Sayfa 615/637 İlkİlk ... 115515565605613614615616617625 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,913 - 4,920 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Hey allahım dayağı yemişiz (Ben de dahil güneşten baya içeri girdim)Ahmet dövecek ,dedin mehmet dövdü naber mealinde mesaj geliyor ne diyeyim.Acımadı ki mesajlarından sonra değişik bir mantık da sizden geldi, ne diyeyim haklısınız ben dünya krizi gelecek diye bekliyordum, biz ülke olarak acele ettik.Öngörüme göre 2 yıl içinde dünya krizi de gelecek hem de öyle böyle değil.Ben cidden bu forumdaki arkadaşların mantığını çözemiyorum, haklı olmaya ne kadar meraklısınız.Ya tamam siz haklı olun ben haksız olayım, sonuç olarak ne diyorsunuz ,bu fiyatlar uygun mu hisse alacakmısınız, bu ara onu yazsanıza asıl,ben fikrimi yazdım, siz de yazın bu fiyatlar uygundur, ben hisse alımı yapıyorum falan diye yazın da düşüncelerinizi öğrenelim.Gerçekleri görmek acı da olsa ,sonuçları itibariyle her zaman daha iyi ve zorunludur.
    Yasim 33..Borsa yatırm tarihim yaklaşık 6 senelik......Bu 6 senede neler yaşandığı ortada... Bu sure içinde hiç gir çık yapmadım.... Devamlı topladım.... Ama ilk alımı mi 2012 sene seninde yüklü yaptım (elimdeki tüm birikim) Gecen altı senede ilk portföyünün iki kati kadar daha yatırm yaptım.... Yaptığım 3x yatırım 15x oldu.... Portfoyun hep tek kagit tan oluştu.... Portfoyu 3 ana kağıtla buraya getirdim...su an da full maldayim.....çıkmayı da duusnmuyurum.... Kağıttan aldığım temettü beni bi sene rahat gecindirecek duzeyde...... Yatırım yaptığım firma ilk çeyrekte cirosunu geçen seneye göre yüzde 50 artttidi... Ama malum piyasa koşulları nedeniyle fiyat zirveden yüzde 20 geri çekildi.....

2.  Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    Yasim 33..Borsa yatırm tarihim yaklaşık 6 senelik......Bu 6 senede neler yaşandığı ortada... Bu sure içinde hiç gir çık yapmadım.... Devamlı topladım.... Ama ilk alımı mi 2012 sene seninde yüklü yaptım (elimdeki tüm birikim) Gecen altı senede ilk portföyünün iki kati kadar daha yatırm yaptım.... Yaptığım 3x yatırım 15x oldu.... Portfoyun hep tek kagit tan oluştu.... Portfoyu 3 ana kağıtla buraya getirdim...su an da full maldayim.....çıkmayı da duusnmuyurum.... Kağıttan aldığım temettü beni bi sene rahat gecindirecek duzeyde...... Yatırım yaptığım firma ilk çeyrekte cirosunu geçen seneye göre yüzde 50 artttidi... Ama malum piyasa koşulları nedeniyle fiyat zirveden yüzde 20 geri çekildi.....
    budur.......

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

3.  Alıntı Originally Posted by onelle Yazıyı Oku
    budur.......
    Tek kağıt olduğu için kazanç olsa da bence bu değildir.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Full nakitte olan kriz dibinde mal alamaz.
    Full hisede olan tepelerde mal satabilir belki.
    Bu nedenle tum hisseleri sifirlamamak gerekir.
    Ben o hatayi 2006 da yaptim.
    En cok pisman oldugum hatta tek pisman oldugum hisse Tuprs oldu.
    Onu satmayip tutmali imisim.
    25.50 den satmistim o tarihte sonra kriz dibinde 10 TL gordu ama bugune kadar 12 yilda toplamda 50 TL temettu vermistir.
    Birisi girip baksin toplasin son 12 yillik temettulerini.
    Syg,
    Brüt 52,2337 TL
    Net 44,5262 TL

Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    Dolar 2012 de 1.60 falan desek bugün yaklaşık 3 kat arttı.Sizin potföy 5 katına gitmiş.Borsa gibi bir mecrada olduğunuz için risk de göz önünde bulundurulursa eh fena değil denebilir.Temettü işine gelince şu anda uzun vadeli eurobond faizleri dolar bazında yaklaşık yıllık yüzde 7.5.Yani yüz bin dolar yatıran risksiz yıllık 7500 dolar alır yani aylık 625 dolar.Temettü verimi bunu geçmediği sürece ben karda demezdim kendime.Dolarlar yerinde kalacak yükselişinden para kazanacaksınız garantili yıllık yüzde 7.5 kar alacaksınız sizin potföyü dolara çevirin hesabı bir daha yapın temettü geliri eurobond faizini geçiyor mu,sonra tekrar değerlendirelim olayı isterseniz.

Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    Son cümleniz varya işin püf noktası orda.1 yıl sonra aynı cümleyi yazıp yüzde kısmına da 40 50 falan yazmak zorunda kalırsanız borsa için ne düşüneceksiniz.Tek kağıt için çok iyi kar etmişsiniz.Ben zirveden yüzde 20 düşüşü görünce kesin çakar çıkardım.Ha bu arada arkadaşlara bir öngörümü yazayım seçimleri takiben sonuç ne olursa olsun genel temayül borsada bir rahatlamadır.Kardaki hisseleri çakmak ,zarardan kurtulmak için mükemmel fırsatlar olur o günlerde, ben aksadaki zararı o şekilde kurtarmıştım.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Sunu da unutmayalim.
    Boyle ortamlarda hep kazananlar yazarlar.
    Kaybedenler pek ortalikta gorunmezler.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Dolar 2012 de 1.60 falan desek bugün yaklaşık 3 kat arttı.Sizin potföy 5 katına gitmiş.Borsa gibi bir mecrada olduğunuz için risk de göz önünde bulundurulursa eh fena değil denebilir.Temettü işine gelince şu anda uzun vadeli eurobond faizleri dolar bazında yaklaşık yıllık yüzde 7.5.Yani yüz bin dolar yatıran risksiz yıllık 7500 dolar alır yani aylık 625 dolar.Temettü verimi bunu geçmediği sürece ben karda demezdim kendime.Dolarlar yerinde kalacak yükselişinden para kazanacaksınız garantili yıllık yüzde 7.5 kar alacaksınız sizin potföyü dolara çevirin hesabı bir daha yapın temettü geliri eurobond faizini geçiyor mu,sonra tekrar değerlendirelim olayı isterseniz.
    Temettu verimi bunu gectigi anda bundan cikip hisse senedine girmek icin cok gec olur.
    Yani demek istedigim, en son soyleyecegimi en basda soyleyeyim, ikisini birden yedirmezler.
    2001 de 2030 vadeli bir eurobond vardi.
    Getirisi %16-17 ye yukselmisti deger kaybi nedeni ile.
    Dolar kuru da 1.7-1.8 TL idi.
    Bist endeksi de 3.77 den 0.50 cente dusmustu bu surecte.
    Simdi geriye bakarak, gavurlarin retrospective dedigi gibi o sartlarda o denklemde ne alirdiniz?
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 615/637 İlkİlk ... 115515565605613614615616617625 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •