--------------------------------------------------------------
O varsayýmý arkadaþýmla bende düþünüyoruz... böyle bir ihtimal dahilinde olabileceklerini... Yýllar önce ayný olasýlýklar BOSSA hisselerindede vardý....Orasýda sýðdý , ordada yüklü almýþtým , patron üstüme oynadý 1-2 yýl pich etti, borsa kotundan çýkarýcaklar diye düþünüyordu paydaþlar forumda..... çýkmadý ve ben sattýktan sonra 7 ye katladý![]()
Þimdi VESBE ye gelince , þunu özetlemek isterim , bu senet 12 tl lerde bile kademelerde satýcýlar yoktu ve hepimizin hedefleri yüksek beklentiler içindeyiz... þu anda 9.30-9.60 aralýðýndan VESTL 138.000 adeti 2 günde topladý öylemi ? Siz kimi kandýrýyorsunuz ??? yada kandýrdýðýnýzý sanýyorsunuz ? Daha önce yazdýðým gibi geçen hafta yatýrým fonlarýnýn mallarýnýn çoðunluðunu ben kaptým en az 30.000 adet.... bence bunlarý bile kendileri almayý planlýyordu , baský olarak yazdýrmýþlardý ,ama benim arka arkaya çizebileceðimi hayal bile etmediler.... son 2 gündür olanlara gelince , aylardýr bizleri baskýyla yýldýrýp bekletip , her fýrsatta aþaðý çekip ezen robotlar , anlaþýlan VESTL için mal toplamýþ olmalýki , iki gündür karþýlýklý iþlemler yaparak , resmi açýklama ile þu kadar VESBE topladýk diyorlar...... beni kimse 2 günde 138.000 lotu bu fiyatlardan yeni aldýklarýna inandýramaz... ben yemem....
Þayet borsa kotu dýþýna çýkarma hayalleri varsa , benim bu senetleri ortalama masallarýyla vermek zorunluluðum yok , vermemde.... Bu olasýlýðýnda oldukça düþük ihtimal olabileceðini düþünüyorum .... Çünkü bir þirket neden borsa kotundan çýkmak ister , mesela AKFEN holding ..... hesaplarýnýn incelenmesini istemez ve karlarý sadece kendine saklamak ister.... aldýðý kaymaklý ihalelerin açýða çýkmasýný istemez ve þirket tümüyle kote dýþýna çýktý ...... VESBE kote dýþýna çýksa bile VESTL halka açýk olduðundan her türlü denetleme devam edecektir.... Sonuçta halka açýk þirketin hesaplarý , tahminimce alt grup þirketleride konsalide olunca denetleniyor diye biliyorum , yanlýþým varsa biri düzeltsin .......
Benim düþüncem þudurki , 1 yýldan fazla süredir baskýyla bir þekilde mallar toplandý...þimdi bu toplananlarý zaman içinde topluyoruz izlenimi verip , kademe kademe fiyatý yukarý çekip alabildikleri kadar senet toplamak istiyorlar... zaten %20-30 prim yaptýrsalar, emeklilik fonlarýndada çözülmelerle en az 1 milyon lotuda hesaplarýna geçirirler... Bunlar 2. çeyrek bilançoya kadar zigzag hareketlerle , silkeleyip bizdeki pozisyonlardanda almaya çalýþacaklar..... ama þunu kafalarýna sokmalarý gerek , bizim bu fiyatlardan verecek VESBE miz yok. ben þimdi merakla yatýrým fonlarýnda kalan 35.000 lot ve emeklilik fonlarýndaki 1.2 milyon lotun ne zaman çözülmeye baþlayacaðýný takip edicem , çünkü ne zaman ki o pozisyonlarý alýrlar , arkama yaslanýr , keyifle izlerim.....
ben hala yukarda scrat rumuzlu arkadaþýn 1 nolu seçeneðin iþleyiþe konduðunu düþünüyorum.... Malum 3 yýldýr düzeltme sürecinin sonuna geldiðimizi , bu esnada yatýrýmlarýmýzýn devreye girdiðini ,artan adet satýþlarýn ve tl kaybýnýn ihracatta bizi mutlu edeceðini, üstüne bir ekstra yatýrýma daha baþladýklarýný bunuda sanýrým 1 yýla bitirirler diye tahmin ediyorum ve de neden bilmiyorum ama büyük bir þirketle OEM anlaþmasý yaptýklarýný ve bize bunu henüz duyurmamýþ olabileceklerini.... böyle düþünme nedenim %85 kapasitede olan bir þirketin yaptýðý ilave büyük yatýrýmlar..... Yani yine vurguluyorum 2020 de bir VESBE yatýrýmcýsý olarak beni mutlu ve keyifli günlerin beklediðine inanýyorum .....
2018 sonu kar beklentim hisse baþý 1.80 - 2 tl civarý..... bunun 2020 de en az 2.5-3 tl arasýnda olabileceðini düþünüyorum .... 2020 mayýsla beraber 2 kere temettü alsak senet bugüne göre 7.20 ye düþer en az , 2020 F/K sý bugüne göre 2.5-3 ...... Borsada beklentiler satýn alýnýr....
VESBE nitekim bu yatýrýmlar bittiðinde , olasý büyük iþ iliþkileri de gerçekleþirse ve arkasýndan yüksek karlar geldiðinde , VESTL elindeki %5-15 arasýný yeniden yüksek fiyattan halka arz yapabilir, bunuda VESTL e finansman kullanabilirler.... bu olasýlýk kuvvetli .... Patron hadi mutlu et , çýldýrt bizi ;) VESBE ye inanan bizleri ödüllendirme vaktin geldide geçiyor bile....
---------------------------------------------
Forumda yazdýðým yorumlar tümüyle düþüncelerim ve analizlerimden ibarettir...... yatýrým tavsiyesi deðildir....

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri