Benim şahsi düşüncem ve olmasını istediğim ; VESTL pek çok alanda büyük yatırımlar yapıyor , Elektrikli Oto girişimleride çıktı .... Zaten pek çok alanda girişimlerden ötürü borçlanmalar yapıyor....
VESBE burada parıldayan bölümü..... İlave yatırımlarla bunu parlatıyor, yakında bilançoda bunu desteklediğinde , fiyatın kelepirliği ortaya çıkacaktı . Bu yüzdende şirket önceden alımlara başladı. Ben şirketin öncelikli hedefinin VESBE fiyatının layık olacağı fiyatlara çekmek olduğunu düşünüyorum . Sonuçta geçen sene VESTL ne açıklama yaptı , borsaya açık elimizde bulundurduğumuz %5 lik kısmı satacağız... Neden satmadı , çünkü fiyat oluşumu kelepir , hangi şirket elindeki senetlerini layık olduğu değer altında satar? Borsa kotundan çekecek olsa , neden geçen sene satacağız diye açıklama yapsın ?
Umarım VESTL , VESBE nin gelecek bilançoları sonrasında , layık olduğu bir fiyata çekip , hak ettiği piyasa değeri üzerinden yabancılara anlaşmalı olarak eldeki kısımdan satış yaparak VESTL e finansman sağlar.... bu senaryo bizler için harika sonuçlar doğuracaktır..... Bu arada bu satışında 2019-2020 yıllarında gerçekleşebileceğini düşünüyorum ...
Büyük heyecanla 6 aylık bilançoları bekliyor olacağım ... Umarım muhteşem bir ciro ve kar tablosuyla karşılaşır ve hepimiz sabırla bekleyişimizin mükafatını alırız....Hepimize hayırlı olsun inşallah....
---------------------------
yatırım tavsiyesi değildir...

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri