağıtlardan almam.2008 den beri bekliyormusun derseniz hayır defalarca kağıt aldım sattım döviz aldım sattım,faize para yatırdım.Para nerde fırsat varsa orda olmalı.Şu ara gayrımenkul sakat ,bluechip kağıtlar sakat.Bu benim aklım tabi.Okey oynuyoruz gibi düşünün herkes farklı taşları bekler farklı dizilimler yapmaya meyillidir bazen çift okey gelir bazen şanslısınızdır bazen değil , biraz da böyle düşünüyorum ben.Doğru hareketler yapıyormuyum benim tek kriterim vardır param artıyor mu azalıyor mu.Sizin paranız ne durumda siz önce ona bakın bence.Misal güneş sigorta yatırımcısıyım,ben dayanamayıp onda paçal yapıyorum.Neden yapıyorsun derseniz.Kağıdı 2005 de 1.60 dan aldım 2 den sattım.Geçen yıl 1.28 lerden aldım.2.10 lardan sattım.Kağıt 15 yıldır tl bazında aynı değerde ..3 ay önce dayanamadım gene 2li rakamlardan almaya başladım.Ben aldıkça düştü.Şimdi 1.49 paçal yapmaya devam ediyorum.Aksigorta 4.20 falan özsermayesi aksigortadan fazla olan güneş sigorta 1.49.Buna aklım ermiyor.Spek olduğuna inandığımdan ve suni olarak kağıdın baskılandığını düşündüğümden habire alıyorum son zamanlarda.Geçen yılki karın çoğu gitti ama inandığımdan devam ediyorum.Siz de petkime bu kadar inanıyorsanız elbette paçal da yapın alın da para sizin karar sizin.Benim misal güneşteki son kararım yanlışmış,geçen yılki kararım doğru çıktı bu yıl yanlış çıktı.Aynı kağıt kağıdın tüm rasyoları geçen yıldan iyi niye şimdi zarardayım cevabı var mı yok.İşte borsa böyle bir mecra ,uzun yazdım kusura bakmayın.
    YTD

8. Bir yıldır gram altında hedefimin 200 tl olduğunu söylüyordum...şu an 202 tl ve mb müdahale etmezse daha da gidecek gibi..üstelik ons da toparlanıyor.

Sayfa 599/637 İlkİlk ... 99499549589597598599600601609 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •