Artan

14,30 10 18:10
3,30 10 18:10
280,50 10 18:10
80,90 9.99 18:10
60,55 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

232,00 -9.99 18:10
67,10 -9.99 18:10
95,60 -9.98 18:10
196,70 -9.98 18:10
70,95 -9.96 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.613.500.616,00 18:10
7.884.174.307,02 18:10
7.429.156.493,15 18:10
6.143.511.960,54 18:10
5.685.884.810,20 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8215 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by uzay44 Yazıyı Oku
    Artırılan faizin piyasaya yeterli olduğunu empoze etmek için ve daha fazla beklenti oluşmaması için böyle yazmamış olamazlar mi?
    25 Nisan’da da glp arttırdılar ve o toplantıda hala yaparız diyorlarken şuanki arttırma sonrası bunu kaldırmışlar .

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    25 Nisan’da da glp arttırdılar ve o toplantıda hala yaparız diyorlarken şuanki arttırma sonrası bunu kaldırmışlar .
    Evet burası muğlak ama 7 Haziran'a kadar dolarda alım fırsatı vermemek için bu söylemi tercih etmiş olabilir. Yani kurun 7 Haziran'a kadar yavaş düşmesini istiyor olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet burası muğlak ama 7 Haziran'a kadar dolarda alım fırsatı vermemek için bu söylemi tercih etmiş olabilir. Yani kurun 7 Haziran'a kadar yavaş düşmesini istiyor olabilir.
    Benim anladığım piyasaya bu bize göre yeteri bundan sonra ne olursa olsun tekrar bir faiz artışına gitmeyeceğim baska seçenekleri kullanacağım demek istiyor . Buda olumsuz görülebilir . Ayrıca bu bu sözüyle merkez 7 Haziran’dan bir faiz artışına gitmeyeceğini gerekirse ek tedbir alacağını söyledi . O cümleyi açıklamada bıraksaydı olumsuzluk durumunda faiz silahı yine elimde sinyali verebilirdi Buda kuru baskilayabilirdi diye düşünüyorum . Bence bu açıklama ile glp artısı dahil 7 haziranda bir artış gelmeyecek . Bu ortamda sadeleşmeye gider mi diyeceğim ama onuda seçim öncesi pek zannetmiyorum .

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

Benim anladığım piyasaya bu bize göre yeteri bundan sonra ne olursa olsun tekrar bir faiz artışına gitmeyeceğim baska seçenekleri kullanacağım demek istiyor . Buda olumsuz görülebilir . Ayrıca bu bu sözüyle merkez 7 Haziran’dan bir faiz artışına gitmeyeceğini gerekirse ek tedbir alacağını söyledi . O cümleyi açıklamada bıraksaydı olumsuzluk durumunda faiz silahı yine elimde sinyali verebilirdi Buda kuru baskilayabilirdi diye düşünüyorum . Bence bu açıklama ile glp artısı dahil 7 haziranda bir artış gelmeyecek . Bu ortamda sadeleşmeye gider mi diyeceğim ama onuda seçim öncesi pek zannetmiyorum .
    Sadeleşmeye seçim öncesi gitmesi çok önemli. Bence 7 Haziran'da sadeleşmeye gidecek. Son raporlarda yabancının en çok takıldığı yer yanıltıcı para politikası. Hatta ilk başta tcmb bunu Erdoğan'ı kandırmak için yapıyor diyorlardı, şimdi bizi yanıltmak için yapıyor diyorlar. GLP'den devam etmek arttırılması gereken rakamı yükseltir. Şu an dahi kimse yarınki kompozisyonu bilmiyor.
    Belki %80 GLP'den %20 üst banttan verecek, bunu yatırımcı nasıl tahmin etsin?. Müneccim değil ki.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sadeleşmeye seçim öncesi gitmesi çok önemli. Bence 7 Haziran'da sadeleşmeye gidecek. Son raporlarda yabancının en çok takıldığı yer yanıltıcı para politikası. Hatta ilk başta tcmb bunu Erdoğan'ı kandırmak için yapıyor diyorlardı, şimdi bizi yanıltmak için yapıyor diyorlar. GLP'den devam etmek arttırılması gereken rakamı yükseltir. Şu an dahi kimse yarınki kompozisyonu bilmiyor.
    Belki %80 GLP'den %20 üst banttan verecek, bunu yatırımcı nasıl tahmin etsin?. Müneccim değil ki.
    Sadeleşme düşüncenize %100 katılıyorum ama bunu yapabileceğini heleki tüm fonlamayi glp’den vazgeçip biraz glp biraz üst banttan yapabileceğini üstüne üstlük bunu yapabilmesi icin %8 olan faizi arttırmak zorunda olduğunuzda düşününce pek mumkun görmüyorum . Sadeleşme olacaktır ama 7 haziranda mi onu tahmin etmek zor . Umarım dediğiniz gibi olur

Sadeleşme düşüncenize %100 katılıyorum ama bunu yapabileceğini heleki tüm fonlamayi glpâ€â•den vazgeçip biraz glp biraz üst banttan yapabileceğini üstüne üstlük bunu yapabilmesi icin %8 olan faizi arttırmak zorunda olduğunuzda düşününce pek mumkun görmüyorum . Sadeleşme olacaktır ama 7 haziranda mi onu tahmin etmek zor . Umarım dediğiniz gibi olur
    İktidara çok yakın bir isim olan Prof Oral Erdoğan (aynı zamanda varlık fonu yöneticisi). üstüne basa basa GLP'nin efektif fonlama faizinden ciddi anlamda yüksek ve cezalandırıcı bir seviyeye çekilmesi gerektiğini söyledi.

Yayını dinledim. Adam bunu üzerine basa basa söyledi ve en az 2 kere tekrarladı. Bu söylemlere göre sadeleşme ile mutlaka şu anki efektif fonlama (%16.5) değerine 1 haftalık repo ile yaklaşmak zorunda. Bunu yapmaz ise tüm para politikasını tekrar riske atmış olur.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •