Sayfa 123/1027 İlkİlk ... 2373113121122123124125133173223623 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 977 - 984 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ya ne sadeleşmesi daha ne sade olsun.Aylardır GLP zaten sadeleşmiş faiz oldu,aktif olan o, kullanılan o ,kullanılacak olan o,herkes de bunu biliyor. .GLP asıl faizimiz oldu desek olay bitecek mi.Asıl dertler deve gibi biz kıl la tüyle uğraşıyoruz.Hasta verem olmuş biz ince hastalık dersek hasta için daha iyi olur konu hallolur diyoruz.
    "Geç Likidite Penceresi" nin amacı belli. Bunun dışında kullanıyor olmak bankacılık sistemi üzerinde başka problemlere sebep oluyor olabilir. Şuan likidite problemi olan bankayla olmayan GLP normal fonlama için kullanıldığı için nasıl ayırt edilecek? Sadeleşmeden kasıt bu aslında. Misal konut kredisi düşük diye başka iş yapacaklarda konut almadıkları halde konut kredisi kullansalar sistem nasıl olur?

Doğru Türkiye'nin başka problemleri var ama kuru bitcoinden beter volatil hale getiren merkez bankası.

2. gel gel yapıyor

dikkat..
    “Başkaları aç gözlü olduğunda kork ve geride dur; başkaları korktuğunda ise aç gözlü ol.” Warren Buffett

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    GLP kanunen bir para politikası aracı değil. GLP'nin politika faiziymiş gibi istismar edilmesi bu durumu değiştirmez ve para politikasının yerini tutmaz. GLP saat 5 gibi temerrüde düşen bankaları iflastan kurtaran özel bir sigorta mekanizması.

Bankalar her gün bu mekanizma ile iflastan kurtarılıyor ise yabancı yatırımcı bu çarkın içine girmek istemez. Olay bence çok açık.
    Ha ali veli ha veli ali sanki GLP aylardır dediğiniz amaçla mı kullanılıyor.Herkes olayı biliyor .Bunlar sadece söylem.Asıl dertle hiç alakası yok.Diyelim 7 haziranda sadeleşme oldu iş bitecek mi.Hiç bir şey değişmez.Bu doları buraya getiren güç seçim sonrası eğer seçilirse reisin merkez bankasına karşı aksiyonlarını görmeden kesinlikle doları aşağı çekmez.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    GLP kanunen bir para politikası aracı değil. GLP'nin politika faiziymiş gibi istismar edilmesi bu durumu değiştirmez ve para politikasının yerini tutmaz. GLP saat 5 gibi temerrüde düşen bankaları iflastan kurtaran özel bir sigorta mekanizması.

Bankalar her gün bu mekanizma ile iflastan kurtarılıyor ise yabancı yatırımcı bu çarkın içine girmek istemez. Olay bence çok açık.
    Aynen.!!
    Özellikle kamu bankalarını.!!
    Amaçları günü kurtarmak.!!
    Tüm bankalar komada.!!!
    Batık kredileri Bodrum’da saklıyorlar.!!
    CRASHHHIhiç bir önlem durduramaz..!!
    Hızla KAOSa dogru gidiyoruz..!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

5. Faiz,glp mlp muhim degil..
    Merkez bankasi kalicidir..
    Hukumetler gecici..

Benim onlarca yillik emegimi bir hukumet cikip eritiyorsa,mb bagimsiz degil faiz artiramaz diyorsa..O hukumete olan guven azalir.Bu da sadece dolari yukseltmez.TL nin degerini dusurur..

Su an tl nin degerini yukseltecek tek bir hamle var o da CB nin cikip merkez bankasi bagimsizdir,ne gerekiyorsa bana sormadan yapabilmelidir demesi lazim..Bakin bunu desin iddia ediyorum dunku 300 puan artistan daha fazla etkisi olacak..

Paranin merkezi londraya gidip faizleri indirecegiz,gelin ben size konut satayim denen bir ortamda kimse tl deger kazanacak diye dusunmesin..

Su an acaba bankada ki param yarin ne olur diye dusunen paranoyaklik derecesine getirildiysek kimse kusura bakmasin ama dolarizasyonu engelleyemezler..

Alıntı Originally Posted by kutsi Yazıyı Oku
    Bir yıl için 250 milyar dolardan bahsediliyor, bunun finansmanını nasıl sağlayacağız ? Burda ki imf ile masaya oturmamız güven oluşturur reform vs.... hukukunuz gukuk olmuş... secimden sonra tedbirlerimiz farklı olacak diye muallak bir ortam yaratıyorsunuz, bunu birde paranın maliyeti artı bir zamanda yapıyorsunuz... böyle bir ortamda bırakın sermaye getirmeyi, tr'de olanlar cıkış kapısına bakar..
    Hırsız uğursuz takımı zaten çoktan çıktı sayın kutsi.Ülkerin sahibi çakal paraları dışarı götürdü moktan işe yaramaz posa yı borç aldığı Türk bankaların üstüne yıktı. Ben şahsi olarak bu hırsız takımına boykot uyguluyorum BETER olmadan YETER olmaz.

7.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ha ali veli ha veli ali sanki GLP aylardır dediğiniz amaçla mı kullanılıyor.Herkes olayı biliyor .Bunlar sadece söylem.Asıl dertle hiç alakası yok.Diyelim 7 haziranda sadeleşme oldu iş bitecek mi.Hiç bir şey değişmez.Bu doları buraya getiren güç seçim sonrası eğer seçilirse reisin merkez bankasına karşı aksiyonlarını görmeden kesinlikle doları aşağı çekmez.
    Sadeleşmeye geçilmesi işte tam da seçimden sonra uluslararası *yönetişim* kurallarına göre hareket edileceğinin gösterilmesi için ilk adım. Sonrasına tabii ki bakacaklar. Ama iş buradan başlıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    "Geç Likidite Penceresi" nin amacı belli. Bunun dışında kullanıyor olmak bankacılık sistemi üzerinde başka problemlere sebep oluyor olabilir. Şuan likidite problemi olan bankayla olmayan GLP normal fonlama için kullanıldığı için nasıl ayırt edilecek? Sadeleşmeden kasıt bu aslında. Misal konut kredisi düşük diye başka iş yapacaklarda konut almadıkları halde konut kredisi kullansalar sistem nasıl olur?

Doğru Türkiye'nin başka problemleri var ama kuru bitcoinden beter volatil hale getiren merkez bankası.
    Hayır merkez bankasının hiç suçu yok.Olay bu kadar borç yapmamızda.Merkez yapacağı hiç bir aksiyonla ana konuları çözemez.Yani ideal bir faiz var ideal bir sistem var merkez bankası bunu bilmediği için mi bu kadar sıkıntı yaşanıyor.Hiç alakası yok asıl derdimiz borcumuz çok paramız yok ve kurduğumuz sistem hala borcu artırıyor.Merkez bankası ne yapsın.Üretim mi yapacak,ihracat mı yapacak ne yapacak adamlar.

Sayfa 123/1027 İlkİlk ... 2373113121122123124125133173223623 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •