genel alıcı kurumlar / satıcı kurumlar
ilk 5 kurum bazında
![]()
genel alıcı kurumlar / satıcı kurumlar
ilk 5 kurum bazında
![]()
günaydın.kapa düşen bu vesbe alışı nedir şimdi? 54.847 ₺
Son düzenleme : 6.sense; 29-05-2018 saat: 09:42.
Sevgili paydaslar,
Sanirim cevaplamamiz gereken bir soru var. Dun itibariyle Vestel Elektonik hisselerimizi almaya tekrar baslamis. Su anda VESBE'deki payi 94.65%. Hisseleri almaya devam ederse uzerinde tartismamiz gereken 3 ihtimal var:
1- Hisseleri almasinin nedeni hisse fiyatini hakettigi seviyeye cikarip ordan yabanciya blok satis yapma istegi. Sirketin ortalama 13% FAVOK marji ve 1 milyar Euro ciroyla yilda 700 milyon TL FAVOK uretme potansiyeli dusunuldugunde su anki 1.8 milyar tl lik piyasa degeri gercekten komedi. Zorlu hisse fiyatini 7-8 FD/FAVOK carpani ile 25-30 TL lere getirip oradan sirketin 10-15% inin satisini yaparsa 700-800 milyon TL lik bir gelir elde edebilir. Cok mantiksiz bir ihtimal degil.
2- Hisseleri toplayip borsa kotundan cikacak. Tam bir cashcow a donusecek olan VESBE yi borsa disinda diger grup sirketleri icin istedigi gibi sagacaklar. Bildiginiz uzere Zorlu Holding Vestel Elektronik i, Vestel Elektronik de VESBE mizi somuruyor grup ici borclarla. Bu da mantiksiz bir ihtimal degil. Fakat bildigim kadariyla hisselerin 98% ini toplamak zorunda, kemiklesmis VESBE yatirimcisini dusununce 98% e cikmasini cok zor goruyorum.
3- Biz yatirimcilari dusunerek kotu piyasa kosullarinda hisseye iyi niyetli bir sekilde destek olmak icin hisse alimi yapiyorlar.
Siz ne dusunursunuz Zorlu nun yapmak istedigiyle ilgili?
----------------------------------------------
ben 1 nolu seçeneği güçlü göruyorum .....
Zaten o yüzden şu anda 80.000 lota yakın pozisyon aldım , düşürselerdi 100 e tamamlıcaktım. VESBE yatırımcısı bilinçli yatırımcı, kimse kelepirden vermez..... ancak emeklilik fonları ve yatırım fonlarını kolay alırlar..... 2020 hedefim var boşa konuşmuyorum.... Bu yatırımlar boşa değil ve VESBE ye fazlasıyla güveniyorum .
Merak ettiğim acaba burada yazılım robotu bağlıydı , bu patronun mu yoksa akbaba speğinmi ? Yani 1.5 yıldır baskıyı kim yapıyor? İşte layık olduğu değerlere gelmedikçe bizden lot alması zor, DENİZ Yatırımı görünce bu kesin patron alışları diye içime doğdu bugünde KAPA açıklama düştü . Şimdi yarınlara daha keyifli bakıyorum..... VESTL in alımları devam edecektir..... Fiyat yukarı çıktıkça Emeklilik fonlarının pozisyonlarıda gelecektir kesin..... ve diyorum bence miladımız 2018 6 aylık bilançolar........ Trendimizin başlangıcını 2018 6 aylıklar oluşturacaktır diye inanıyorum ...... PATRON , şirketine inananları mağdur etme ve bizleri ödüllendir..... Haydi PATRON yapabilirsin.......
-------------------------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir...
Satmayin , her halükarda elde durması elzem
1 ve 2 aynı anda geçerli diye düşünüyorum.
uzun süredir aklımda ama kimseyi yanıltmamak için burada zikretmedim. bence amaçları hisseyi kot dışına çıkartmak. ortalama fiyatı mümkün olduğunca düşük tutma derdindeler. ytd...
Bende aynı düşünüyorum. Samsung ile anlaşmış lar. Yükselmesini diye açıklamıyorlar. SPK ya şikayet etmek gerekir. Acaba kaç lot dışarıda. Onu toplamak için kaça kadar cikar
Yer İmleri