Sayfa 238/1027 İlkİlk ... 138188228236237238239240248288338738 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 1,897 - 1,904 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by xxnadu11 Yazıyı Oku
    Bizde anlattık ama bunlari varyemez arkadaşlar yaşın kac vs.. diye konuştular.
    Burada yazılanlar turkiye ekonomisi hakkında hepsi doğru ama. Gerceklesmeler var. Soyle ki siz şimdi bilseniz 2 ay sonra dünya da kriz olacak ne yaparsınız.
    Dün size yaşınız kaç diye ben sormuştum..şimdi var yemez mi oldum..

Ayrıca neyi anlattınız, doların yok olacağını mı?..TV'yi seyretmiyorum, orada mı konuşuluyor bunlar?

Ayrıca yaşınızı halen merak etmekteyim..öğrendikten sonra dolar konusunda iki kelam edecektim ama söylemediniz..bunun yerine Jim Rickards'ın yazısını gönderdiniz..

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Erkin Şahinöz, bu macroekonomik göstergelere göre BATTIK diyecekti ama söyleyemedi.
    Durum vahim demekle yetindi. Daha global krizimiz var son çeyrekte dedi.
    2008 de ucuz atlatılan kriz bu sefer bizi perişan edecek demeye getirdi.
    Abbasın 15 mayıs Londra ziyareti fiyaskoyla bitmiştir.!!!
    Sıcak para baronlarına ne kadar yalvarsada abbas çizik yemiştir.!!
    Yarın MB başkanı ve ingiliz Mehmet’in Londra seyahatı..!! Sadece içerde yerlileri yandaş medya işbirliği ile uyutarak beklenti yaratmak içindir.!!
    Kimse Gaza gelmesin.!!!!
    Her gün dünyanın önde gelen medyasında,
    Abbas ve Ekibine güven kalmadığı dair açık seçik beyanlar yayınlanıyor.!!
    Ekonominin enkaz durumda olduğunu dışarda herkes biliyor.!!
    https://m.youtube.com/watch?v=7iTMYjaAzlQ
    https://m.youtube.com/watch?v=joqThvfw2dE
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

3.  Alıntı Originally Posted by drheart Yazıyı Oku
    https://youtu.be/iC0R7z3nj9U

HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    bakkk amcamin yediğiii naneyee,[emoji28] testosteron kalıba sığmamışss [emoji28][emoji28][emoji28]

4.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Abbasın 15 mayıs Londra ziyareti fiyaskoyla bitmiştir.!!!
    Sıcak para baronlarına ne kadar yalvarsada abbas çizik yemiştir.!!
    Yarın MB başkanı ve ingiliz Mehmet’in Londra seyahatı..!! Sadece içerde yerlileri yandaş medya işbirliği ile uyutarak beklenti yaratmak içindir.!!
    Kimse Gaza gelmesin.!!!!
    Her gün dünyanın önde gelen medyasında,
    Abbas ve Ekibine güven kalmadığı dair açık seçik beyanlar yayınlanıyor.!!
    Ekonominin enkaz durumda olduğunu dışarda herkes biliyor.!!
    https://m.youtube.com/watch?v=7iTMYjaAzlQ
    https://m.youtube.com/watch?v=joqThvfw2dE
    Düşülen duruma bak para dilenmek veya güven ortamını yeniden sağlamak için her hafta İngiltere yollarına çıkıyoruz. Dolar şu olur bu oluru geçtim düştüğümüz durum hüzün verici. Yabancının bize bakışı bu saatten sonra belki ince gelirse bir nebze değişir. Yoksa bu kırılgan yapıya ve otoriter yönetime kimse bu saatten sonra kolay kolay güvenip para getirmez hatta olanı nasıl kurtarsam derdine düşer.

Elin parası ile bolluk buraya kadarmış.

5. Şuan en büyük hedeflerini söyleyeyim seçimlere kadar kuru baskılamak çünkü kur yukarı giderse onlarda gidecek bunu iyi anladılar. Umarım bir yol kazası olmaz seçimler zamanında, demokratik ve hukuk kuralları içinde dalaveresiz gerçekleşir.

6. Paylaşımları okuduğum ve anladığım kadarı ile gerçekten doların 7/ hatta 10 olacağını düşünen ve bu yolda seneryo oluşturmaya çalışan dolar yatırımcısı topiği ve doğal olarakta bu günlerde çok hareketli... peki.... Bir düşünce usd /TL 4,93 son dalga hedefi ve olumsuz fiyatlamalar ın fiyatlamanın içinde olduğunu, yaklaşık 30 aylık yatay bir usd/TL kuru oluşabileceğini düşünenler yok mu? Acaba...
    hakuna matara....memento mori.

Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Paylaşımları okuduğum ve anladığım kadarı ile gerçekten doların 7/ hatta 10 olacağını düşünen ve bu yolda seneryo oluşturmaya çalışan dolar yatırımcısı topiği ve doğal olarakta bu günlerde çok hareketli... peki.... Bir düşünce usd /TL 4,93 son dalga hedefi ve olumsuz fiyatlamalar ın fiyatlamanın içinde olduğunu, yaklaşık 30 aylık yatay bir usd/TL kuru oluşabileceğini düşünenler yok mu? Acaba...
    Valla yok bence o düşüncede kimse kalmadı memlekette

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Dublin/Manchester/Sofia/Galway
    Gönderi
    1,551
     Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    usd /TL 4,93 son dalga hedefi ve olumsuz fiyatlamalar ın fiyatlamanın içinde olduğunu, yaklaşık 30 aylık yatay bir usd/TL kuru oluşabileceğini düşünenler yok mu? Acaba...
    30 ay kısa bile. N.Ş.A'da 3.50'den değerli değil dolar. Ama bu 10 günde veya 2 ayda 5-6-7'ye gidebileceği gerçeğini değiştirmiyor.
    Bu oynaklık hükümetin ve herkesin dediği üzere spekülatif. Ama spekülasyonu yapan ve seyretmek bir yana piyasaya zıt giderek hepsine zemin hazırlayan da kendileri.
    Ekonomik krizin 2001'e kıyasla o kadar büyük olduğunu da düşünmüyorum. Yalnız yapısal farkı var. Imf den veya ordan burdan gelecek parayla da çözülmeyecek bir kriz. Yani yapısal reform olmadıkça gitgide büyüyecek. Bugün 10milyar lazımsa yarın 20 lazım olacak.
    Ve mevcut yönetimde dediğim dedik diyip yapısal reform falan yapmıyor, yetmediği gibi parayı betona kredi vermeye devam ediyor.
    Zaten doların çıldırmasının sebebi de bu. Kimse gerçekten krizi çözmeye yönelik adım atmaya yanaşacaklarına inanmıyor.
    En basitinden tayyibin gönlü olsun diye hala glpden faiz artırılıyor. Sadeleşmenin adını ağızlarına dolar 5 olunca zor aldılar.
    Yani aslında gerçekten çok büyük bir kriz yok.En azından şimdilik. Teorik olarak İspatlarımda...
    Esasen kriz'in geleceği Davutoğlu gittiğinde ve 15 temmuzda belliydi. 2 senedir kriz oyalanıyor. Bu kadar büyük rakamları 2 sene oyalayamazsınız. Yani dün 1 olan rakam bugün birden 15 olmadı. Makro veriler gıdım gıdım bozuluyor hala.
    Dolar makronuzu ......şeyaparım lan! diyip çıldırarak kriz algısını hepimizin beynine mıhlamasaydı daha da oyalanırdık.
    Hani herkesin hah bu sene kriz çıkar akp gider, hah bu sene kriz çıkar akp gider dediği kriz epeydir var ama bu bizim eskisine göre kıyasla anladığımız tipte bir kriz değil.
    Yalnız bir fark var, o tip bir krizde doğru adımlar atılınca parayla birlikte kısa sürede krizden çıkarsınız.
    Biz doğru adımları da atsak, parayıda bulsak krizden çıkışımız girişimiz gibi uzun olacak.
    Ytd

Sayfa 238/1027 İlkİlk ... 138188228236237238239240248288338738 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •