En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
evet hammaddeyi alis fiyatim.
Isin diger boyutu bu benim cash alis fiyatim.Ve piyasada musteri vadesine gore sati yapiyorum hammaddeyi isleyip posete,baklava - pasta kutusu vb uretip.
Eskiden fiyatlar sabitken vadeli satista aylik % 1-2 koyuyorken simdi aylik % 7-8 vade farki ekliyoruz.Yoksa sattigimiz malin hammaddesini geri yerine koymamiz mumkun degil.
Ben % 15 kar ile saticam..6 ay sonra musteri cekinin vadesi gelince bir bakiyorum % 50 hammadde zam yemis..
Bu yuzden su son 3-4 ayda ki artis daha fiyatlara tam yansimadi.Kis aylarinda cok ciddi sikintilar olacak..
Devlet benzin mazot otv dusuruyor ama kisin dogalgaz faturalarimiz 400-500 tl gelecek..
Merkeze çağrı var her yerden ama merkezde tık yok hala. Benim bildiğim merkez reise rağmen yüksek faiz artıramaz.
Bugün dolar %5,5 pirimliydi bir ara, bugün artırmadıysa bir daha hiç artıramaz bence.
Bu gece yine saldırı olabilir dolar tl ye. Global köpek balıkları kan kokusu aldı bir kere.
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Yer İmleri