Sayfa 233/1024 İlkİlk ... 133183223231232233234235243283333733 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 1,857 - 1,864 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Borsa farklı arena..Buffett gibi adamlar hisse alıp ömür boyu üstüne yatar... Ve asla piyasa zamanlaması yapmazlar..ama 2008 krizine yakalanan birinin Bu psikolojiden sıyrılması imkansız..yıl 2007. Bi akrabamıza tofaşı öneriyorum miktar 30 bin nerdeyse yarım ev parası..hisse 6 lira. Gel zaman git zaman hisse 4 e düştü..ağustos ayı oldu aradan geçen zaman.. Bendede birikim var..derken hisse şelale gibi düşmeye başladı..gece grafik çiziyoruz olmuyor ne yapsak zarar büyüyor. Bende 2.60 dan dayanamayıp 18 bin TL'lik aldım..hisse bir liraya kadar düştü..en son evdeki bira şişeleri babamın dükkanındaki 2 yıldır alınmayan hurdaları bile sattık. Sonunda 2010 yılında kazandık mı kazandık. Ama sağlık gitti..tecrübeniz yoksa yüklü miktarda paranız varsa borsada yüklü alım yapmayın..yoksa bizim gibi 80 yılda olsn bi düşüşe denk gelirseniz panikle büyük zararla çıkabilirsiniz.

2.  Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Tek kötü tarafı bence bu.
    100.000 bin tl garanti yok ve Bankaların için geçerli olan iflas prosedürü geçerli değil.

1 günde vade var , 32 günüde vade var. Yani günlük faiz gibi bir ürün.
    Samimi diyorum: 2 Gündür deli gibi aktif bono araştırması yapıyorum Şahsi açıdan nakitimi bu bonoya kaydırmayı ciddi ciddi düşüyorum ve bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum.
    Aradaki fark sadece 100.000TL lik garanti değil, Bankaların iflas kuralları ile yatırım kuruluşlarının iflas kurallarının ve denetimlerinin tamamen farklı olması. O yüzden arada en az 3 puan getiri farkı olmalı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Cevaplarınız için gönülden teşekkür ediyorum.
    Ben borsadaki düşük maliyetli hisseleri bozarak nakite döndüğünüzü düşünmüştüm.

Bu arada size hayranım
    Şahsımın yaşı 19 , sizi, Warren buffett ve robert kiyosaki örnek alıyorum. Merkezi kayıt Kurumun ücretleri yüzünden borsadan temettü hisse almayı erteledim

Saygılarımı sunarım.
    Güzel kardeşim, bak yaşın da genç. Ben ve dudu yaşlı. kafamız zor alır ama sen neden faiz topiğini hisse topiğine çeviriyorsun. Hisselerin topikleri var. Genç adamsın , cin gibisin maşaallah, buralara fazla takılma, bizim kafamızı karıştırma. Biz sağlamcıyız, risk sevmeyiz... Dudu maksatlı yapıyor onu anladık.. O bizi sinirlendirerek kendi kayıplarını unutmaya çalışıyor....

Emlak baronları bile 16 Nisan sonrası kredi faizlerinin yükseleceğini söylüyor ki buda 2017 ve sonrası için, ne kadar sürer bilemem ama , bence mevduatta `da faizler yükselecek anlamına geliyor.
    http://emlakkulisi.com/emlakkulisico...eklesti/524572

5.  Alıntı Originally Posted by ihtiyar Yazıyı Oku
    Güzel kardeşim, bak yaşın da genç. Ben ve dudu yaşlı. kafamız zor alır ama sen neden faiz topiğini hisse topiğine çeviriyorsun. Hisselerin topikleri var. Genç adamsın , cin gibisin maşaallah, buralara fazla takılma, bizim kafamızı karıştırma. Biz sağlamcıyız, risk sevmeyiz... Dudu maksatlı yapıyor onu anladık.. O bizi sinirlendirerek kendi kayıplarını unutmaya çalışıyor....
    Özür dilerim.
    gençliğime veriniz. Ayrıca bu topik uzaktan takip edeceğimi belirtmek isterim.

Saygılarımı sunarım.

6.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Emlak baronları bile 16 Nisan sonrası kredi faizlerinin yükseleceğini söylüyor ki buda 2017 ve sonrası için, ne kadar sürer bilemem ama , bence mevduatta `da faizler yükselecek anlamına geliyor.
    http://emlakkulisi.com/emlakkulisico...eklesti/524572
    umutabi doğrudur faiz bir miktar yükselebilir ama bu yükseliş dolar bazında asla yeterli olmayacaktır. 2014 şok faiz artışıda dahil ben dolardaki kaybı TL mevduatın giderdiğini uzun yıllardır görmedim.

7.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    umutabi doğrudur faiz bir miktar yükselebilir ama bu yükseliş dolar bazında asla yeterli olmayacaktır. 2014 şok faiz artışıda dahil ben dolardaki kaybı TL mevduatın giderdiğini uzun yıllardır görmedim.
    Referandumdan Evet kararı çıkarsa Faiz oranı cebren indirecekler. Bu arada Dolar/TL yükselebilir. Çünkü betona ucuz finansman lazım ki Ülkemiz büyüsün. Bizim Ülke politikamız maalesef bu.

8.  Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Referandumdan Evet kararı çıkarsa Faiz oranı cebren indirecekler. Bu arada Dolar/TL yükselebilir. Çünkü betona ucuz finansman lazım ki Ülkemiz büyüsün. Bizim Ülke politikamız maalesef bu.
    bende zaten bu TL faiz konusunda betonculara güveniyorum, en sonunda onlarla ortak bir çıkarım var.betoncuların lobisi tepeden destekli. TL cinin ise bir lobisi yok,oldurmazlarda. tüm stratejimi bu betoncular üzerinden kurdum.

Sayfa 233/1024 İlkİlk ... 133183223231232233234235243283333733 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •