Mantığımı açıkladım....Gelecek 10 senede kaç tane "10 adet hisse" enflasyon üzeri getirecek? Bakalım geçen 10 senede kaç tane "10 adet hisse" enflasyon üzeri getiri sağlamış? Enflasyon üzeri getiri sağlayacak 1 adet hisse bulmak, enflasyon üzeri getiri sağlayacak 10 adet hisse bulmaktan 10 kere daha kolaydır...
Ne zaman böleriz?...şu zaman...Sizin portföy büyüklüğünüz topladığınız kağıdın işlem hacmi gereği istediğiniz zaman çıkmanıza elvermediği zaman...Yani pörtföy büyüklüğü/kağıdın işlem hacmi....Bu da kingsailor rasyosu....
Yok bunu yapmıyorda küçük portföyü bölüyorsan demek ki aldığın kağıtlardan emin değilsin....Emin olmadığın kağıdı da neden aldın diye sorarlar...
Bunlar hisse senetleri arası portföy bölümü tabiki.....işin içine dolar almak altın almak giriyorsa değişir....O zaman beklenti nedir? Agresif kazanmak mı? Yoksa mütevazi kazanç mı....
Benim hedefim çok büyük bir meblaya ulaşmak...O yüzden bu yönü deniyorum....Şimdilik büyük diyebilirz....Çok büyük olması için uğraşıyorum..Onun için kingsailor rasyosu elvermediği halde pozisyonumu tutuyorum....
Denebilir ki risk alıyorsun....Evden dışarı çıkmakla bile risk alıyoruz sonuçta.....Ama tek kağıtta pozisyon alarak, en düşük risk en yüksek getirinin şekillendiğine inanıyorum.....
Şimdi başka bi konu var....Anlatması biraz zor....Hayatta bir çok kişi aynı şeyi yapıyor....Herkes araba kullanıyor....herkes yemek yapıyor....herkes giyiniyor.....herkes konusuyor...herkes yatırım yapıyor....
Ama bazıları bu işlerde diğerlerine fark atıyor....İşte bazı kişiler bazı konularda doğuştan yetenekli....
Bunu neden söyledim....Hepimiz forum kullanıyoruz....Ben bi kişinin ilgilendiği kağıdı merak ettiğimde çok sorma ihtiyazcı duymuyorum....Sormaya gerek yok....Bunu öğrenmek çok basit....
Yer İmleri