Sayfa 622/637 İlkİlk ... 122522572612620621622623624632 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,969 - 4,976 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    Sayın hakem.... Acaba yazdıklarımı okumadan mi cevap verdiniz yoksa sırf borsadan para kazanılmaz tezini desteklemek için mi bu yorumu yaptınız anlamadım.... Ben 2012 de portfoyun x kısmını aldigimi, kalan 6 senede 2x kısmını aldgimi belirttim.... Siz tüm portföyü 1.60 dan hesaplamisiniz....zorlmaninda bu kadarı olmaz.....

Gelelim temettü işine... Gecen 6 sende bir defa temettü aldım... O da gecen sene... Son pozisyon aldığım kagit..... Yani bu zamana kadar temettü veririm sıfırdi.... Ama euro bonda göre kaç kat kazanmasım bi hesaplayın... Dolar kurunu da ortalama alın en düşükten değil.... Madem bi hesap yaptınız.... Şimdi tekrar bi yapanın bakalım.... Hangisi karlı....
    Hey allahım bu arkadaşlar beni valla buraya yazmaktan soğutacaklar)))))))Borsadan para kazanılmaz tezi olan adam 25 yıldır borsaya girer çıkar mı.Ne diye zorlayayım konuyu.Dövizin yıllık eurobond faizinide hesaba kattınız mı acaba.Yıllık yüzde 7 dolar faizini de hesabınıza katın.Neyse 5 değil 10 kat da kazanmış olabilirdiniz öyle kağıtlar da var borsada ,yazdıklarım değişmezdi sn ctuğrul diye bir yorumcu üstad vardı onun dediği gibi geminin arkasındaki dalgaların yönüne bakarak geminin nereye gideceği bilinemez.Eurobondun getirisi garanti ve devamlı olacak.Borsada da bu garanti var diyorsanız elbet borsada kalın hatta lotunuzu artırın.Ama lütfen zorlamanın bu kadarı olmaz falan, diye garip cümleler kurmayın.Size istinaden getiriniz iyi diye yazdım zaten.Arkadaşlar ben buraya haklıyım benim dediklerim olacak diye yazmıyorum.Birşeyler öğreneyim diye foruma girer ,yazılanları okurum ben.Kendi bildiklerimi zaten biliyorum başkaları ne diyor fikirlerim doğru mu diye kendimi test etmek için foruma girerim ben.Sayın dudu ,sn wıseınvestor,human ve diğer arkadaşlardan da baya bir şey öğrendim sağolsunlar.Olumsuz düşünüyorum diye yazmıyayım mı anlamadım ki.)))))))))))

Aslında borsadan kazanılan para başka hiç bir yatırım enstrumanında yoktur.Asıl düşüncem bu.Ama işte altın zamanı ve fiyatı yakalamak lazım)))))))))

Hadi altın olmasın da gümüş zamana da razıyım)))))))))Ve dahi bronz.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Döndük dolaştık, borsa kumar, borsacı-kumarbaz sonucuna vardık

Bence sorun, hisse getirileri konusunda aşırı beklentilere sahip olmakla alakalı. her yıl %30-40 artsın, ve hiç eksi olmasın istiyoruz. Böyle bir dünya yok maalesef.

Basit bir soru soracağım, aktif bir şekilde yatırımları yöneterek, uzun vadeli yatırım mantığı ile, yıllık ortalamada enflasyon+%10 kazanılabileceğine inanıyor musunuz? bunu dolar bazında %10 getiri olarak da alabilirsiniz? Sizce mantıklı bir hedef mi bu? Eğer zor, hatta imkansız görüyorsanız bir an önce borsaya veda edin derim. Yok mümkün, ama yeterli olmaz diyorsanız. O zaman yaptığınız işi daha iyi yapıp, ya da ek gelirler lede ederek daha çok kazanmaya çalışın derim.

Yıllık enflasyon +%10 getiriyi beğenmeyenlerin büyük ihtimalle mevcut gelirleri-birikimleri düşüktür, ondan beğenmiyordur. Bana enflasyon +%10 getiriyi garanti eden olursa, tüm portföyü hemen teslim edebilirim şahsen. Mevcut birikimimle %10 reel kazanç bana yeter hatta artar bile.
    %10 tam ideal bir hedef kararında hedef ne eksik ne fazla, 15-20 boyunca %10 istikrarında gidersem süper olur. Tabi bunu resmi enflasyona göre yapmamak lazım mesela bu sene kişisel enflasyonum %17-19civarı olacak gibi %28 tl bazlı getiriyle seneyi kapatmam lazım.

fazlası olursa ne ala , az olursa seneye tamamlarız sağlık olsun.

Kısa vadede yüksek getiri bekleyip borsada oyun oynayanlar , vakit kaybediyorlar gitsin iddaa oynasın dünkü şampiyonlar ligi finalinde real madride oynayabilirlerdi 90dakika da %50den fazlasını kazanabilirlerdi ama patronun kağıdı yukarı sürmesini beklemeyi tercih ediyorlar
    YTD

5.  Alıntı Originally Posted by dividend Yazıyı Oku
    Tek kağıt olduğu için kazanç olsa da bence bu değildir.
    Bolenlerin hali ortada.. Daha iki ay öncesine kadar söyle güzel böyle mükemmel kagitlar vardı.... Bende bolecek olsam bu dipsiz kuyu gibi düşen kagitlardan alacaktım muhtemelen... 6 senede geldiğim yolu 2 ayda geri dönecektim.....

Bu 3 kagida yatırm yaptığım dönemlerde borsada başka alacak kagit görmedim.... Görsem bolerdim..... O bahsedilen mükemmel kagitlar benim için hiç mükemmel olmadı...... Kagit seçme stratejim biraz değişik ve Allah vergisi bi sabra sahibim......

Kaldiki küçük portföylerin bölünmesinin bi anlamı yok.....

Şimdi hisseleri kendine göre değerle... Belirleyecegin 10 kağıttan en fazla ikisi önünüzeki 5 senede enflasyon üstü kazandiricaktir bu ülkede buna emin ol.... Kalan 8 kağıttan zarar yazacağın için totalde zararda olacaksın...

Bu portföy bölme hikayesi nerden geliyor söyleyeyim..... Su Amerikada milyarlarca dolar yöneten adamalrin yazdığı kitaplardan.... Adamının 100 milyar doları USA borsalarında yönettiği gibi biz bi kac binlirayi TR borsalarında yönetmeye calsiyuruz.....

Benim portfoyum yatırm yaptığın kağıdın 3-4 günlük işlem hacmine eşit.... Endişeli miyim? Hayır.. Gayet rahatım...

Bu seçim muhabbetleri başlamadan önce borsada beyendigim 3 kagit vardı... 3 u de bu periodda çok az zarar gördü.....

Hata borsada değil... Bizim stratijilermizde bence.... Doğru kağıdı bulabilmek bir zanaat....

Miriel öğrenci, yazılanları okumuş analizini yapmış, zamanında çıkmış dolarını almış, karını cebine koymuş,zamanını bekliyor.Ben okuduğunu anlama ve matematik özürlülere onun yolunu tavsiye ederim. 25 yıldır borsaya girer çıkarım.Hala borsadayım,totalde kardayım.Gene kağıtlarımdan karlı çıkacağım.25 yıl sonra kafası bu işe basmayan bu satırları okuyan çoğu arkadaş ,borsayı duyunca kafayı öbür tarafa çevirip küfrü basacak.En azından ben okuduğum arkadaşlardan bir ikisi hakkında eminim buna.

Şöförlükte en çok kazayı kendini usta zanneden acemiler ve kendine aşırı güvenen ustalar yapar.

8.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Miriel öğrenci, yazılanları okumuş analizini yapmış, zamanında çıkmış dolarını almış, karını cebine koymuş,zamanını bekliyor.Ben okuduğunu anlama ve matematik özürlülere onun yolunu tavsiye ederim. 25 yıldır borsaya girer çıkarım.Hala borsadayım,totalde kardayım.Gene kağıtlarımdan karlı çıkacağım.25 yıl sonra kafası bu işe basmayan bu satırları okuyan çoğu arkadaş ,borsayı duyunca kafayı öbür tarafa çevirip küfrü basacak.En azından ben okuduğum arkadaşlardan bir ikisi hakkında eminim buna.
    Borsayi falan bırakalim simdi ..Siz once iletişim kurmanın temellerini öğrenin..... Siz gerçek hayatta bulunduğunuz bir ortamda isim zikretmeden insanlara hakeret ediyor musunuz... İsterseniz deneyin.... Mesela arkadaşlarınızla beraberken "aramızdan bazılari gerizekali" diyin. Bakın ne oluyur....

Burada klayevenin arkasına saklanarak topuktekilere hakeret etme gibi bir cabada bulunarak hayattaki iflasınızi açıklamasını zaten... Borsada kaz*****z ne yazar....

Sayfa 622/637 İlkİlk ... 122522572612620621622623624632 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •